Tips over reizen naar Belize

Reizen met het vliegtuig naar Belize

Vanuit Nederland kun je relatief eenvoudig naar Belize reizen. Je kunt daarvoor het beste overstappen op een luchthaven in de Verenigde Staten. Vanuit verschillende Amerikaanse steden gaan rechtstreekse vluchten naar Belize City, de grootste stad van het land (dat is echter niet de hoofdstad, dat is Belmopan). De overstaptijden zijn meestal niet gunstig, waardoor je rekening moet houden met een lange reistijd en een eventuele overnachting op een vliegveld in Amerika.

Een overstap in de Amerikaanse stad Atlanta lijkt een van de snelste opties om naar Belize te reizen. Je kunt met KLM en Delta Airlines rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Atlanta vliegen. Delta Airlines vliegt vrijwel dagelijks van Atlanta naar Belize City, een vlucht van ongeveer 3 uur. Vliegtickets met deze Amerikaanse luchtvaartmaatschappij van Nederland naar Belize zijn ook het goedkoopst, voor ruim € 400 heb je al een retourtje. Een tweede mogelijkheid is om te reizen via een overstap in Miami. American Airlines vliegt twee keer per dag van Miami naar Belize City, een vlucht van 2 uur en 15 minuten.

Je kunt ook met een chartermaatschappij rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar de Mexicaanse badplaats Cancún vliegen en daar overstappen. Tropic Air en Moldavian Airlines vliegen dagelijks van Cancún naar Belize City, een vlucht van anderhalf uur. Een alternatief is vanuit Cancún de bus naar Belize te nemen, maar dan ben je wel 8 uur onderweg (zie onder).

Er gaan geen rechtstreekse vluchten van Europa naar Belize. Er gaan wel vluchten vanuit andere landen in Centraal-Amerika, waaronder (naast Mexico) El Salvador, Guatemala, Honduras en Panama.

Luchthaven van Belize City

Alle internationale vluchten komen aan op Philip S. W. Goldson International Airport (BZE), de grootste en belangrijkste luchthaven van Belize. Het vliegveld bestaat uit twee terminals en ligt ongeveer 16 kilometer ten noorden van Belize City, vlakbij de plaats Ladyville. Het bevindt zich overigens aan de kust op een hoogte van slechts 5 kilometer, waardoor er soms een risico is van overstromingen.

De luchthaven van Belize City beschikt over banken, geldautomaten, duty free shops en verschillende winkels, waaronder souvenirshops en kledingwinkels. Er zijn twee restaurants en een paar cafés. Op het vliegveld zelf is geen hotel, maar op een afstand van 3 kilometer vind je het Global Village Hotel, aan het begin van de International Airport Road. Er is een gratis shuttle service van en naar de luchthaven. Website: www.globalvillagehotel.com

Wifi is gratis beschikbaar voor passagiers. In de aankomsthal zijn talloze kantoren van autoverhuurbedrijven. Buiten is een taxistandplaats waar je een taxi kunt nemen naar Belize City. Website van de luchthaven: www.pgiabelize.com

Belize City heeft ook nog een gemeentelijke luchthaven, Sir Barry Bowen Municipal Airport (TZA). Dit kleine vliegveld ligt slechts 1,5 kilometer van het centrum van Belize City en wordt alleen gebruikt voor binnenlandse vluchten. De luchtvaartmaatschappijen die het gebruiken zijn Maya Island Air en Tropic Air. De luchthaven stond vroeger bekend als Belize City Municipal Airport.

Reizen met de bus naar Belize

Je kunt vanuit Mexico en Guatemala met de bus naar Belize reizen.

Met de bus van Mexico naar Belize

De grensovergang met Mexico ligt bij de plaats Chetumal. Geregeld vertrekt er een bus vanuit Chetumal naar Belize City. De busrit duurt circa 4 uur. Ook rijden er bussen van de Mexicaanse plaatsen Cancún en Mérida naar Belize City. De meeste backpackers nemen de bus vanuit Cancún, en deze rit duurt circa 8 uur en 15 minuten. Voor informatie over de dienstregeling en het boeken van tickets kun je terecht op de website van busmaatschappij Autotransportes De Oriente (ADO): www.ado.com.mx

Met de bus van Guatemala naar Belize

In Guatemala kun je bij Melchor de Mencos de grens oversteken naar Belize. De eerste plaats in Belize over de grens is Benque Viejo del Carmen. Verschillende busmaatschappijen rijden van Flores in Guatemala naar Belize City, een busrit van 5 tot 6 uur. Ook kun je een busticket boeken voor dit traject bij tour operator Marlin Espadas: www.marlinespadas.net

Voor het laatst bijgewerkt op 11 september 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Belize, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Pixabay; Philip S. W. Goldson International Airport.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam