Kamperen in Tsjechië

Kampeerliefhebbers komen in Tsjechië ruimschoots aan hun trekken. De Tsjechen zelf houden graag van kamperen met een tent, dus er is in het hele land een ruim aanbod aan campings en kampeerplaatsen. Vooral in de buurt van meren en rivieren kun je kamperen. De meeste campings zijn geopend van maart tot en met oktober en hebben aparte plekken voor tenten en caravans.

Er zijn de laatste jaren ook veel campings bijgekomen met goede voorzieningen. Stroom en wifi is bijna overal voorhanden en er zijn ook meer servicestations voor campers. Er zijn ook campings waar je kunt overnachten in een chaty, een eenvoudige houten blokhut of bungalow zonder verwarming. Op de campings in Tsjechië kun je overigens nog altijd beter mineraalwater drinken uit flessen dan het leidingwater dat uit de kraan komt. Wild kamperen is niet toegestaan in het land.

Sinds 2013 is een deel van de campings in Tsjechië ingedeeld volgens een sterrensysteem, van 1 tot 5 sterren. Bij het toekennen van de sterren is het meest gekeken naar de kwaliteit van de sanitaire voorzieningen. Ook wordt gekeken naar bijvoorbeeld de ligging van de camping, de keuze uit vaste accommodatie (vakantiehuisjes, stacaravans, etc.) en aanvullende faciliteiten zoals een zwembad en recreatiemogelijkheden. De eigenaren van campings en vakantieparken zijn verenigd in de Vereniging van Campings in Tsjechië: www.camp.cz

Overzicht van campings in Tsjechië

Hieronder vind je een overzicht van de campings in Tsjechië, ingedeeld naar provincie. Via de websites van de campings kun je een kampeerplek reserveren.

Bojkovice, Zlín

Borová, Pardubice

Bystřička, Zlín

Cerná v Pošumaví, Zuid-Bohemen

Česká Skalice, Hradec Králové

Ceský Krumlov

Chocerady, Midden-Bohemen

Džbán, Midden-Bohemen

Frymburk, Zuid-Bohemen

Hluboká nad Vltavou, Zuid-Bohemen

Hluboké Mašuvky

Hluk

Jedovnice

Karlovy Vary (Carlsbad)

Kdyne

Kosmonosy, Midden-Bohemen

Kunžak

Lipno nad Vltavou, Zuid-Bohemen

Litomysl

Luhacovice, Zlín

Nepomuk

Nové Strašecí, Midden-Bohemen

Pasohlavky

Campings in Praag

Rožnov

Rozstání

Slušovice, Zlín

Sobeslav, Zuid-Bohemen

Stachy

Štítary

Strachotín

Straznice

Svratouch

Vír

Vrchlabí

Žíchovec

Voor het laatst bijgewerkt op 19 januari 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam