Tips voor een relaxte vakantie op Ibiza, Spanje

Het Spaanse eiland Ibiza is natuurlijk vooral bekend om het uitbundige uitgaansleven en de mega-grote clubs waar wereldberoemde dj’s voor in de rij staan om er te mogen draaien. Maar het eiland heeft ook een andere kant, met boeiende stadjes, intieme strandjes en plekken waar de aloude hippietijd uit de jaren ’60 en ’70 nog herleeft. Hieronder enkele tips voor een relaxte vakantie op Ibiza. Check op internet ook de aanbiedingen voor een goedkope vakantie in Ibiza.

Hippiemarkt Las Dalias

Hippiemarkt Las DaliasHet dorpje San Carlos is in de zomer elke zaterdag het toneel van de hippiemarkt Las Dalias. Op een groot terrein staan honderden kraampjes waar zaken als zelfgemaakte sieraden, wierookstokjes en handbeschilderde stenen te koop zijn. En natuurlijk heel veel kleding.

Kom in de ochtend, het kan erg druk worden. Er is een grote parkeerplaats en de toegang is gratis. Er is volop te eten en te drinken. Meer informatie vind je op www.lasdalias.es.

Santa Gertrudis de Fruitera

In het midden van het eiland ligt het dorp Santa Gertrudis de Fruitera. Het plaatsje heeft niet zoveel met fruit te maken, maar wel veel met eten en drinken. In het centrum is een voetgangersgebied waar het wemelt van de uitstekende restaurants, maar ook goede cafés waar je een cappuccino met zelfgemaakte chocoladetaart kunt verorberen. Perfecte plek om mensen te kijken.

Intiem strandje

Strandje op IbizaIn het noordoosten van het eiland ligt Cala d’en Serra, een lieflijk strandje rond een kleine baai, ingeklemd tussen rotsen. Met een eenvoudig maar prima strandtentje met een Vlaamse achter de bar waar je heerlijk kunt lunchen.

Neem wel waterschoenen mee, want er liggen veel stenen en kiezels. Rij met de auto naar de badplaats Cala Portinatx en sla daar rechtsaf. Het laatste stuk naar het strandje kun je alleen lopen. Je auto kun je parkeren bij een onafgebouwd hotel op de heuvel (waarvoor je eerst over een onverhard kronkelend weggetje vol met stenen moet rijden….)

De hoofdstad Eivissa

De hoofdstad van Ibiza heet Eivissa, en valt vooral op de burcht bovenop een heuvel, omringd door oude stadsmuren. Daarbinnen een oud fort, middeleeuwse kerken en veel kronkelende straatjes en trappetjes. Soms kom je in z’n smal straatje geen enkele andere toerist tegen…. Bovenop heb je een prachtig uitzicht op de moderne haven van Ibiza-Stad en de pastelblauwe zee rond het eiland.

Postvakjes in Bar AnitaBar Anita

Al tientallen jaren een begrip op Ibiza, maar daarom niet minder leuk. In het dorp San Carlos (dezelfde van de hippiemarkt) kun je lekker eten bij Bar Anita, de place to be voor vele jaren voor Duitsers, Nederlanders, Britten en anderen die van Ibiza hun thuis hebben gemaakt. Het restaurant heeft nog steeds vele postvakjes waar zij hun post op halen. Ze hangen er niet alleen voor de toeristen, ze worden nog echt gebruikt.

Voor het laatst bijgewerkt op 10 november 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie op Ibiza, Spanje, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Reisnieuws XX - HOME STICKY
Sort by