Overnachten in Belize

Belize overnachtenBelize heeft een ruime keuze om te overnachten, in verschillende prijsklassen. Je kunt de nacht doorbrengen in luxe resorts, vriendelijke familiehotels, guesthouses, lodges, bungalows, vakantiehuizen en villa’s. Ook heeft Belize enkele campings en kun je overnachten op een (zeil)schip. Accommodatie vind je in het hele land, dichtbij de stranden aan de kust of in de buurt van een Maya-tempel.

Hotels in Belize zijn in het algemeen duurder dan in de andere landen van Centraal-Amerika, terwijl de kwaliteit niet altijd beter is. Check de uiteindelijke prijs van een hotelkamer bij een boeking. Bovenop de prijs kun je nog te maken krijgen met een btw van 10 procent (General Sales Tax), een hotelbelasting van 9 procent en servicekosten van 10 tot 15 procent.

Vooral aan de Caribische kust vind je enkele bijzondere en dure resorts waar de rich & famous vakantie vieren. Cayo Espanto (www.aprivateisland.com) is een tropisch privé eiland voor de kust waar de Amerikaanse jetset haar toevlucht en privacy zoekt. Het kleine eiland heeft een paar fenomenale villa’s waar je uitzicht hebt op de kristalheldere zee.

Belize resort

Je hebt je eigen butler en het diner wordt bereid door chef-koks. Het paradijselijke 5-sterrenresort was een vakantieverblijf voor onder anderen Tiger Woods, Bill Gates, Leonardo DiCaprio, Giselle Bundchen en Ivanka Trump, dus je bevindt je zeker in exclusief gezelschap. Je kunt in Cayo Espanto overnachten voor minstens $ 1500 per nacht, of gewoon het hele eiland afhuren.

Een deel van de hotels en resorts heeft zich verenigd in de Belize Hotel Association (www.belizehotels.org). Op de website kun je een hotelgids downloaden.

Zoek je accommodatie voor je vakantie in Belize?
Reserveer hier online een hotel of vakantiehuis in Belize

Eco-lodges en kamperen in Belize

In het tropische regenwoud en op afgelegen plekken kun je terecht in eco-lodges, vaak omringd door een prachtige natuur. Eco-lodges zijn het perfecte startpunt voor een trektocht en je kunt vanuit je kamer verschillende soorten exotische vogels bewonderen. In de meeste regio’s van Belize zijn kampeerplekken waar je je tent kunt neerzetten.

Sommige hotels en guesthouses bieden de mogelijkheid om te kamperen in hun tuin of op hun privéstrand. Pas op met wildkamperen, het is zeker niet veilig om overal je tent neer te zetten. Vermijd het kamperen in Belize City of in de buurt van de grens met Guatemala.

Beste hotels in Belize

The Lodge at Chaa Creek

Een van de oudste en beste jungle lodges van Centraal-Amerika is The Lodge at Chaa Creek, die de deuren opende in 1981. Chaa Creek heeft vele prijzen gewonnen en staat bekend als een pionier op het gebied van ecotoerisme in Belize. De lodge is in de loop der jaren flink uitgebreid en luxer geworden, en heeft nu een (milieuvriendelijk) zwembad, restaurant en wellnesscentrum.

Belize Chaa Creek Lodge

Alle huisjes hebben een palmrieten dak, lokale kunst en een veranda die uitkijkt over de jungle of de Macal rivier. De lodge bevindt zich in een privé natuurreservaat, niet ver van San Ignacio. In het regenwoud kun je wandelen, kanoën en papegaaien bekijken. ► Boek een overnachting in The Lodge at Chaa Creek vanaf € 318

Voor het laatst bijgewerkt op 11 mei 2023. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Belize, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com; Booking.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam