Booking Argentinië

Reizen naar Argentinië

Reizen met het vliegtuig naar Argentinië

Argentinië reizenHet langgerekte Argentinië heeft acht internationale luchthavens, verspreid over het land. Behalve in de hoofdstad Buenos Aires zijn er internationale vliegvelden in Cordoba, Iguazu, Mendoza, Rio Gallegos, San Carlos DeBariloche, Trelew en Ushuaia.

Vanuit Nederland kun je rechtstreeks naar Buenos Aires vliegen. De Argentijnse hoofdstad is ook de hub voor het binnenlandse vliegverkeer. Je kunt hier overstappen voor een binnenlandse vlucht naar een regionale luchthaven, bijvoorbeeld als je naar El Calafate in het zuidelijke Patagonië wilt.

Vliegen naar Buenos Aires

Vanuit Nederland kun je gemakkelijk naar Buenos Aires reizen. KLM vliegt een paar keer per week rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Buenos Aires. De vliegtijd is ongeveer 14 uur.

Een KLM-vliegticket naar Buenos Aires is te koop vanaf € 793
Boek hier een vliegticket met KLM naar Buenos Aires

Vliegen naar Buenos AiresJe kunt ook naar de Argentijnse hoofdstad vliegen met een overstap. Vanuit Madrid gaan dagelijks directe vluchten naar Buenos Aires, van de luchtvaartmaatschappijen Iberia, Air Europa en Aerolíneas Argentinas. De vliegtijd van Madrid naar Buenos Aires is circa 13 uur.

Luchthaven van Buenos Aires

Alle internationale vluchten komen aan op Buenos Aires Ministro Pistarini International Airport (EZE), de grootste en belangrijkste luchthaven van Argentinië. Het staat ook bekend als Ezeiza International Airport, omdat het dichtbij de plaats Ezeiza ligt. Het vliegveld ligt ongeveer 22 kilometer ten zuidwesten van de Argentijnse hoofdstad en bestaat uit drie terminals A, B en C, die op loopafstand van elkaar liggen. Het is de thuisbasis van Aerolíneas Argentinas, de nationale luchtvaartmaatschappij van Argentinië.

De luchthaven beschikt in elke terminal over geldwisselkantoren en geldautomaten. In terminal A is een bank. Er zijn verschillende restaurants, cafés en fastfoodtenten. Om te winkelen kun je onder meer terecht bij duty free shops, kiosken, modeboetieks en souvenirshops. In terminal A is een apotheek en een medische kliniek. Overal is gratis wifi. In de aankomsthal zijn kantoren van autoverhuurbedrijven. ► Lees hier meer over vliegen naar Buenos Aires

Reizen met de bus naar Argentinië

Het zuidelijke Argentinië is omringd door vijf buurlanden: Chili, Bolivia, Paraguay, Brazilië en Uruguay. Als je lange tijd in Zuid-Amerika aan het rondtrekken bent, kun je vanuit al deze landen met de bus naar Argentinië reizen. De afstanden zijn vaak lang, dus reken erop dat je lange tijd in een bus moet zitten. De internationale bussen zijn meestal wel comfortabel zodat je hopelijk toch een paar uurtjes slaap kunt pakken.

Met de bus van Chili naar Argentinië

Buurland Chili deelt een enorm lange grens met Argentinië, van het ruige Vuurland in het uiterste zuiden tot de woestijnen in het noorden. De grens is liefst 5308 kilometer lang, waarmee dit de twee na langste grens ter wereld is. Hieronder zetten we een paar populaire routes op een rij als je met de bus van Chili naar Argentinië wilt reizen.

Santiago – Mendoza: een veelgebruikte busverbinding gaat van de Chileense hoofdstad Santiago de Chile naar de Argentijnse wijnstad Mendoza. Op de kaart lijken beide steden dichtbij elkaar te liggen, maar je moet wel het Andesgebergte oversteken. Dit is een busrit van 7 tot 10 uur.

Vanuit de bus heb je een spectaculair uitzicht op besneeuwde bergtoppen, waaronder de hoogste berg van Zuid-Amerika (de Aconcagua). Als je een nachtbus neemt, kun je natuurlijk niet van het uitzicht genieten. Voor sommige reizigers kan wagenziekte een probleem vormen. Er zijn verschillende busmaatschappijen op dit traject, waaronder El Rápido Internacional (www.elrapidoint.com.ar) en Andesmar (www.andesmar.com).

Reizen met de boot naar Argentinië

Je kunt vanuit Uruguay met de boot naar Argentinië reizen. Er varen veerboten vanuit Montevideo, Punta del Este, Carmelo, Colonia, La Paloma en Piríapolos naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Op sommige veerboten kun je je auto meenemen. De veerdiensten worden verzorgd door rederij Buquebus. Voor informatie over de dienstregeling en boekingen: www.buquebus.com

Voor het laatst bijgewerkt op 6 december 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Argentinië, dan kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam