Tips voor een vakantie in Belgrado, Servië

Een vakantie in Belgrado beleef je in ‘de witte stad‘, de hoofdstad van Servië die het telkens lukte als een feniks uit zijn as te herrijzen. Belgrado is een van de oudste steden van Europa, met een geschiedenis die 7000 jaar teruggaat, waar de lont wel erg vaak ontbrandde. Er is liefst 115 keer gevochten om de Servische hoofdstad en 44 keer is de stad met de grond gelijkgemaakt. In zijn lange geschiedenis vochten onder anderen de Romeinen, de Kelten, de Hunnen, de Ottomanen en de Oostenrijkers en Hongaren om Belgrado, gewild om haar strategische ligging bij de samenvloeiing van de Sava en Donau rivieren.

De laatste oorlog was de Balkanoorlog van 1991 tot 2001, toen de NAVO verschillende overheidsgebouwen in Belgrado bombardeerde. Maar telkens kwam ‘de witte fenix‘ weer op de been, en tegenwoordig is Belgrado een van de meest fascinerende plekken om vakantie te vieren. Bij Belgrado denken velen nog aan de ruwe, oorlogszuchtige bolsters die de oorlog op de Balkan wilden winnen, maar niets is minder waar.

Bijzondere mengelmoes van architectuurstijlen

De stad heeft de verzengende jaren negentig achter zich gelaten en een make-over ondergaan. Het is tegenwoordig een bohémien stad met een mix van oosterse en westerse invloeden waar creativiteit en gezelligheid het ritme van de dag bepalen. Belgrado heeft een levendige kunstscene en een bijzondere mengelmoes van architectuurstijlen, wat gezien de roerige geschiedenis niet zo gek is. De bouwstijlen variëren van Balkanstijl, classicisme tot neorenaissance en neobarok.

Belgrado als party town

Maar ook kun je goed een feestje bouwen als je vakantie viert in Belgrado. Het is een bruisende uitgaansstad met niet alleen in het centrum een groot aanbod aan cafés, clubs en disco’s, maar ook langs de oever van de Donau en de Sava vind je talrijke zogeheten ‘splavovi’ – drijvende nachtclubs. En goed startpunt voor een kroegentocht is Strahinjica Bana, ook wel ‘Silicon Valley’ genoemd. Dan moet je denken aan een samenklontering van internet start-ups en hightechbedrijven…

De siliconen verwijzen naar de borstimplantaten van hooggehakte vrouwen die de vaak luxueuze restaurants en bars in de omgeving bezoeken. Een stedentrip naar Belgrado is bovendien erg goedkoop, dus dat is een extra reden om de Servische hoofdstad voor voor je volgende trip te overwegen. Hier vind je alle informatie en tips voor je vakantie in Belgrado.

Bezienswaardigheden in Belgrado

Belgrado heeft genoeg bezienswaardigheden om er een paar dagen vakantie te vieren, van oude forten en imposante kerken tot knusse straatjes en boeiende musea. Met zijn rijke cultuur, vrolijke geest en opmerkelijke verleden stelt de Servische hoofdstad niet snel teleur. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Belgrado

Praktische informatie over een vakantie in Belgrado

Reizen naar Belgrado

Belgrado is makkelijk te bereiken voor een korte vakantie. Air Serbia en Transavia vliegen rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar de Servische hoofdstad. Vanaf Eindhoven kun je goedkoop met Wizz Air naar Belgrado vliegen. Lees hier meer over reizen naar Servië

Winkelen in Belgrado

Liefhebbers van winkelen zullen niet alleen verheugd zijn over het grote aanbod winkels en winkelstraten, ook de prijzen liggen vaak lager dan in Nederland. Het winkelwalhalla in Belgrado ligt tussen Knez Mihailova en Trg Republike en ook een gedeelte van de 8,2 kilometer lange Kralja Aleksandra Boulevard heeft een divers winkelaanbod.

Naast winkelcentra, waar alle bekende modemerken vertegenwoordigd zijn, kun je voor lokaal design terecht bij de Supermarket Concept Store &, Makadam Concept Store, waar jonge Servische modeontwerpers hun werk verkopen. Tevens zijn er talloze koffiebars en restaurants te vinden.


Voor meer informatie over een vakantie in Belgrado kun je kijken op de officiële website van de Belgrade Tourist Organization: www.tob.rs

Voor het laatst bijgewerkt op 8 juni 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Belgrado, Servië, dan kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Belgrade Tourism/D. Bosnic.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam