BoliviaReizen en vakantie in Bolivia

Kerngegevens

– Oppervlakte: 1.098.581 vierkante kilometer (26 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 10.461.053 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 10 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: La Paz;
– Talen: Spaans (officieel), Quechua (officieel), Aymara, Guaraní, 33 inheemse talen;
– Munteenheid: Boliviano (BOB);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 5000 (2012).

Cocabladeren in Bolivia10 tips voor een vakantie in Bolivia

Bolivia is een van de kleurrijkste landen van Zuid-Amerika, met zijn eeuwenoude Inca-culturen, traditionele bevolking en gevarieerde landschappen. Maar denk er wel aan om te plassen voordat je bus in gaat of koop cocabladeren tegen hoogteziekte. ► Hier vind je 10 praktische tips voor een vakantie in Bolivia.

 

Reizen en vakantie in BoliviaInformatie over visum Bolivia

Staatsburgers van Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Bolivia. Wel dien je een paspoort te hebben dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is.

Zonder visum mag je maximaal 90 dagen in het land verblijven. Bij aankomst in Bolivia krijg je een stempel in je paspoort voor 30 dagen. Wil je langer blijven, dan moet je dat direct aangeven bij de paspoortcontrole. Voor een visum voor een nog langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Bolivia in Den Haag.

Communicatie in Bolivia

Internationaal toegangsnummer: +591.
Alarmnummer politie: 110.
Alarmnummer ambulance: 118.
Alarmnummer brandweer: 119.

Tijdsverschil met Bolivia

In Bolivia is het 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de zomertijd, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het in Bolivia 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Bolivia

De elektriciteit in Bolivia is 220 volt. In sommige wijken in La Paz en in de jungle kunnen ook plekken voorkomen met 110 volt. Controleer of je apparaat geschikt is voor beide voltages. Met een adapter is dat meestal wel het geval. De Nederlandse stekkers passen niet altijd in de stopcontacten, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Ook is het handig een goede zaklamp mee te nemen bij uitval van elektriciteit.

Foto © depositphotos.com/shanin.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by