Booking Argentinië

Reizen naar Argentinië

Reizen met het vliegtuig naar Argentinië

Het langgerekte Argentinië heeft acht internationale luchthavens, verspreid over het land. Behalve in de hoofdstad Buenos Aires zijn er internationale vliegvelden in Cordoba, Iguazu, Mendoza, Rio Gallegos, San Carlos DeBariloche, Trelew en Ushuaia. Vanuit Nederland kun je rechtstreeks naar Buenos Aires vliegen. De Argentijnse hoofdstad is ook de hub voor het binnenlandse vliegverkeer. Je kunt hier overstappen voor een binnenlandse vlucht naar een regionale luchthaven, bijvoorbeeld als je naar El Calafate in het zuidelijke Patagonië wilt.

Vliegen naar Buenos Aires

Vliegen naar Buenos AiresVanuit Nederland kun je gemakkelijk naar Buenos Aires reizen. KLM vliegt een paar keer per week rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Buenos Aires. De vliegtijd is ongeveer 14 uur.

Je kunt ook naar de Argentijnse hoofdstad vliegen met een overstap. Vanuit Madrid gaan dagelijks directe vluchten naar Buenos Aires, van de luchtvaartmaatschappijen Iberia, Air Europa en Aerolíneas Argentinas. De vliegtijd van Madrid naar Buenos Aires is circa 13 uur.

Luchthaven van Buenos Aires

Alle internationale vluchten komen aan op Buenos Aires Ministro Pistarini International Airport (EZE), de grootste en belangrijkste luchthaven van Argentinië. Het staat ook bekend als Ezeiza International Airport, omdat het dichtbij de plaats Ezeiza ligt. Het vliegveld ligt ongeveer 22 kilometer ten zuidwesten van de Argentijnse hoofdstad en bestaat uit drie terminals A, B en C, die op loopafstand van elkaar liggen. Het is de thuisbasis van Aerolíneas Argentinas, de nationale luchtvaartmaatschappij van Argentinië.

De luchthaven beschikt in elke terminal over geldwisselkantoren en geldautomaten. In terminal A is een bank. Er zijn verschillende restaurants, cafés en fastfoodtenten. Om te winkelen kun je onder meer terecht bij duty free shops, kiosken, modeboetieks en souvenirshops. In terminal A is een apotheek en een medische kliniek. Overal is gratis wifi. In de aankomsthal zijn kantoren van autoverhuurbedrijven. Website: www.aa2000.com.ar

Vervoer van de luchthaven naar Buenos Aires

Taxi

Buiten de aankomsthal is een taxistandplaats waar je een taxi kunt nemen naar Buenos Aires. Het is raadzaam een taxi te bestellen bij een taxikiosk in de aankomsthal zodat je de normale prijs betaalt. Als je een mondelinge prijs afspreekt met de taxichauffeur, betaal je waarschijnlijk meer. Ook lopen er malafide chauffeurs rond die je mee willen nemen in hun eigen auto. Die kun je het beste negeren.

Er zijn een paar officiële taxicentrales, waaronder Taxi Ezeiza (www.taxiezeiza.com.ar). Je kunt ook via de website een taxi reserveren. De taxirit naar het centrum van Buenos Aires duurt ongeveer 45 minuten.

Bus

De bus is de goedkoopste manier om van het vliegveld naar Buenos Aires te komen. Er zijn verschillende buslijnen. Bus 394 rijdt naar het treinstation Monte Grande (Estación Ferroviaria Monte Grande), bus 502 rijdt naar Ezeiza en bus 8 rijdt van de luchthaven naar Plaza de Mayo in het centrum van de hoofdstad.

Shuttlebus

Er zijn verschillende bedrijven die shuttlediensten aanbieden van het vliegveld naar Buenos Aires. Goedkoop is de Hostel Shuttle, die onderweg stopt bij verschillende hostels in de hoofdstad. De minibus stopt ook op de Avenida de Mayo in het centrum. Voor de dienstregeling en boekingen: www.hostelshuttle.com.ar

Vervoersbedrijf Manuel Tienda León heeft een shuttlebus rijden tussen de luchthaven en het centrum van Buenos Aires. De eindhalte is het busstation Terminal Madero,  aan de Av. Madero en San Martín. De bussen vertrekken elk uur en hebben airconditioning en wifi. Buskaartjes kun je kopen bij aan balie in de aankomsthal of via de website: www.tiendaleon.com

Reizen met de boot naar Argentinië

Je kunt vanuit Uruguay met de boot naar Argentinië reizen. Er varen veerboten vanuit Montevideo, Punta del Este, Carmelo, Colonia, La Paloma en Piríapolos naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Op sommige veerboten kun je je auto meenemen. De veerdiensten worden verzorgd door rederij Buquebus. Voor informatie over de dienstregeling en boekingen: www.buquebus.com

Voor het laatst bijgewerkt op 21 juli 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Argentinië, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam