Booking Argentinië

Perito Moreno gletsjer, Argentinië

De beste bezienswaardigheden in Argentinië

De Perito Moreno gletsjer in het zuiden van Argentinië is de meest indrukwekkende gletsjer van Zuid-Amerika en een van de populairste bezienswaardigheden in het land. Het is een imposante 5 kilometer brede ijsmassa die omgeven is door bossen en bergen. Door het krakende en scheurende ijs is het een spektakel dat weinigen willen missen. De ijswand is continu in beweging, zo’n 1 tot 2 meter per dag, waardoor er voortdurend met oorverdovend lawaai grote brokken ijs in het lager gelegen Argentinomeer vallen. Sommige brokken wegen enkele tonnen. De ijskap is gevormd door onmetelijke hoeveelheden sneeuw die in duizenden jaren zijn samengeperst en is wisselend van kleur, van marmerwit tot modderig grijs en lichtblauw. De gletsjer is vooral actief in de middag en als de zon schijnt.

De Perito Moreno gletsjer is vernoemd naar de Argentijnse ontdekkingsreiziger Francisco Moreno (1852-1919), die grote delen van Patagonië in kaart bracht. ‘Perito‘ is het Spaanse woord voor ‘expert‘, een bijnaam die Moreno tijdens zijn expedities kreeg opgeplakt. De Perito Moreno gletsjer is onderdeel van Nationaal Park Los Glaciares en te bereiken vanaf het kleine stadje El Calafate. In dit dorp zijn voldoende mogelijkheden om te overnachten en de meeste toeristen boeken vanuit El Calafate een excursie naar het bijzondere natuurwonder. Een van de tour operators is TAQSA: www.taqsa.com.ar

Je kunt er ook met een huurauto naartoe. De 80 kilometer lange rit naar de Perito Moreno gletsjer duurt ongeveer anderhalf uur. Bij de gletsjer is een bezoekerscentrum, vanwaar je een korte wandeling kunt maken naar een van de uitkijkpunten om de ijsmassa van dichtbij te zien. Je kunt de gletsjer ook beklimmen; er zijn lichte wandeltochten van een uur tot zwaardere tochten waarbij je vijf uur over het ijs klimt. Voorts kun je een boottocht maken van een uur langs de ijswand, die op sommige plekken 60 meter hoog is. Als je de Perito Moreno gletsjer van dichtbij ziet, ervaar je goed de enorme omvang van het wereldberoemde natuurfenomeen. Neem warme kleding mee voor een bezoek aan de gletsjer, want het is er kouder dan in El Calafate.

Voor het laatst bijgewerkt op 5 februari 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de Perito Moreno gletsjer in Argentinië, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam