Goedkoop overnachten in Parijs

Ga je overnachten in Parijs, dan hoef je niet snel bang te zijn dat je geen hotel kunt vinden. De hoofdstad van Frankrijk heeft meer dan 1500 hotels en nog vele hostels, appartementen en bed & breakfasts. Je vindt ze in alle prijsklassen, van goedkoop en slecht tot extreem duur en luxe. Voor de middencategorie kom je uit bij gezellige boutique hotels (vanaf € 100 per nacht). Voor goedkoop overnachten ben je nog beter uit in één van de meer dan 100 hostels in Parijs. Verder zijn er nog talloze appartementen, bed & breakfasts en particulieren die accommodatie aanbieden.

Parijs is ingedeeld in 20 wijken of arrondissementen. Arrondissement 1 ligt in midden in het hart van de stad. Dit centrum is de beste plek om een hotel te nemen als je te voet naar attracties wilt, maar de hotels zijn er niet goedkoop. Het is er levendig, maar dus ook druk en rumoerig. In de hotels in de zijstraten liggen de prijzen in het algemeen wat lager dan in de hotels in de hoofdstraten.

Goedkope hotels

Je bent in het algemeen goedkoper uit als je een hotel neemt dat wat verder weg ligt van het centrum, in een van de andere arrondissementen. De afstand naar het dichtstbijzijnde metrostation is zelden meer dan 500 meter. Ook is er een uitgebreid busnetwerk in Parijs, met bushaltes door de hele stad.

Hotels in Parijs kennen een sterrensysteem, van 1 tot 5 sterren. Elke 5 jaar worden hotels beoordeeld door het Franse ministerie van toerisme. Wil je graag luxe en kun je het veroorloven, verblijf dan in een van de 4- en 5-sterrenhotels. Die beschikken vaak over voorzieningen als een zwembad, een massagesalon, valet parking en een fitness ruimte. De prijs begint vanaf € 600 per nacht.

Het minste geld ben je kwijt in een hotel met slechts 1 ster. Qua voorzieningen hoef je niet veel te verwachten: krakende vloeren, harde matrassen, smerige kamers, een badkamer die je moet delen en een receptionist die alleen Frans spreekt. De goedkoopste 1-ster hotels kun je al boeken voor circa € 50 per nacht.

Zoek je een goedkoop hotel tijdens je citytrip in Parijs?
Reserveer online een budgethotel in Parijs, tegen de laagste prijzen

Ook nog wel betaalbaar zijn 2 en 3 sterrenhotels, die wat meer comfort hebben. In deze hotels moet minimaal 10 uur per dag iemand aanwezig zijn om de gasten te ontvangen. Een vereiste is dat deze persoon naast het Frans nog minstens één andere Europese taal spreekt, al blijkt dat in de praktijk niet altijd het geval te zijn. In een 3-sterrenhotel moet je ook een drankje kunnen bestellen en moet er een ruimte zijn waar je kunt internetten.

Let er op dat het ontbijt in Parijse hotels niet altijd zit inbegrepen in de prijs. Soms moet je er extra voor bijbetalen. Er zijn ook hotels die een toeristenbelasting (een taxe de séjour) toevoegen aan de rekening. Dit varieert tussen de € 0,50 and € 1,50 per persoon per nacht. Controleer of dit al bij de prijs zit inbegrepen als je een reservering maakt. Je kunt een hotel reserveren via een boekingswebsite.

Goedkope hostels

Hostels zijn er in overvloed. Je kunt er slapen vanaf € 18 per nacht, waarbij je dan wel in een slaapzaal slaapt. Populaire hostels voor backpackers zijn de vestigingen van St Christopher’s Inns. Je kunt er slapen in een zaal, maar ook in een eigen kamer. Het is aan te raden van tevoren te reserveren voor hostels. Vooral in de zomer en rond feestdagen kan het er erg druk zijn.

Blijf je wat langer in Parijs, dan is het te overwegen een appartement te huren. Ook voor gezinnen die behoefte hebben aan 2 of meer slaapkamers, kan een appartement een voordelige optie zijn. Voor de goedkoopste appartementen zit je wel aan de rand van Parijs. In het centrum ben je veel geld kwijt voor een appartement.

Zoek je een voordelig appartement tijdens je citytrip in Parijs?
Reserveer online een appartement in Parijs, tegen de laagste prijzen

Voor het laatst bijgewerkt op 22 juni 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over goedkoop overnachten in Parijs, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/atm2003/YAYImages.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam