Overnachten en hotels in Bolivia

In Bolivia kun je overnachten in hotels, pensions, bed & breakfasts, hostels, eco-lodges, bungalows en bij Bolivianen thuis (homestays). Accommodatie is in het algemeen goedkoop. In de grote steden vind je dure en luxe hotels waar je al snel meer dan € 100 per nacht kwijt bent voor een kamer, wat voor westerlingen nog altijd betaalbaar is. Voor een middenklasse hotel betaal je tussen de 150 en 400 bolivianos (ongeveer € 20 tot € 50) per nacht. In een budget hotel of hostel kun je al overnachten voor 30 tot 50 bolivianos (tussen de € 4 en € 6).

De meeste keuze heb je in de grote steden, vooral in La Paz en Santa Cruz. Ook zijn er plaatsen met historische en koloniale hotels. In kleinere plaatsen ben je vooral aangewezen op budget hotels. Er zijn nog weinig internationale hotelketens in Bolivia. Nationale hotelketens zijn onder anderen Camino Real Hoteles (www.caminoreal.com.bo) en LP Hoteles (www.lphoteles.com). De hotels in Bolivia kennen geen officiële classificatie volgens een sterrensysteem. Als hotels adverteren met sterren, dan hebben ze die aan zichzelf toegewezen.

Je betaalt het meest voor een hotelkamer tijdens het hoogseizoen, in de maanden juli en augustus. Tijdens nationale en regionale feestdagen en evenementen kan de prijs van een kamer verdubbelen of verdrievoudigen. Het is raadzaam van tevoren te reserveren als je tijdens de zomermaanden in Bolivia verblijft. Buiten het hoogseizoen is het de moeite waard om af te dingen, vooral als het hotel erg verlaten uitziet.

In de goedkoopste hotels betaal je meestal per persoon. Voor een eenpersoonskamer ben je bijna hetzelfde kwijt als voor een tweepersoonskamer. Voor een kamer met een tweepersoonsbed (cama matrimonial) betaal je minder dan voor een kamer met twee bedden. Bij de hotelrekening komt er nog 25 tot 27 procent bij aan belastingen en servicekosten.

De meeste hotels hebben warm water en een service om je bagage tijdelijk te stallen. Voor de beste voorzieningen moet je overnachten in de duurdere hotels. In steden op grote hoogte heb je dan verwarming en in plaatsen met een warm of tropisch klimaat heb je dan airconditioning in je hotel. In de goedkoopste hotels heb je niet meer dan een bed.

Beste, beroemde en bijzondere hotels in Bolivia

Bolivia heeft enkele beroemde en bijzondere hotels waar je kunt overnachten. Hier vind je meer tips over de beste accommodatie in het land.

Palacio de Sal Hotel

Het Palacio de Sal Hotel is een van de meest bijzondere plekken ter wereld om de nacht door te brengen. Het hotel is namelijk helemaal gebouwd van zout! En niet alleen de muren, maar ook de plafonds en de vloeren. Zelfs de bedden, tafels en stoelen zijn gemaakt van zout. Het gebruikte bouwmateriaal is niet helemaal toevallig, het Palacio de Sal Hotel bevindt zich aan de rand van het Salar de Uyuni. Dit is een van de grootste zoutvlaktes ter wereld, gelegen in het zuidwesten van Bolivia op een hoogte van 3656 meter. Voor de bouw zijn ongeveer 1 miljoen brokken zout gebruikt, met een doorsnede van ongeveer 35 centimeter. Er zijn 30 kamers (die qua uiterlijk niet veel verschillen van een iglo) en elke kamer heeft een eigen badkamer, warm en koud stromend water en verwarming. Er is ook een restaurant, een bar, een spa en golfbaan met 9 holes (uiteraard ook gemaakt van zout). Het Palacio de Sal Hotel bevindt zich ongeveer 25 kilometer van het plaatsje Uyuni. Website: www.palaciodesal.com.bo

Tayka del Desierto Hotel

Het Tayka del Desierto Hotel is een van de hoogst gelegen hotels ter wereld. Je kunt hier overnachten op een duizelingwekkende hoogte van liefst 4650 meter. Behalve wat ademnood merk je er niet veel van. Het hotel bevindt zich niet op een ijzige bergtop, maar midden in de Siloli woestijn in het uiterste zuidwesten van Bolivia. De Siloli woestijn lijkt een beetje op het landschap van de planeet Mars en is de droogste woestijn ter wereld. Het is ook een vulkanisch gebied, waardoor het Tayka del Desierto Hotel gebouwd is van vulkanisch gesteente. Vanuit het hotel kun je uitstapjes maken naar de Laguna Colorada met zijn vele flamingo’s, het geisergebied Sol de Mañana en de Laguna Verde, een helder groen meer aan de voet van een vulkaan. De hotel gebruikt zonne-energie voor de verwarming en vanuit het restaurant heb je een prachtig uitzicht op de Siloli woestijn. Website: www.taykahoteles.com/hotel-del-desierto

Voor het laatst bijgewerkt op 25 oktober 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Bolivia, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam