British Museum, Londen, Engeland

De beste bezienswaardigheden in Londen

Het British Museum, opgericht in 1753, is het nationale en belangrijkste museum van Groot-Brittannië en een van de populairste bezienswaardigheden in Londen. De collectie van 8 miljoen objecten behoort tot de meest vooraanstaande ter wereld. Daarvan zijn er zo’n 50.000 te zien in de honderd zalen van het museum. De objecten vertellen het verhaal van de menselijke beschaving, van 2 miljoen jaar geleden tot nu. De Egyptische, Aziatische, Grieks en Romeinse verzameling is beroemd, met hoogtepunten als de Egyptische mummies en de Steen van Rosetta uit 196 voor Christus, die de sleutel bleek te zijn tot het ontcijferen van Egyptische hiërogliefen. Een groot deel van de honderd mummies zijn uit Egypte meegenomen toen dat land een kolonie was van Groot-Brittannië. Bij sommige mummies zie je nog duidelijk dat het ooit échte mensen waren, met tanden en botten.

Het British Museum herbergt de grootste collectie antiek Chinees porselein en islamitisch aardewerk in Europa. In de verzameling zitten ook meer dan 750.000 munten, waarvan de oudste teruggaat tot de zevende eeuw voor Christus. Het oudste voorwerp in de collectie is een stenen vuistbijl uit de Olduvai-kloof in Tanzania van circa 1,8 miljoen jaar oud. Het werd gebruikt om botten, planten en hout in stukjes te hakken. Je ziet ook eigentijdse objecten, zoals een stoel uit Mozambique uit 1975 die gemaakt is van Europese wapens die destijds tijdens de burgeroorlog in het land werden gebruikt.

De entree van het British Museum is overweldigend, met een enorme hal (de Central Court) die belicht wordt door een plafond van 3312 glasplaten. In één enkel bezoek kun je nooit het hele museum bezoeken, dus kies een paar zalen uit die je het meest interesseren. De toegang tot het British Museum is gratis, maar een donatie wordt wel op prijs gesteld. Voor tijdelijke tentoonstellingen moet je wel betalen. Het museum is elke dag geopend tot 17.30 uur, en op vrijdagavond ook tot 20.30 uur. Er is één restaurant en er zijn twee cafés. Adres: Great Russell St, Bloomsbury, London WC1B 3DG, Verenigd Koninkrijk. Website: www.britishmuseum.org

Voor het laatst bijgewerkt op 27 maart 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het British Museum in Londen, Engeland, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/kmiragaya; Wereldreizigersclub. 

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam