Vliegen naar Brazilië

Vliegen naar BraziliëVanuit Nederland zijn er enkele luchtvaartmaatschappijen waarmee je rechtstreeks kunt vliegen naar de grote steden in Brazilië. Zo kun je met KLM vanaf Amsterdam Schiphol vliegen naar Rio de Janeiro, São Paolo en Fortaleza. In het vakantieseizoen zijn er soms chartermaatschappijen waarmee je naar Braziliaanse badplaatsen kunt vliegen. TUI fly biedt regelmatig vluchten aan naar Fortaleza.

Vliegtickets naar Brazilië zijn het duurst tijdens het hoogseizoen, van november tot en met januari. In Brazilië is het dan zomer. Augustus wordt in het algemeen als de goedkoopste maand gezien om naar Brazilië te vliegen. Het is raadzaam minimaal twee weken van tevoren een vliegticket te kopen als je naar Brazilië wil vliegen. Je kunt soms aantrekkelijke tarieven vinden als je een pakketreis boekt, waarbij de vlucht en accommodatie zijn inbegrepen.

Met KLM kun je rechtstreeks vliegen naar steden in Brazilië
Boek hier een goedkoop vliegticket met KLM naar Brazilië

Je kunt ook op de kosten besparen door te vliegen met een tussenstop. Vooral vanuit Portugal en Spanje gaan veel vluchten naar Brazilië, maar ook met een tussenstop in Londen ben je voordelig uit. De meeste internationale vluchten gaan naar Rio de Janeiro en São Paulo. Als je naar een kleinere stad wilt in Brazilië, is de kans groot dat je op een van deze twee luchthavens moet overstappen.

Vliegen naar Rio de Janeiro

Internationale luchthaven van Rio de Janeiro
Internationale luchthaven van Rio de Janeiro

Het bruisende Rio de Janeiro is voor veel Nederlanders en Vlamingen het begin- en eindpunt van een rondreis in Brazilië. Vanuit Nederland kun je met een non-stop vlucht naar deze miljoenenstad vliegen. KLM vliegt meerdere keren per week rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Rio de Janeiro, een vlucht van bijna 12 uur. Vliegtickets zijn te koop vanaf € 539. ► Boek hier een vliegticket met KLM naar Rio de Janeiro

Vliegen naar Rio de Janeiro met tussenstop

De Portugese luchtvaartmaatschappij TAP biedt soms goedkopere vliegtickets aan met een overstap in Lissabon. De overstaptijd is hier ook gunstig, je hoeft niet al te lang te wachten op het vliegveld van Lissabon. De vliegtijd van Lissabon naar Rio de Janeiro bedraagt ongeveer 10 uur.

Andere opties zijn een overstap via Madrid, Parijs of Londen. Vliegtickets zijn vaak goedkoper, maar je hebt niet altijd te maken met gunstige overstaptijden. Bij een tussenstop in Madrid (vliegen met Iberia) of Londen (met British Airways) kom je nog dezelfde avond aan in Rio de Janeiro.

Luchthaven van Rio de Janeiro

Rio de Janeiro heeft twee luchthavens. Vrijwel alle internationale vluchten komen aan op Galeão International Airport (GIG), een van de drukste vliegvelden in Brazilië. De officiële naam is Antonio Carlos Jobim International Airport, vernoemd naar een beroemde Braziliaanse zanger, pianist en componist. De muzikant staat in de volksmond echter bekend als Galeão.

De luchthaven ligt op een eiland in de baai van Guanabara, ongeveer 20 kilometer van het centrum van Rio de Janeiro. Het vliegveld heeft twee grote passagiersterminals die met elkaar verbonden zijn. Voor het vervoer naar het centrum kun je de bus, de metro of de taxi nemen. Voor het metrostation moet je eerst een stukje met de bus. Website van de luchthaven: www.riogaleao.com

De andere luchthaven van Rio de Janeiro is Santos Dumont Airport (SDU), vernoemd naar een Braziliaanse luchtvaartpionier. Dit vliegveld ligt slechts 2 kilometer van het stadscentrum, maar wordt alleen gebruikt voor binnenlandse vluchten.

Vliegen naar São Paulo

Uitzicht op Sao Paulo
Uitzicht op Sao Paulo

Vanuit Nederland kun je ook rechtstreeks vliegen naar São Paulo, de grootste stad van Brazilië. KLM heeft een dagelijkse vlucht van Amsterdam Schiphol naar deze metropool, met een vliegtijd van 12 uur. Vliegen naar São Paulo is vaak goedkoper dan naar andere Braziliaanse steden. Een vliegticket is bij KLM te koop vanaf € 429. ► Boek hier een vliegticket met KLM naar São Paulo

Vliegen naar São Paulo met tussenstop

Je kunt soms voordeliger naar São Paulo vliegen met een overstap. De reistijd is dan zo’n 15 tot 17 uur. Het kan voorkomen dat je enkele uren op een wachthaven moet wachten. Ook heb je vaak te maken met nachtvluchten, waarbij je ‘s avonds vertrekt en de volgende ochtend aankomt in São Paulo.

Je kan nog dezelfde dag naar São Paulo vliegen met een overstap in de Portugese hoofdstad Lissabon. De luchtvaartmaatschappijen TAP Air Portugal en LATAM vliegen meerdere keren per dag van Lissabon naar São Paulo, een vlucht van circa 10½ uur. Met TAP Air kun je ook van Amsterdam Schiphol naar Lissabon vliegen, waardoor je je bagage maar één keer hoeft in te checken.

Als alternatief kun je overstappen in Europese hoofdsteden als Londen, Parijs, Madrid, München en Zürich. In de meeste gevallen heb je dan een nachtvlucht.

Luchthaven van São Paulo

De internationale vluchten naar São Paulo komen aan op Guarulhos International Airport (GRU), het drukste vliegveld van Brazilië en een van de grootste in Zuid-Amerika. Het staat in de volksmond bekend als Cumbica Airport, vernoemd naar de wijk waar het ligt.

De luchthaven bestaat uit drie passagiersterminals. Vluchten van KLM komen aan bij Terminal 3. Het vliegveld ligt 25 kilometer ten noordoosten van het centrum van São Paulo. Voor het vervoer naar je accommodatie kun je de bus, de trein of de taxi nemen.

Het treinstation Aeroporto Guarulhos ligt bij de parkeerplaats van Terminal 1 en is een flink eind lopen (ruim een halfuur vanaf Terminal 3). Hier kun je lijn 13 nemen van vervoersmaatschappij CPTM naar het treinstation Engenheiro Gourlat, en vanaf daar verder reizen met de metro. Website van de luchthaven: www.gru.com.br

Vliegen naar Fortaleza

Met KLM kun je vanuit Nederland rechtstreeks vliegen naar Fortaleza, een populaire badplaats in het noordoosten van Brazilië. De vluchten gaan een paar keer per week en de vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol is 9½ uur. Een vliegticket voor een retourtje is te koop voor circa € 550 tot € 650. ► Boek hier een vliegticket met KLM naar Fortaleza

In het toeristenseizoen kun je naar Fortaleza vliegen met TUI fly. Deze reisorganisatie biedt pakketreizen aan naar de badplaats, waarbij de accommodatie zit inbegrepen. Dit kan goedkoper zijn dan het boeken van een losse vlucht. Je kunt ook naar Fortaleza vliegen met de Portugese luchtvaartmaatschappij TAP Air Portugal, waarbij je in Lissabon moet overstappen. De reistijd is dan ongeveer 12 uur.

Luchthaven van Fortaleza

Internationale vluchten komen aan op Fortaleza-Pinto Martins International Airport (FOR), vernoemd naar een Braziliaanse vliegtuigpionier. Het vliegveld ligt ongeveer 6 kilometer ten zuiden van het centrum van Fortaleza. De luchthaven beschikt over een scala aan winkels en eetgelegenheden, geldautomaten, een wisselkantoor, een apotheek en een medisch centrum dat 24 uur per dag geopend is. Website van de luchthaven: www.fortaleza-airport.com.br

Voor het vervoer naar je accommodatie kun je de bus of een taxi nemen. Net buiten de aankomsthal is een taxistandplaats. Er zijn twee taxicentrales die een vergunning hebben om van en naar de luchthaven te rijden: Coopértaxi (www.coopertaxifortaleza.com.br) en Coopaero (www.coopaero.com.br).

Vliegen naar Natal

Natal ligt in het noordoosten van Brazilië en is de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Rio Grande do Norte. Net als Fortaleza is Natal een populaire badplaats, met kilometerslange stranden en meer dan 300 zonnige dagen per jaar.

In het verleden boden chartermaatschappijen als TUI fly weleens non-stop vluchten aan van Nederland naar Natal, met een vliegtijd van ongeveer 9 uur. Anno 2020 kun je niet rechtstreeks naar Natal vliegen.

Je kunt de badplaats wel bereiken met een overstap in Lissabon. De Portugese luchtvaartmaatschappij TAP Air Portugal vliegt een paar keer per week van Lissabon naar Natal, een vlucht van 7½ uur. Je kunt met TAP Air ook van Amsterdam Schiphol naar Lissabon vliegen.

Een andere mogelijkheid is om met KLM naar Fortaleza te vliegen en daar een transfer te regelen naar Natal. De afstand tussen beide badplaatsen is 530 kilometer (7 uur rijden).

Voor het laatst bijgewerkt op 9 november 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over vliegen naar Brazilië, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/Ranimiro.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam