Reizen en vakantie in Ecuador

Kerngegevens

– Oppervlakte: 284.000 vierkante kilometer (zeven keer Nederland);
– Inwoneraantal: 16.080.778 (2016);
– Bevolkingsdichtheid: 57 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Quito;
– Talen: Spaans;
– Munteenheid: Amerikaanse dollar;
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 11.300 (2015).

Tips over een vakantie in Quito

Quito vakantieEr ligt een bijzondere stad vlak onder de evenaar, tussen een aantal vulkanen in en op zo’n 2500 meter hoogte. Dan hebben wij het uiteraard over Quito, de hoofdstad van Ecuador en één van de mooist bewaarde koloniale steden van Zuid-Amerika. De stad heeft veel charme, omdat het zo oud is. Lees hier meer over een vakantie in Quito

Tips voor een vakantie op de Galápagos Eilanden

Vakantie op de Galapagos EilandenDe Galápagos Eilanden, een vulkanische archipel in de Stille Oceaan zo’n 1000 kilometer uit de kust van Ecuador, zijn met geen enkele andere plek op aarde te vergelijken. Doordat de eilanden nooit verbonden zijn geweest met het Zuid-Amerikaanse vasteland, zijn er ongestoord unieke diersoorten geëvolueerd. Lees hier meer over een vakantie op de Galápagos Eilanden

Informatie over visum Ecuador

Reizen en vakantie in EcuadorStaatsburgers uit Nederland en Ecuador hebben geen visum nodig voor een vakantie in Ecuador. Je dient wel in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek uit het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook heb je officieel een vliegticket nodig voor de terugreis of een volgende bestemming (wordt zelden naar gevraagd).

Met een paspoort kun je maximaal drie maanden in Ecuador verblijven. Het document dien je altijd bij je te dragen en kan door de lokale autoriteiten gecontroleerd worden (een fotokopie van je paspoort is niet voldoende). Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je contact opnemen met de Ambassade van Ecuador in Den Haag.

Communicatie in Ecuador

Internationaal toegangsnummer: +593.
Alarmnummer: 911 (Quito en Cuenca).
Politie: 101.
Brandweer: 102.
Rode Kruis: 131.
Inlichtingen telefoonnummers: 100.
Buitenlandse operator: 116/117.

Tijdsverschil met Ecuador

Tijdens onze wintertijd is het in Ecuador 6 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Ecuador 7 uur vroeger dan in Nederland.

Op de Galapagos Eilanden, die bijna 1000 kilometer uit de kust liggen, is het tijdens onze wintertijd 7 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is het op de Galapagos Eilanden 8 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Ecuador

De elektriciteit in Ecuador is officieel 110-120 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Het land gebruikt voornamelijk Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee rechthoekige pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Op sommige plaatsen kun je stopcontacten tegenkomen voor stekkers met ronde pinnen. In afgelegen gebieden is niet altijd de gehele dag elektriciteit beschikbaar.

Foto © depositphotos.com/Alanbrote.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by