Overnachten in Barcelona, Spanje

Overnachten in BarcelonaBarcelona heeft een groot aanbod van duizenden hotels, hostels, hostals, appartementen, guesthouses en bed & breakfasts. Vooral voor de Olympische Spelen in 1992 zijn er veel hotels bijgebouwd. Nu Barcelona in de 21 eeuw steeds meer in trek is als culturele hotspot, zijn er ook veel elegante en chique boutique hotels bijgekomen.

Voor luxe hotels begint de prijs voor een hotelovernachting in een standaardkamer voor twee personen rond de € 180. In het middensegment ligt de prijs van een hotelkamer tussen de € 75 en € 180. Bij de prijs is het ontbijt veelal inbegrepen. Hotels worden geclassificeerd volgens een sterrensysteem, van 1 ster (eenvoudig) tot 5 sterren (luxe).

Goedkoop overnachten in Barcelona

Ondanks de groei van de accommodatie in het luxe segment, is er nog voldoende keuze aan goedkope hotels. Voor goedkope hotels ben je minder dan € 75 voor een overnachting kwijt. Het merendeel van de goedkope hotels bevindt zich in smalle steegjes die uitkomen op de Ramblas, in de buurt van het centrum en de belangrijkste bezienswaardigheden. Hou wel rekening met straatgeluiden en muziek als je in de buurt van de Ramblas verblijft – in de drukste straat van de stad van Barcelona is daar geen ontkomen aan. Probeer dan ook een kamer aan de achterzijde van je hotel te vragen, dan heb je minder last van het lawaai. Ook in de wijk Barri Gòtic (de Gotische wijk) vind je goedkope hotels.

Naast de hotels kun je slapen in een hostal of hostel. Let er op dat er wel een verschil is tussen een hostal en een hostel. Een hostal is vergelijkbaar met een guesthouse of een pension en is vaak veel goedkoper dan een hotel. De prijs van een kamer is soms 50 procent van een overnachting in een hotel, terwijl de kwaliteit nagenoeg hetzelfde is. De sfeer in een hostal is informeler en vriendelijker dan in een hotel, en niet zelden is een familie de eigenaar. Hostals zijn wel kleiner dan hotels en hebben minder kamers. Ook hebben ze minder faciliteiten dan een hotel. Een reservering voor een hostal kun je het beste doen via de eigen website. Veel hostals zijn niet aangesloten bij een boekingswebsite.

Kabul Backpackers Hostel, BarcelonaEen hostel is meer een soort jeugdherberg. In Spanje staat dit bekend als Albergues Juveniles. Hostels hebben slaapzalen en gedeelde badkamers, al zijn er ook hostels die kamers met een eigen badkamer aanbieden. Er zijn ook particuliere hostels, die zich richten op rugzakreizigers. Je kunt al een bed in een slaapzaal krijgen vanaf € 10 per nacht. Een plek in Barcelona die in de loop der jaren is uitgegroeid tot een instituut, is het Kabul Backpackers Hostel. Het bevindt zich op een geweldige locatie op de Plaça Reial, maar is wel vooral bedoeld voor partygangers. Website: www.kabul.es

Het hoogseizoen is in de maanden juni, juli en augustus. Zorg dat je op tijd reserveert, als je in deze maanden naar Barcelona gaat. Van september tot en met mei is het veel makkelijker om een hotelkamer te krijgen.

Als je wat langer in Barcelona verblijft, kun je ook op zoek gaan naar een appartement. Er zijn al appartementen te huur vanaf € 15 per persoon per nacht. Cocoon Barcelona is een agentschap waar je voor niet al teveel geld een appartementen kunt huren, al hebben ze ook uitermate luxe accommodaties in hun aanbod. Website: www.cocoonbarcelona.com

Voor het laatst bijgewerkt op 5 december 2014. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Barcelona, Spanje, dan kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/arnau2098.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam