Costa RicaReizen en vakantie in Costa Rica

Kerngegevens

– Oppervlakte: 51.100 vierkante kilometer (iets groter dan Nederland);
– Inwoneraantal: 4.636.348 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 91 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: San Jose;
– Talen: Spaans (officieel), Engels;
– Munteenheid: Colón (CRC);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 12.600 (2012).

Informatie over visum Costa Rica

Reizen en vakantie in Costa RicaStaatsburgers van Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Costa Rica. Zonder visum kun je maximaal 90 dagen in het land verblijven. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat op het moment van aankomst in het land nog minstens 3 maanden geldig is.

Ook moet je een retourticket of een vliegticket naar een volgende bestemming bij je hebben. Je moet kunnen bewijzen dat je over voldoende geld beschikt voor een verblijf in Costa Rica. Voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Costa Rica in Den Haag.

In enkele gevallen moet je ook een certificaat kunnen laten zien dat je een inenting hebt gehad voor gele koorts. Dat geldt alleen voor reizigers die komen uit een land of gebied waar gele koorts voorkomt. Dat zijn met name landen in Afrika en in Midden- en Zuid-Amerika.

Communicatie in Costa Rica

Internationaal toegangsnummer: +506.
Alarmnummer noodgevallen: 911.
Alarmnummer nationale politie (Fuerza Pública): 1117. Website: www.fuerzapublica.go.cr.
Alarmnummer brandweer: 1118.
Hulp bij buitenlandse telefoongesprekken: 1124.
Hulp bij een collect call naar het buitenland: 1116.

Tijdsverschil in Costa Rica

In Costa Rica is het 7 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de zomertijd, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het 8 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Costa Rica

De elektriciteit is 110-120 volt. In Costa Rica gebruiken ze Amerikaanse stopcontacten met rechthoekige gaten, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. De elektriciteit in Costa Rica valt wel eens uit, waardoor het is handig is ook altijd een zaklamp bij de hand te hebben.

Share Button