Reizen naar Ecuador

Reizen met het vliegtuig naar Ecuador

Reizen naar EcuadorVanuit Nederland kun je gemakkelijk met het vliegtuig naar Ecuador reizen. KLM vliegt een paar keer per week rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Quito, de hoofdstad van Ecuador. De vliegtijd is 12 uur. Vanaf Quito vliegt KLM nog verder naar Guayaquil, de grootste stad van het Zuid-Amerikaanse land. Deze vlucht duurt ongeveer één uur. De totale reistijd van Amsterdam naar Guayaquil is 14 uur en 20 minuten.

Je kunt goedkoop naar Quito vliegen met een tussenstop in Atlanta in de Verenigde Staten. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines vliegt dagelijks van Atlanta naar Quito, een vlucht van 5 uur en 15 minuten.

Een andere optie is om over te stappen in Panama-Stad. De Panamese luchtvaartmaatschappij Copa Airlines vliegt meerdere keren per dag van Panama-Stad naar Quito, een vlucht van 2 uur. KLM vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Panama-Stad.

In Europa kun je nog overstappen in de Spaanse hoofdstad Madrid. De Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia vliegt elke dag van Madrid naar Quito. De vliegtijd is ongeveer 11 uur en 20 minuten.

De vliegtickets naar Quito zijn het duurst in het hoogseizoen (van juli tot en met september) en in december (vooral rond de kerstdagen).

Luchthaven van Quito

Alle internationale vluchten komen aan op Mariscal Sucre International Airport (UIO), de grootste en belangrijkste luchthaven van Ecuador. Dit nieuwe vliegveld is pas in februari 2013 in gebruik genomen en vervangt de oude luchthaven, Old Mariscal Sucre International Airport. Het vliegveld ligt ongeveer 18 kilometer ten noordoosten van Quito.

Mariscal Sucre International Airport beschikt over geldautomaten, geldwisselkantoren, cafés, restaurants en snackbars. Om te winkelen heeft de luchthaven onder meer duty free winkels, modeboetieks, souvenirwinkels, een boekhandel en een winkel waar je chocola uit Ecuador kunt kopen. Er is een bagagedepot. een medische service voor noodgevallen, een speelterrein voor kinderen en een tuin in de open lucht (naast de vertrekhal). Bij Fly Massage kun je een ontspannende massage krijgen voor je vlucht vertrekt. Gratis wifi is beschikbaar in de vertrekhal. Website: www.aeropuertoquito.aero

Vervoer van de luchthaven naar Quito

Shuttlebus op luchthaven QuitoShuttlebus

Er rijdt een moderne en comfortabele rechtstreekse bus van de luchthaven naar het centrum van Quito onder de naam Aeroservicios. Deze bus rijdt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar en stopt niet onderweg. Aan boord is gratis wifi, maar voor bagage moet je extra betalen.

De eindhalte is het busstation bij de voormalige internationale terminal van het Old Mariscal Airport, maar daarmee ben je wel meteen in het centrum (het vliegveld is nu het Bicentenario Park). De reistijd is circa 45 minuten. Kaartjes kun je kopen bij een balie in de aankomsthal of via de website: www.aeroservicios.com.ec

Lijnbus

De (groenkleurige) lijnbus is de goedkoopste manier om van het vliegveld naar Quito te reizen, al is de reistijd iets langer dan bij de Aeroservicios-bus. Er rijdt een bus naar het busstation op Avenida Rio Coco in het noorden van de hoofdstad en naar de nieuwe en moderne Quitumbe busterminal in het zuiden van Quito. Hier vandaan kun je een lokale bus of een taxi nemen of overstappen op een lange afstandsbus naar een andere stad in Ecuador.

Taxi

Buiten het luchthavengebouw is een taxistandplaats waar je 24 uur per dag een taxi naar Quito kunt nemen. Je kunt een taxi reserveren bij een balie in de aankomsthal en daar ook meteen betalen. Het tarief voor een taxirit naar het centrum ligt tussen de $ 25 en $ 45, afhankelijk van het tijdstip van de dag en het aantal passagiers. Er gelden vaste tarieven.

De rit naar Quito duurt één tot twee uur, ook hier afhankelijk van de verkeersdrukte. De twee officiële taxicentrales voor de luchthaven zijn Cooperativa Aeropuerto Mariscal Sucre No. 34 en Asociación de Cooperativas del Valle (Univalle).

Voor het laatst bijgewerkt op 15 december 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Ecuador, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam