Reizen en vakantie in Bulgarije

Kerngegevens

– Oppervlakte: 111.000 vierkante kilometer (2,7 keer Nederland);
– Inwoneraantal: 7.037.935 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 63 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Sofia;
– Talen: Bulgaars, Turks;
– Munteenheid: Lev (BGN);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 13.800 (2011).

Tips voor een vakantie in Sofia

Sofia vakantieVeel mensen verwachten bij aankomst in Sofia een saaie stad aan te treffen, maar niets is minder waar. Een vakantie in de hoofdstad van Bulgarije beleef je in een verrassend elegante en multiculturele stad van brede lanen en grote gebouwen, met goedkoop eten en drinken en vriendelijke mensen. Lees hier meer over een vakantie in Sofia

Informatie over visum Bulgarije

Reizen en vakantie in Bulgarije

Staatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Bulgarije. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na terugkomst nog minstens 3 maanden geldig is. Ook kun je naar het land reizen met een Europese identiteitskaart.

Zonder visum kun je maximaal 90 dagen in Bulgarije verblijven, in een periode van 6 maanden. Voor een langer verblijf of voor een werkvergunning, kun je contact opnemen met de Ambassade van Bulgarije in Den Haag.

Communicatie in Bulgarije

Internationaal toegangsnummer: +359.
Alarmnummer noodgevallen: 112.
Alarmnummer brandweer: 112.
Alarmnummer politie: 112.
Alarmnummer ambulance: 150 of 112.
Wegenhulp: 146.

Tijdsverschil met Bulgarije

In Bulgarije is het 1 uur later dan in Nederland. Bulgarije kent ook een zomertijd, van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober. Die zomertijd geldt voor dezelfde periode als in Nederland.

Elektriciteit in Bulgarije

De elektriciteit in Bulgarije is 220-240 volt. In het binnenland van Bulgarije worden soms afwijkende stekkers en stopcontacten gebruikt, waardoor aan te raden is een wereldstekker mee te nemen.

Foto credit © depositphotos.com/mitakag.
Share Button