Tips over reizen naar Hongarije

Reizen met het vliegtuig naar Hongarije

Vliegen naar Boedapest

Vliegen naar BoedapestBoedapest is vanuit Nederland gemakkelijk met het vliegtuig te bereiken. Vanaf meerdere luchthavens gaan vrijwel dagelijks rechtstreekse vluchten naar de hoofdstad van Hongarije.

KLM vliegt een paar keer per dag rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Boedapest. De vliegtijd is ongeveer 2 uur. Transavia vliegt rechtstreeks van Rotterdam The Hague Airport naar Boedapest. De vliegtijd is 1 uur en 55 minuten. Wizz Air vliegt heel goedkoop van Eindhoven naar Boedapest. De vliegtijd is eveneens 1 uur en 55 minuten.

Luchthaven van Boedapest

Alle internationale vluchten komen aan op Budapest Ferenc Liszt International Airport (BUD), het grootste en belangrijkste vliegveld van Hongarije. Het stond eerder bekend als Budapest Ferihegy International Airport.

De luchthaven bestaat uit twee terminals en ligt ongeveer 16 kilometer ten zuidoosten van de Hongaarse hoofdstad. Alle vluchten arriveren en vertrekken vanaf Terminal 2A en Terminal 2B. Terminal 1 is in 2012 gesloten na het faillissement van de Hongaarse nationale luchtvaartmaatschappij Malév Hungarian Airlines. Het SkyCourt-gebouw verbindt Terminal 2A en Terminal 2B.

In het SkyCourt-gebouw en de terminals vind je banken, geldautomaten en geldwisselkantoren, restaurants, pubs, snackbars, duty free winkels, modeboetieks, souvenirshops, een winkel voor Hongaarse wijn en delicatessen en boekwinkels. In Terminal 2A is een postkantoor en een observatiedek voor bezoekers. In Terminal 2B is een eerste hulppost, een tandarts en een gebedsruimte. Op de begane grond van het SkyCourt-gebouw zijn kluisjes voor je bagage. Wifi is gratis op het hele vliegveld. In de aankomsthal zijn balies van autoverhuurbedrijven. Website: www.bud.hu

Vervoer van de luchthaven naar Boedapest

Trein

Het dichtstbijzijnde treinstation is Ferihegy, dat ongeveer 4 kilometer van Terminal 2A en 2B af ligt. Vanaf dit station rijden de hele dag treinen naar treinstation Nyugati in het centrum van Boedapest. Dit is een rit van een halfuur. Overdag kun je met buslijn 200E van het vliegveld naar treinstation Ferihegy. In de avond rijdt buslijn 900 van de luchthaven naar het station.

In Terminal 2 kun je geen losse treinkaartjes kopen. In het postkantoor in Terminal 2A kun je wel een Budapest Travel Card kopen voor 24 uur, 72 uur of een week. Daarmee kun je gebruikmaken van al het openbaar vervoer in Boedapest.

Reizen met de trein naar Hongarije

Vanuit Nederland kun je binnen een dag met de trein naar Hongarije reizen. Daarvoor moet je overstappen in de Duitse stad München of de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. De Railjet hogesnelheidstrein rijdt in 7 uur van München naar Boedapest, met een tussenstop in Salzburg. De reistijd met de Railjet van Wenen naar Boedapest bedraagt slechts 2½ uur. Lees hier meer over reizen naar Wenen

De internationale treinen komen aan op treinstation Kelenföld, het vierde grote treinstation van Boedapest in het zuiden van de stad. Reserveren voor de Railjet naar Hongarije is verplicht. Dat kan via de website van de Oostenrijkse spoorwegen: www.oebb.at

Voor het laatst bijgewerkt op 30 mei 2016.

Foto © depositphotos.com/fazon1.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by