Booking Frankrijk

Reizen met de trein naar Frankrijk

Waarom zou je urenlang in de auto zitten als je op vakantie gaat naar Frankrijk? Waarom zou je files riskeren en je adrenalinepeil hoog houden op de chaotische en drukke verkeerswegen rond Antwerpen en Brussel? Het populaire vakantieland is steeds gemakkelijker per trein te bereiken.

Als je naar de grote steden gaat, is reizen met de trein naar Frankrijk snel, comfortabel en gemakkelijk. Het is ook goedkoop als je vroeg gaat boeken en flexibel bent in de tijd dat je kunt vertrekken (check de aanbiedingen!). Hier vind je informatie en tips over reizen met de trein van Nederland naar Frankrijk.

Bekijk hier de beste aanbieders van een vakantie in Frankrijk:
► Het grootste aanbod vakantiehuizen vind je bij Booking.com, Belvilla en Interhome
► Een camping in Frankrijk boek je bij Vacanceselect, Suncamp of Roan Campingvakanties
► Boek een vakantie op een vakantiepark van Roompot of France Comfort

Reizen met de trein naar Parijs

Reizen met de trein van Amsterdam naar Parijs

Parijs is vanuit Nederland het gemakkelijkst met de trein te bereiken. Vanuit Nederland kun je met de hogesnelheidstrein Thalys rechtstreeks van Amsterdam CS naar de hoofdstad van Frankrijk. Deze trein stopt onderweg nog op luchthaven Schiphol, Rotterdam CS, Antwerpen-Centraal en Brussel-Zuid. De reistijd van Amsterdam naar Parijs bedraagt 3 uur en 20 minuten. Vanuit Rotterdam CS bedraagt de reistijd 2 uur en 36 minuten. De Thalys vertrekt 10 keer per dag vanuit Amsterdam CS.

Je kunt 1e en 2e klasse reizen. In de 1e klasse krijg je – net als in het vliegtuig – een gratis maaltijd en drankje geserveerd, heb je de beschikking over gratis wifi en kun je gratis (via een app) kranten en tijdschriften lezen. In de 2e klasse kun je hapjes en drankjes bestellen bij de bar. In beide klassen heb je een stopcontact naast je stoel, waar je je elektronische apparatuur kunt gebruiken. Ook mag je in beide klassen twee grote stukken bagage meenemen (koffers, rugzakken of tassen) en één stuk handbagage.

Wil je Frankrijk eenvoudig en betaalbaar ontdekken per trein?
Bestel hier de Interrail Frankrijkpas om zoveel te treinen als je wilt

De Thalys komt aan op het treinstation Gare du Nord, in het noorden van Parijs. Het is het grootste en drukste station van Europa en een van de vijf grote treinstations in de Franse hoofdstad, met 500.000 reizigers per dag (ter vergelijking: Amsterdam CS heeft zo’n 300.000 reizigers per dag). Wil je verder reizen met de trein in Frankrijk, dan moet je met de metro of de taxi naar een van de vier andere treinstations Gare Montparnasse, Gare de Lyon, Gare d’Austerlitz of Gare de l’Est. Zorg dat je hier een hoop extra tijd voor uittrekt, als je dwars door de stad naar een ander treinstation moet.

Voor de Thalys kun je de goedkoopste kaartjes 3 maanden van tevoren kopen. De prijs begint bij € 35. Reserveren is verplicht. Voor het reizen met de trein naar Frankrijk kun je tickets kopen via www.nsinternational.com

Reizen met de trein van Maastricht naar Parijs

Vanuit Maastricht kun je relatief gemakkelijk met de Thalys naar Parijs reizen. Er is geen rechtstreekse verbinding, maar via een overstap in het Belgische Luik ben je relatief snel in de Franse hoofdstad. De Thalys van Luik naar Parijs rijdt zes keer per dag. De reistijd bedraagt 2 uur en 10 minuten. Onderweg stopt de trein nog in Namen, Charleroi en Bergen.

Reizen met de trein van Amsterdam naar Disneyland Paris

Sinds 2019 rijdt er een directe trein van Amsterdam naar Disneyland Paris bij Parijs. In 3 uur en 41 minuten sta je al bij de ingang van het attractiepark. Vanuit Rotterdam duurt de treinreis slechts 3 uur en 2 minuten. Je stapt uit op het treinstation Marne-la-Vallée Chessy, dat voor de ingang van Disney-park ligt. Vanwege het coronavirus is deze treinverbinding echter opgeschort tot in ieder geval december 2020.

Reizen met de trein naar het zuiden van Frankrijk

In de wintermaanden van december tot en maart kun je met de trein naar de wintersportbestemmingen in het zuiden van Frankrijk reizen met de Ski-Thalys. Deze trein rijdt vanuit Nederland rechtstreeks naar Chambéry, Albertville, Moûtiers, Aime-la-Plagne, Landry en Bourg-St-Maurice. Je hoeft onderweg dus niet in Parijs over te stappen.

Opstappen kan op Amsterdam CS, Schiphol en Rotterdam CS. De Ski-Thalys rijdt één keer per week, op zaterdag. De reistijd naar de eindbestemming  Bourg-St-Maurice is 8 uur en 30 minuten. Je vertrekt heel vroeg in de ochtend, en kunt in de middag al op de skihellingen staan.

In de zomermaanden juni, juli en augustus kun je met de trein naar zonbestemmingen in het zuiden van Frankrijk reizen met de Zon-Thalys. Deze trein rijdt rechtstreeks naar Valence, Avignon, Aix-en-Provence en Marseille. Hier hoef je dus ook niet in Parijs over te stappen. Opstappen kan in Amsterdam CS, Schiphol en Rotterdam CS. De trein vertrekt op zaterdag in de vroege ochtend uit Amsterdam. De reistijd naar Marseille is circa 7 uur. Boekingen voor zowel de Ski-Thalys als de Zon-Thalys kan via www.nsinternational.com

Voor het laatst bijgewerkt op 15 juli 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen met de trein naar Frankrijk, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Thalys; depositphotos.com/bellena6.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam