Bezienswaardigheden en musea in Griekenland

Bezienswaardigheden in Athene

Athene is al meer dan 3000 jaar bewoond en beroemd om haar archeologische ruïnes en monumenten. De indrukwekkende Akropolis is het onbetwiste hoogtepunt, maar de stad heeft veel meer dan overblijfselen uit de oudheid. Er zijn ook musea voor moderne kunst, groene oases en attracties voor kinderen. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Athene

Bezienswaardigheden elders in Griekenland

Metéora-kloosters

Tot de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Griekenland behoren wel de Kloosters van Metéora, op het Griekse vasteland ten noorden van Athene. Dit zijn zes orthodoxe kloosters die bovenop hoge rotspilaren zijn gebouwd. Sommige van deze rotsformaties zijn liefst 400 meter hoog. Het Griekse woord Metéora betekent ‘zweven in de lucht’, dus dan weet je meteen hoe ze aan de naam komen.

Griekenland Meteora

De eerste kloosters werden door monniken al gebouwd in de 11e eeuw. Ondanks de uitdagingen die erbij kwamen kijken, verrezen er liefst 24 kloosters op rotsachtige pieken. Hierdoor konden monniken tijdens de Ottomaanse overheersing hun kloosterleven voortzetten. Een stuk of vier kloosters worden nog altijd bewoond. Verschillende kloosters zijn open voor publiek, die je kunt bereiken door stenen trappen die in de rotsen zijn uitgehouwen. De Metéora-kloosters staan sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Chania, Kreta

Heraklion, Kreta

Thermi, Centraal-Macedonië

Musea in Thessaloniki

Voor het laatst bijgewerkt op 10 januari 2015. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de beste bezienswaardigheden in Griekenland, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam