Spanje autohuur

De 5 mooiste natuurspots van Ibiza

Als we Ibiza zeggen, dan denken de meesten van ons als eerste aan het bruisende nachtleven met de grote discotheken en nachtclubs waar het iedere dag van het jaar feest is. Dat is zeker waar, op Ibiza kun je een goed feestje bouwen. Maar het eiland heeft veel meer te bieden dan alleen dat. Zo is de natuur op het eiland ongekend mooi: van prachtige baaien tot indrukwekkende rotsformaties. We zetten onze 5 favoriete natuurspots op Ibiza voor je op een rij.

Let op: de meeste van deze plekken zijn alleen met een auto goed bereikbaar. Ibiza is erg bergachtig en de wegen zijn niet overal even goed, hou daar rekening mee als je een auto gaat huren – kies bijvoorbeeld liever een auto met wat meer vermogen. Ons advies is om van tevoren alvast een auto te huren via een goede autohuur vergelijker, dan kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

#1 Baai van Portinatx

Witte stranden, groene bomen en een azuurblauwe zee: dat is precies wat de baai van Portinatx is. Deze in het noorden van het eiland gelegen baai is meer dan de moeite waard om een dag te bezoeken. Het is er – vooral in vergelijking tot het zuiden van het eiland – meestal heerlijk rustig. Vergeet niet om je snorkel mee te nemen, je kunt er onderwater de mooiste gekleurde vissen spotten.

#2 Bergen van zout

In het natuurgebied Ses Salines vind je de bekende zoutmeren en de bergen van zout. Zout is een belangrijk exportproduct van Ibiza en als je het park bezoekt snap je wel waarom: witte heuvels van zout rijzen er uit de grond. Een prachtige wandelroute leidt je door het park en langs de roze gekleurde meren, waar je met een beetje geluk flamingo’s ziet!

#3 Es Vedra

Es Vedra is een bijzonder onbewoond eiland, een paar kilometer uit de kust van Ibiza. Met zijn bijna 400 meter hoogte torent dit rotsachtige eiland hoog boven de kustlijn uit. Dit mythische eiland zit vol metalen en is daarom een van de meest magnetische plekken op aarde. Het mooiste uitzicht op het eiland heb je vanaf een speciaal uitzichtpunt. Rij richting Cala d’Hort en volg vanaf daar de bordjes om bij het punt te komen. Het laatste stukje weg is onverhard en heuvel op, dus hou hier rekening mee als je een auto gaat huren op Ibiza.

#4 De baai van Cala Salada

Verborgen in een bos vol naaldbomen, vind je in het westen van Ibiza, Cala Salada: een prachtige baai die bekend staat om zijn heldere water. Zoek een plekje op het strand of op een van de rotsen en geniet van deze prachtige plek.

#5 De rotsen van Es Amunts

In het natuurgebied van Es Amunts vind je prachtige rotsformaties en kliffen die recht uit de zee oprijzen. Het gebied beschikt over meerdere, langere en kortere wandelroutes die je langs de prachtige kust leiden: zeer de moeite waard.

Voor het laatst bijgewerkt op 14 juni 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de mooiste natuurspots van Ibiza, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam