Koningaap - Costa Rica

Reizen naar Costa Rica

Tips over reizen naar Costa Rica

Reizen met het vliegtuig naar Costa Rica

Reizen naar Costa RicaVanuit Nederland kun je gemakkelijk met het vliegtuig naar Costa Rica reizen. KLM verzorgt vanaf eind oktober 2017 rechtstreekse vluchten van Amsterdam Schiphol naar de hoofdstad San José. De vluchten gaan twee keer per week. De vliegtijd is ongeveer 11½ uur.

Je kunt San José ook bereiken met een overstap in de Verenigde Staten of een ander land in Midden-Amerika. Je kunt bijvoorbeeld vliegen vanaf Amsterdam via de Amerikaanse stad Miami. American Airlines vliegt meerdere keren per dag van Miami naar San José. De vliegtijd is 3 uur. Je bent iets langer onderweg met een overstap in de Amerikaanse stad Houston, dat ook rechtstreeks te bereiken is vanuit Nederland. United Airlines vliegt een paar keer per dag van Houston naar San José. De vliegtijd is 3 uur en 45 minuten.

Een ander alternatief is om over te stappen in Panama-Stad. De Panamese luchtvaartmaatschappij Copa Airlines en de Colombiaanse luchtvaartmaatschappij Avianca vliegen vele keren per dag van Panama-Stad naar San José. De vliegtijd is bijna anderhalf uur.

De Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia vliegt dagelijks rechtstreeks van Madrid naar San José. De vliegtijd is 11 uur.

Luchthaven van San José

Alle internationale vluchten komen aan op Aeropuerto Internacional Juan Santamaría (SJO), de belangrijkste en grootste luchthaven van Costa Rica en een van de drukste in Midden-Amerika. Het vliegveld ligt bij de stad Alajuela, ongeveer 17 kilometer ten noordwesten van San José.

De luchthaven bestaat uit een terminal voor binnenlandse vluchten en een grotere terminal voor internationale vluchten. Je vindt er banken, geldautomaten, geldwisselkantoren, restaurants, bars, cafés, fastfood tenten, duty free winkels en souvenirshops. Ook is er een spa om te relaxen. Wifi is gratis beschikbaar voor reizigers. In de aankomsthal zijn balies van autoverhuurbedrijven. Website: www.fly2sanjose.com

Vervoer van de luchthaven naar San José

Taxi

Buiten aan de aankomsthal vind je een taxistandplaats waar je 24 uur per dag een taxi kunt nemen naar San José. Er is één taxicentrale, Taxis Unidos, die een vergunning heeft om passagiers van en naar de luchthaven te vervoeren. Deze taxi’s zijn herkenbaar aan hun oranje kleur. In de aankomsthal is een balie waar je een taxirit kunt boeken. Er lopen ook malafide taxichauffeurs rond die aan toeristen een dubbel zo hoge prijs vragen, maar probeer die te vermijden. Website: www.taxiaeropuerto.com

Bus

De luchthaven ligt naast een van de drukste snelwegen van Costa Rica, dus er stoppen vele bussen. Elke 5 minuten vertrekt er wel een bus. Je kunt een bus nemen naar de hoofdstad San José, maar ook naar Alajuela of Heredia. De busrit naar San José duurt ongeveer 35 minuten. In het centrum van de hoofdstad stoppen de bussen op Second Avenue bij de kerk Iglesia de Nuestra Señora de La Merced. De bus naar San José kost ongeveer $1.

Reizen met de bus naar Costa Rica

Panama – Costa Rica

Busmaatschappij Ticabus heeft bussen rijden van Panama-Stad naar San José in Costa Rica. Deze busrit langs de zuidkust duurt ongeveer 16 uur. Voor informatie over de dienstregeling en tarieven kun je kijken op www.ticabus.com

Je kunt ook via de noordelijke kust van Panama naar Costa Rica reizen. Er zijn shuttlediensten van het eiland Bocas del Toro in Panama naar Puerto Viejo de Talamanca in Costa Rica. Hierbij wordt je eerst per boot opgehaald van Bocas del Toro en vervolgens met een minibus naar de grens gebracht. Daar steek je lopend een oude spoorbrug over, waarna je in Costa Rica met een andere minibus naar Puerto de Viejo wordt gebracht. Je kunt deze shuttledienst regelen via Caribe Shuttle (www.caribeshuttle.com) of Gecko Trail (www.geckotrail.com).

Nicaragua – Costa Rica

Verschillende busmaatschappijen rijden van Nicaragua naar Costa Rica, aan de westkant van beide landen. Caribe Shuttle heeft elke dag een bus rijden van San Juan del Sur in het zuiden van Nicaragua naar de Costa Ricaanse hoofdstad San José. Deze busrit duurt circa 7 uur en stopt ook in andere plaatsen onderweg. Informatie over de dienstregeling: www.caribeshuttle.com

De busmaatschappijen Transnica (www.transnica.com) en Nicabus (www.nicabus.com.ni) hebben meerdere keren per dag een bus rijden van de Nicaraguaanse hoofdstad Managua naar San José. De busrit duurt 13 tot 15 uur.

Tour operator Marvelus Travel heeft bussen rijden van Managua en San Juan del Sur naar San José en andere plaatsen in Costa Rica. Je kunt online boeken en reserveren: www.marvelustravel.com

Voor het laatst bijgewerkt op 4 juli 2017. Als je aanvullingen, opmerkingen of tips hebt over reizen naar Costa Rica, laat het dan aan ons weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/dchulov.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam