Overnachten en hotels in Rome, Italië

Overnachten in Rome, ItaliëVoor overnachten in Rome is de keuze enorm. De hoofdstad van Italië heeft meer dan duizend hotels, achthonderd bed & breakfasts, honderden hippe boutique hotels, tweehonderd religieuze instellingen die kamers verhuren, ruim tweehonderd hostels en honderden appartementen en vakantiewoningen. Ook kun je kamers huren bij particulieren. Door het grote aanbod aan historisch erfgoed in Rome zijn veel hotels gevestigd in voormalige paleizen, kloosters of stadsvilla’s.

Hotels zijn er in alle categorieën, van zeer luxe tot zeer eenvoudig. Luxe 4- en 5-sterrenhotels beschikken over airconditioning in de kamers en parkeerplaatsen. In 3-sterrenhotels is er vaak keuze tussen een bad of een douche. Voor een bad betaal je meer. In hotels met 1 of 2 sterren zijn de voorzieningen simpel. De kamers zijn vaak klein en je hebt alleen een wastafel in de kamer, met een badkamer in de gang die je moet delen met andere gasten. De meeste hotels in Rome hebben tweepersoonsbedden.

Voor de nabijheid van bezienswaardigheden in Rome kun je het beste overnachten in het historische centrum, de Centro Storico. Hotels zijn wat duurder, maar hier voel je het beste de sfeer van de Eeuwige Stad. Ondanks het grote aanbod is het verstandig van tevoren een hotelkamer te reserveren, zeker tussen april en oktober en met Kerst, Oud & Nieuw en Pasen. De wintermaanden en augustus (als alle Italianen vakantie hebben en de zee of de bergen opzoeken) gelden als het laagseizoen. In deze periode kun je in Rome altijd wel een hotel vinden.

Goedkoop overnachten in Rome

Voor goedkoop overnachten in Rome kun je terecht in een bed & breakfast. Je betaalt er doorgaans minder dan in een hotel. Ook kun je in Rome tegen een voordelig tarief overnachten in een religieuze instelling, zoals een klooster. Hou er wel rekening mee dat je ‘s avonds bijtijds binnen moet zijn. Voor onderdak bij religieuze instellingen in Italië kun je kijken op www.istituti-religiosi.org

De goedkoopste slaapplaatsen vind je in hostels en budgethotels. Er zijn meer dan 200 hostels in Rome. Vooral in de buurt van het centraal station van Rome, Termini Station, is een groot aanbod van goedkope (en ook vaak slechte) hotels. Hier vandaan kun je lopen naar het centrum, al is het een flinke afstand. De wijk is echter niet de beste van Rome. Het is een groezelige en drukke buurt waar veel onfrisse figuren op straat lopen. Vooral ‘s avonds in het donker is het er niet altijd even aangenaam om rond te lopen.

Voor het laatst bijgewerkt op 12 augustus 2015. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Rome, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/S_Kohl.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam