NOVASOL Vakantiehuizen in Duitsland

Reizen met de bus in Duitsland

Reizen met de bus in DuitslandNederlanders gaan vooral met de auto, de trein of het vliegtuig naar Duitsland, al jaren het meest favoriete vakantieland. Sinds enige jaren is echter een opmars van busmaatschappijen die gespecialiseerd zijn in lange afstanden. Eerder was het busmaatschappijen verboden om een verbinding aan te bieden op een traject dat ook met de trein te bereizen was. De regering heeft dat verbod in 2013 opgeheven, waardoor steeds meer steden te bereiken zijn met de lange afstandsbus, oftewel de Fernbus.

De prijzen voor een busrit zijn vaak heel goedkoop. Er zijn aanbiedingen waarbij je niet meer dan een paar euro’s betaalt voor een busreis. Ook zijn er steeds meer busmaatschappijen die verbindingen aanbieden met steden in Nederland. Daarbij zijn de bussen zeer comfortabel en zijn er allerlei faciliteiten aan boord, zoals gratis draadloos internet, gratis tijdschriften, drankjes en snacks. Dit maakt het reizen met de bus in Duitsland een aantrekkelijk alternatief voor het reizen met de auto, de trein of het vliegtuig.

Kaartjes kun je reserveren en boeken via internet. Op de websites kun je ook de dienstregeling raadplegen. Hieronder vind je informatie en tips over het reizen met de bus in Duitsland.

Busmaatschappijen in Duitsland

Berlin Linien Bus

De Berlin Linien Bus verbindt Berlijn, Hamburg, Hannover en andere grote Duitse steden met ongeveer 300 bestemmingen in Duitsland en Europa. In Nederland vertrekt de busmaatschappij vanuit Amsterdam en Rotterdam naar steden in Duitsland. Informatie: www.berlinlinienbus.de.

Flixbus busmaatschappijFlixBus

FlixBus is een van de nieuwkomers op de markt die de concurrentie is aangegaan. De busmaatschappij heeft inmiddels een uitgebreid lijnennetwerk in Duitsland, geconcentreerd rond grote steden als Berlijn, München, Hamburg, Keulen, Frankfurt en Dresden. Er is ook een rechtstreekse verbinding van Groningen naar Bremen. FlixBus verzorgt ook busritten vanuit Duitsland naar Oostenrijk, Zwitserland en de Tsjechië. Informatie: www.flixbus.de.

MeinFernbus

MeinFernbus is in 2012 begonnen met het aanbieden van busdiensten en rijdt tussen zo’n 170 steden verspreid over heel Duitsland. MeinFernbus werkt samen met regionale busmaatschappijen, waardoor ook kleinere dorpen en steden gemakkelijk per bus te bereiken zijn. Internationale bestemmingen zijn Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland. Sinds juni 2014 is er ook een busverbinding tussen Amsterdam en het Ruhrgebied en Sauerland. Informatie: www.meinfernbus.de.

ADAC Postbus

ADAC Postbus is opgericht door ADAC, de Duitse ANWB en de nationale posterijen van Duitsland. Met de gele bussen kun je reizen tussen zo’n 30 Duitse steden, waaronder Berlijn, München, Hamburg en Düsseldorf. Uiteindelijk wil ADAC Postbus alle steden aandoen met meer dan 200.000 inwoners. Verbindingen met Nederland zijn er (nog) niet. Informatie: www.adac-postbus.de.

DeinBus

DeinBus is een busmaatschappij die zich heeft geconcentreerd op het zuidwesten van Duitsland. DeinBus biedt busdiensten aan tussen 30 steden, waaronder München, Stuttgart en Keulen. Vanuit Maastricht kun je met de bus naar Aken en verder. Ook zijn er busverbindingen met Straatsburg en steden in Tsjechië. Informatie: www.deinbus.de.

City2City

City2City is nog een betrekkelijk kleine busmaatschappij, die voornamelijk busdiensten verzorgt in het westelijk deel van Duitsland. Je kunt met de bus reizen tussen steden als München, Keulen, Frankfurt, Düsseldorf en Hamburg. Studenten krijgen korting. Informatie: www.city2city.de.

Reizen met de bus van Nederland naar Duitsland

Naast de hierboven genoemde Duitse maatschappijen zijn er ook een paar andere aanbieders, waarmee je vanuit Nederland goedkoop met de bus naar Duitsland kan reizen.

CityBusExpress

CityBusExpress is een nieuwe low cost buslijndienst tussen Amsterdam en Berlijn. Tijdens de reis bieden stewards tal van extra’s aan, zoals gratis drankjes (inclusief gratis bier) en internationale tijdschriften. Website: www.citybusexpress.com

Eurolines

Eurolines is sinds jaar en dag een van de grootste busmaatschappijen in Europa. Vanuit meer dan 10 steden in Nederland rijden er bussen naar talloze steden in Duitsland, zoals Berlijn, München, Keulen en Hamburg. Vanuit Duitsland kun je met Eurolines ook naar andere Europese landen. Informatie: www.eurolines.nl.

Public Express

Public Express verzorgt busdiensten vanuit Groningen naar de Duitse stad Bremen. De eindstop is het vliegveld van Bremen. Informatie: www.publicexpress.nl.

Veolia

Met Veolia Transport kun je per bus van Maastricht naar de Duitse stad Aken reizen. Daar kun je eventueel overstappen op een andere lange afstandsbus in Duitsland. Informatie: www.veolia-transport.nl.

Voor het laatst bijgewerkt op 21 april 2015.

GezondheidGezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam