Reizen naar Servië

Reizen met het vliegtuig naar Servië

Vliegen naar BelgradoAir Serbia en Transavia vliegen rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Belgrado, de hoofdstad van Servië. De vliegtijd is 2 uur en 15 minuten. Vanaf Eindhoven kun je goedkoop met Wizz Air naar Belgrado vliegen.

Air Berlin heeft directe vluchten vanaf Düsseldorf naar de Servische hoofdstad. Vanuit Brussel kun je met Air Serbia met het vliegtuig naar Belgrado reizen. De vliegtijd is hier 2 uur en 5 minuten.

De internationale luchthaven van Belgrado heet Belgrade Nikola Tesla Airport (BEG) en ligt ongeveer 18 kilometer ten westen van het centrum van de hoofdstad. Qua aantallen passagiers is het een van de snelst groeiende vliegvelden van Europa.

De luchthaven bestaat uit twee terminals, die met elkaar verbonden zijn. Terminal 1 wordt vooral gebruikt door chartermaatschappijen en low budget maatschappijen. In de terminals vind je geldautomaten, geldwisselkantoren, bars, cafés, een Servisch restaurant (achter de douane), duty free winkels, een casino, een kapper en een drogist. Wifi is gratis voor de eerste 15 minuten. In de aankomsthal vind je een groot aantal balies van autoverhuurbedrijven. Website: www.beg.aero

Vervoer van de luchthaven naar Belgrado

Bus

Er rijdt een minibus tussen de luchthaven en Belgrado. Buslijn 1A vertrekt overdag elke 20 minuten naar het Slavija-plein in het centrum van de stad. De reistijd is ongeveer een half uur. Kaartjes kun je kopen in de bus.

Je kunt ook een gewone bus nemen van het openbaar vervoersbedrijf, die goedkoper is dan de minibus. Buslijn 72 rijdt naar het Zeleni Venac Plein in het centrum van Belgrado. Kaartjes zijn het goedkoopst als je ze koopt bij een kiosk in de aankomsthal. De reistijd is 30 tot 40 minuten.

Taxi

Taxi's bij luchthaven BelgradoBuiten de aankomsthal vind je een standplaats met een groot aantal taxi’s. Het is raadzaam van tevoren een ritprijs af te spreken, aangezien taxichauffeurs nogal eens teveel in rekening willen brengen. Een probleem op de luchthaven zijn ook de malafide taxichauffeurs. Let erop dat taxi’s een vergunning hebben en ga niet in zee met mannetjes die je op het vliegveld een taxi aanbieden. Op de website van de luchthaven staat een lijst van ruim 20 betrouwbare taxicentrales.

Nikola Tesla Airport is wel bezig de taximarkt beter te reguleren. Belgrado is onderverdeeld in zes verschillende zones, waarvoor vaste tarieven gelden. In de aankomsthal (bij de bagagebanden) is een ‘TAXI INFO’ balie waar je een taxi kunt boeken, waarop het tarief en je bestemming staan vermeld. Met dit bonnetje neem je vervolgens buiten een taxi. De taxirit naar het centrum van Belgrado duurt meestal 25 tot 30 minuten.

Reizen met de trein naar Servië

Je kunt niet rechtstreeks met de trein van Nederland naar Servië reizen. Er rijden wel treinen vanuit talloze andere landen in Centraal- en Oost-Europa naar Servië.

Hongarije – Servië

Vanuit de Hongaarse hoofdstad Boedapest rijdt een Eurocity naar Belgrado. Deze internationale trein, die bekendstaat als de Avala, rijdt twee keer per dag. De reistijd is zo’n 8 uur. De trein vertrekt vanaf Station Keleti, het grootste en belangrijkste treinstation van Boedapest. In de nachttrein kun je slapen in een couchette (met 4 of 6 bedden) of een compartiment voor 1, 2 of 3 personen. Er is een restauratierijtuig aanwezig. Voor de dienstregeling en boekingen kun je terecht op de website van de Hongaarse spoorwegen: www.mavcsoport.hu

Montenegro – Servië

Twee keer per dag rijdt er een trein tussen Podgorica, de hoofdstad van Montenegro, en Belgrado. De treinreis duurt circa 10 uur. Je kunt kiezen om overdag of met de nachttrein te reizen. De nachttrein heeft couchettes, slaapcoupés en een restauratierijtuig. Ook kun je op de nachttrein je auto meenemen. Voor de dienstregeling en reserveringen kun je terecht bij de Servische spoorwegen: www.serbianrailways.com

Voor het laatst bijgewerkt op 6 oktober 2015.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam