Kamperen in Tsjechië

Kampeerliefhebbers komen in Tsjechië ruimschoots aan hun trekken. De Tsjechen zelf houden graag van kamperen met een tent, dus er is in het hele land een ruim aanbod aan campings en kampeerplaatsen. Je kunt op zo’n 500 kampeerterreinen terecht.

Vooral in de buurt van meren, rivieren en bossen kun je kamperen. Je kunt zo echt genieten van de natuur in Tsjechië en allerlei activiteiten ondernemen, zoals fietsen, wandelen, vissen, zwemmen en paddenstoelen verzamelen. Ook in en rond Praag vind je enkele campings. Je kunt hier kamperen en tegelijk uitstapjes maken naar de Tsjechische hoofdstad. De meeste campings zijn geopend van maart tot en met oktober en hebben aparte plekken voor tenten en caravans.

Er zijn de laatste jaren veel campings bijgekomen met goede voorzieningen. Stroom en wifi is bijna overal voorhanden en er zijn ook meer servicestations voor campers. Er zijn ook campings waar je kunt overnachten in een chaty, een eenvoudige houten blokhut of bungalow zonder verwarming. Een camping waar motorvoertuigen zijn toegestaan, staat ook wel bekend als een autokemp of een auto camping.

Op veel campings mag je je hond meenemen tegen betaling. Op de campings in Tsjechië kun je overigens nog altijd beter mineraalwater drinken uit flessen dan het leidingwater dat uit de kraan komt.

Sinds 2013 is een deel van de campings in Tsjechië ingedeeld volgens een sterrensysteem, van 1 tot 5 sterren. Bij het toekennen van de sterren is het meest gekeken naar de kwaliteit van de sanitaire voorzieningen. Ook wordt gekeken naar bijvoorbeeld de ligging van de camping, de keuze uit vaste accommodatie (vakantiehuisjes, stacaravans, etc.) en aanvullende faciliteiten zoals een zwembad en recreatiemogelijkheden.

Wildkamperen is officieel niet toegestaan in Tsjechië Je kunt echter boeren vragen of een nachtje op hun land mag doorbrengen. De politie knijpt dan meestal een oogje dicht. Er gelden ook uitzonderingen voor bepaalde gebieden, waar je maximaal één nacht mag kamperen. Het maken van vuur is verboden en je moet al je afval opruimen. Informeer bij de lokale autoriteiten of wildkamperen is toegestaan.

Zoek een camping in Tsjechië

Hieronder vind je een overzicht van aanbieders waar je een camping of vakantiepark in Tsjechië kunt boeken. De beste mogelijkheden tot kamperen heb je in het zuiden van Bohemen, in het Boheemse Woud en in de buurt van Praag. Overzichten van campings vind je ook op de websites camp.cz, czech-camping.com.

ANWB Campings

De ANWB is een vertrouwde naam voor kamperen, ook in Tsjechië. De ANWB heeft een aanbod van verschillende soorten campings, zowel voor families als voor kampeerders die er graag met zijn tweeën op uit trekken. Een deel van de Tsjechische campings is geïnspecteerd door de ANWB, waarbij gekeken is naar het sanitair, het terrein, de mogelijkheden om te zwemmen, recreatie en winkels & horeca. Je kunt zoeken op locatie, grootte en voorzieningen.

Boek een camping in Tsjechië bij ANWB Campings

Eurocampings

Eurocampings heeft een aanbod van meer dan 100 campings in Tsjechië, in alle regio’s. De kampeerterreinen worden jaarlijks geïnspecteerd door ASCI, die kampeerders al tientallen jaren van informatie voorziet. Je kunt gemakkelijk online campings vinden, vergelijken en direct boeken. Dankzij eenvoudige filters kun je een camping selecteren die aan je persoonlijke wensen voldoet.

Boek een camping in Tsjechië bij Eurocampings

Suncamp Holidays

Suncamp Holidays is een Nederlandse specialist in camping- en kampeerreizen met ruim 40 jaar ervaring. Hier ben je aan het goede adres voor een kampeerplaats voor een eigen tent of caravan, of in één van de accommodaties. Compleet ingerichte tenten, stacaravans, bungalows of chalets zijn eenvoudig te boeken via de website. In Tsjechië biedt Suncamp Holidays twee campings aan in de buurt van Praag.

Boek een camping in Tsjechië bij Suncamp Holidays

Voor het laatst bijgewerkt op 5 maart 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over kamperen in Tsjechië, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/everyonensk.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam