Tips voor een vakantie in El Salvador

El Salvador: een introductie

Een vakantie in El Salvador beleef je in de kleinste natie van Centraal-Amerika, Het Land van de Vulkanen met 25 rokende en vuurspuwende bergen, ongerepte nevelwouden en kristalheldere lagunes. El Salvador is het enige land in de regio dat het zonder Caribische kust moet doen, dat je door de geweldige kustlijn langs de Stille Oceaan geenszins ‘een tekortkoming’ kunt noemen. Surfers uit alle landen en van alle leeftijden proberen in dit land hun kunstjes uit op de golven van de Pacific, die volgens hen tot de beste ter wereld behoren.

De twee nationale parken El Imposible en Parque Nacional Los Volcanoes, met 500 soorten vogels en zoogdieren, zijn de populairste bezienswaardigheden. Maar ook Joya de Cerén is een hoogtepunt, dat je tijdens je vakantie niet mag overslaan. Dit is een Maya-dorp dat in het jaar 640 volledig door de as van een vulkaan bedolven werd en opgenomen is op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Je kunt koloniale stadjes als Juayúa en Suchitoto bezoeken, maar ook je toevlucht zoeken tot groene koffieplantages of geïsoleerde stranden.

El Salvador heeft geen reputatie om over naar huis te schrijven. Het land was het toneel van een jarenlange burgeroorlog (1979-1992) en staat met zijn misdaad en criminaliteit bekend als een van de gevaarlijkste bestemmingen in Midden-Amerika. Maar de waarheid is dat locals meer te lijden hebben onder rivaliserende drugsbendes dan toeristen die er vakantie komen vieren. Onverschrokken backpackers blijven El Salvador bezoeken, om te genieten van de fabuleuze natuurlijke schoonheid en de buitengewoon gastvrije bevolking.

El SalvadorEl Salvador in een notendop

– Oppervlakte: 21.041 vierkante kilometer (de helft van Nederland);
– Inwoneraantal: 6.172.011 (2017);
– Bevolkingsdichtheid: 293 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: San Salvador;
– Talen: Spaans (officieel), Nahua;
– Munteenheid: Amerikaanse Dollar (USD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 8600 (2016).

Informatie over visum El Salvador

Reizen en vakantie in El SalvadorStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in El Salvador. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook dien je te beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een andere bestemming.

Zonder visum mag je maximaal 90 dagen in het land verblijven. Voor een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van El Salvador in Den Haag.

Bespaar op roamingkosten tijdens je vakantie in El Salvador
Bestel hier alvast een lokale simkaart voor El Salvador

Bezienswaardigheden in El Salvador

El Salvador bezienswaardighedenAls kleinste land van Midden-Amerika heeft El Salvador over bezienswaardigheden niet te klagen. Het is een land met charmante koloniale stadjes, imponerende Maya-ruïnes en verrassend natuurschoon. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in El Salvador

Overnachten in El Salvador

In El Salvador kun je overnachten in hotels, resorts, guesthouses, hostels, appartementen, villa’s en vakantiehuisjes. De meeste accommodatie vind je in de hoofdstad San Salvador, variërend van luxe 5-sterrenhotels tot goedkope en eenvoudige hostels. Lees hier meer over overnachten in El Salvador

Reizen naar El Salvador

El Salvador reizenJe kunt over land en per vliegtuig naar El Salvador reizen. Het land is met de bus bereikbaar vanuit de buurlanden Guatemala en Honduras. De meeste internationale vluchten gaan vanuit Noord-Amerika en andere landen in Centraal-Amerika. Lees hier alle tips over reizen naar El Salvador

Communicatie in El Salvador

Internationaal toegangsnummer: +503.
Alarmnummer noodgevallen: 911.

Tijdsverschil met El Salvador

Tijdens onze wintertijd is het in El Salvador 7 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in El Salvador 8 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in El Salvador

De elektriciteit in El Salvador is 110 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Het land gebruikt voornamelijk Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee rechthoekige pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Stroomstoringen en stroomuitval komen buiten de hoofdstad San Salvador regelmatig voor.

Voor het laatst bijgewerkt op 14 april 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in El Salvador, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/pxhildalgo.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam