Booking Argentinië

Overnachten in Argentinië

Neem de tijd om te kijken waar je in Argentinië wilt overnachten: de keuze is enorm gevarieerd. Je kunt terecht in een estancia (een traditionele ranch) met uitzicht op de pampa of een luxe historisch hotel in een van de grote steden. Dat zijn de prijzige opties, maar met iets minder budget kun je overnachten in een hospedaje, appartement of een zakelijk middenklasse hotel. Je bent het minste geld kwijt als je gaat kamperen of een slaapplek zoekt in een hostel. Op het strand en in de natuur zijn cabañas (houten hutten) te huur.

Het grootste aanbod aan accommodatie vind je in steden als Buenos Aires, Mendoza en Cordoba. Reserveren is aan te raden als je gaat overnachten tijdens het hoogseizoen, van eind november tot eind februari (het is dan zomer in Argentinië). De temperatuur is dan het aangenaamst, maar de prijzen zijn ook het hoogst. Het hoogseizoen in Patagonië loopt wat langer door, van oktober tot maart. In de wintersportgebieden loopt het hoogseizoen van juni tot en met augustus. Tijdens de winter kunnen hotels aan de stranden gesloten zijn.

Zoek je accommodatie voor je vakantie in Argentinië?
Reserveer hier online een hotel of appartement in Argentinië

Let er op in welke valuta de accommodatie de prijzen vermeldt, want de Argentijnse peso gebruikt hetzelfde dollarteken als de Amerikaanse dollar ($). Controleer verder of de belasting is inbegrepen in de prijs. In de meeste hotels komt er nog 20 procent belasting bij op de kamerprijs.

Sinds januari 2017 krijgen buitenlandse toeristen de btw terug als ze met een buitenlandse bankpas of creditcard betalen. De terugbetaling gebeurt automatisch, dat hoef je niet aan te vragen. Als je betaalt met contant geld, krijg je soms een korting van 10 procent. Daar tegenover kun je meemaken dat er een vergoeding in rekening wordt gebracht als je met een creditcard betaalt.

Hotels in Argentinië

In alle steden en dorpen in Argentinië zijn hotels te vinden, in verschillende prijsklassen. Het aanbod varieert van eentonige en functionele budgethotels tot luxe hotels met alle gebruikelijke eersteklas voorzieningen. Enkele van de beste hotels van Zuid-Amerika zijn geconcentreerd in de hoofdstad Buenos Aires, vooral in de welvarende wijk Recoleta. Ook in het mondaine skioord Bariloche vind je enkele bijzondere luxe hotels, zoals het Llao Llao Hotel.

Hotels in Argentinië worden geclassificeerd volgens een sterrensysteem, van 1 ster (eenvoudig) tot 5 sterren (luxe). Hou er rekening mee dat het sterrensysteem niet helemaal aan de internationale normen voldoet, vooral als het de dienstverlening betreft. Kijk ook uit voor designhotels met een flitsende en eigentijdse inrichting, die teleurstellen als het gaat om de aandacht van het personeel.

Hotels met 2 sterren kunnen soms een betere prijs-kwaliteitsverhouding hebben dan hotels met 3 of 4 sterren. In Argentinië kun je ook hosterías tegenkomen. Dat is geen hostel, maar vergelijkbaar met een kleiner boetiekhotel. Hetzelfde geldt voor hostal, dat is een generieke term die ook voor een hotel wordt gebruikt.

In het algemeen heb je in een Argentijns hotel een eigen badkamer, een telefoon en een televisie met kabel. Wifi is gebruikelijk en ontbijt is meestal inbegrepen. In enkele hotels kun je een kamer krijgen met een magnetron of kitchenette. Sommige hotels hebben een confitería of restaurant. Hotels met vijf sterren in Buenos Aires kosten ongeveer $ 200 per nacht, vier sterren vanaf ongeveer $ 100 en drie sterren vanaf $ 50.

De grote internationale hotelketens zijn goed vertegenwoordigd in Argentinië, waaronder Hilton, Holiday Inn, Howard Johnson en Sheraton. Tot de grotere Argentijnse hotelketens behoren Amerian Hotels (www.amerian.com), Loi Suites Hotels (www.loisuites.com.ar) en San Remo Hotels (www.sanremohoteles.com).

Estancia’s in Argentinië

Een verblijf in een estancia is een van de meest ontspannen manieren om te overnachten in Argentinië. Dit zijn grote ranches of boerderijen die cruciaal zijn voor de rundvleesproductie in het land. Hier komt de beroemde Argentijnse steak vandaan. De meeste van deze estancia’s zijn gesticht in de 18e of 19e eeuw en in handen van rijke families. Tegenwoordig ontvangen vele estancia’s ook gasten. Zo’n ranch staat ook wel bekend als een finca.

Een overnachting op zo’n typische Argentijnse boerderij geeft je een fascinerend inkijkje in het landelijke leven. Je leert meer over het leven van de gaucho’s (cowboys) op de boerderij en je kunt meedoen met activiteiten als vee drijven, paardrijden en vissen. Speciaal voor toeristen worden er barbecues, polowedstrijden en gaucho-shows georganiseerd – een soort mini-rodeo’s waarin de gaucho’s pronken met hun vaardigheden.

De estancia’s liggen in een prachtige omgeving. Het zijn rustieke landgoederen met uitzicht op bergen of de open vlaktes van de pampa. Het zijn wel luxe en dure accommodaties: een overnachting voor twee personen begint vanaf zo’n $ 200 per nacht, maar op de fraaiste locaties kan het oplopen tot meer dan $ 500. Bij de prijs zitten alle maaltijden en activiteiten inbegrepen en veel estancia’s hebben een zwembad.

De meeste estancia’s bevinden zich op een paar uur rijden vanaf Buenos Aires, met name rondom San Antonio de Areco en Capilla del Senor. Elders in het land komen ze minder vaak voor, maar er zijn onder meer boerderijen in Salta, Patagonië en in het Merengebied. Bijna elke estancia kan een transfer regelen vanaf Buenos Aires of een andere luchthaven. Een overzicht van estancia’s vind je onder meer op deze website: www.estanciasargentinas.com

Hospedajes in Argentinië

Voor iets minder geld kun je overnachten in een hospedaje, dat vergelijkbaar is met een pension of bed & breakfast. Het zijn kleinschalige huiselijke accommodaties met slechts een paar kamers en weinig faciliteiten. Het ontbijt is meestal inbegrepen en de badkamer moet je vaak delen met andere gasten. Kamers zijn eenvoudig ingericht met een bed, een bureau, een stoel en een fan, maar ze zijn meestal wel schoon.

In dezelfde categorie vallen residenciales, met het verschil dat dit geen pension is dat door een familie wordt gerund. Je kunt hier al slapen voor zo’n € 20 per nacht. Verder kun je nog albergues transitorios tegenkomen, waar kamers voor een paar uur worden verhuurd. Deze zijn populair bij jonge Argentijnse koppels en prostituees.

Als je voor langere tijd in Argentinië verblijft of met een familie of groep vrienden reist, is het voordelig een appartement te huren. Het grootste aanbod van appartementen vind je in Buenos Aires, al zijn ze ook te huur in andere steden. In Buenos Aires kun je terecht in nieuwe hoogbouwappartementen met luxe voorzieningen, waaronder 24-uursbeveiliging, binnen- of buitenzwembad, internet en kabel, fitnesscentrum, speeltuinen en andere recreatiegebieden. Je vindt appartementen via websites als Airbnb.

Hostels in Argentinië

Argentinië heeft talloze hostels die zich richten op jongeren, backpackers en budgetreizigers. Hostels vind je in het hele land, van Tilcaru in het noorden tot El Calafate en Ushuaia in het zuiden. In Buenos Aires vind je veel hostels in historische wijken als San Telmo, waardoor je meteen in de buurt bent van levendige bars en clubs. Hostels staan ook bekend als albergues juveniles of albergues de la juventud.

Overnachten in een hostel is goedkoop: in Buenos Aires heb je al een bed in een slaapzaal voor ongeveer $ 10. Veel hostels hebben ook privékamers beschikbaar, maar daarvoor betaal je al snel $ 50 per nacht.

Zoek je low budget accommodatie in Argentinië?
Reserveer hier online een hostel in Argentinië

Hostels hebben gemeenschappelijke keukens en lounges waar je andere reizigers en Argentijnse jongeren kunt ontmoeten. Hou er rekening mee dat Argentijnen nachtbrakers zijn, dus neem oordoppen mee als je een bed hebt in een slaapzaal. De keten Hola Hostels (www.holahostels.com) heeft bijna veertig hostels in Argentinië, vooral in de grotere steden. Je krijgt 10 procent korting op een overnachting als je lid wordt. Een andere keten is Hostel Inn (www.hostel-inn.com).

Kamperen en cabañas in Argentinië

Kamperen is een geweldige manier om de schitterende natuur van Argentinië te ervaren. Vooral in Patagonië en het Merengebied zijn enkele uitstekende campings te vinden. De meeste steden en dorpen hebben een gemeentelijke camping, maar de kwaliteit wisselt nogal. Privécampings hebben vrijwel altijd goede voorzieningen, zoals warme douches, elektriciteit, een restaurant en een campingwinkel. Kampeerterreinen zonder voorzieningen staan bekend als camping libre. Een overzicht van campings vind je onder meer op de website Solo Campings: www.solocampings.com.ar

Populair in badplaatsen, in natuurgebieden en op het platteland zijn cabañas, houten bungalows of chalets die ideaal zijn voor gezinnen of groepen vrienden. Deze vakantiehuizen zijn goed uitgerust, met een keuken en één of meerdere slaapkamers. Sommigen hebben ook een televisie en magnetron.

Overnachten in een cabaña is niet heel duur en heerlijk om een paar dagen te relaxen tijdens je vakantie in Argentinië. Campings hebben vaak een paar eenvoudige houten bungalows te huur.  Als je een cabaña huurt midden in de natuur, heb je een eigen auto of huurauto nodig om er te komen. Een overzicht van cabañas in Argentinië vind je op deze website: www.cabanias.com.ar

Voor het laatst bijgewerkt op 31 oktober 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Argentinië, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/sunsinger; Pixabay.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam