Fan Museum, Londen, Verenigd Koninkrijk

De beste bezienswaardigheden in Londen

Fan Museum in LondenHet Fan Museum is zo’n instituut in Londen waar je snel idolaat van kunt worden. Het is namelijk het enige museum ter wereld dat exclusief gewijd is aan de fan, oftewel de waaier waarmee je jezelf of anderen wat koelte kunt toewuiven. Het Fan Museum heeft de grootste collectie waaiers ter wereld: 5000 stuks. Ze komen uit alle uithoeken en de oudste dateert zelfs uit de 11e eeuw. Je leert alles over de geschiedenis van de waaiers en de sociale context waarin ze door de eeuwen heen werden gebruikt. Zo gebruikten de Romeinen, Etrusken en Grieken al een waaier om de warmte te verdrijven. Soms hielden vrouwen alleen maar een waaier vast voor ceremoniële doeleinden.

In de verzameling zitten waaiers die geschilderd zijn door vooraanstaande kunstenaars. Een van de hoogtepunten is een exemplaar dat Paul Gauguin beschilderde in Martinique. Je ziet er waaiers die gemaakt zijn van ivoor, bamboe of veren. Omdat de waaiers zo kwetsbaar zijn voor licht, worden de tentoongestelde exemplaren een paar keer per jaar vervangen. Het Fan Museum is elke dag geopend en is gevestigd in twee monumentale gebouwen uit 1720 in de wijk Greenwich. Het museum heeft ook een elegante tuinkamer met prachtige muurschilderingen (The Orangery) waar je terecht kunt voor een high tea. Adres: 12 Crooms Hill, London SE10 8ER, Verenigd Koninkrijk. Website: www.thefanmuseum.org.uk

Waaier in Fan Museum, Londen

Voor het laatst bijgewerkt op 10 december 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het Fan Museum in Londen, Verenigd Koninkrijk, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © The Fan Museum, Londen.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam