El SalvadorReizen en vakantie in El Salvador

Kerngegevens

– Oppervlakte: 21.041 vierkante kilometer (de helft van Nederland);
– Inwoneraantal: 6.108.590 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 290 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: San Salvador;
– Talen: Spaans (officieel), Nahua;
– Munteenheid: Amerikaanse Dollar (USD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 7700 (2012).

Informatie over visum El Salvador

Reizen en vakantie in El SalvadorStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in El Salvador. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook dien je te beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een andere bestemming.

Zonder visum mag je maximaal 90 dagen in het land verblijven. Voor een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van El Salvador in Den Haag.

Communicatie in El Salvador

Internationaal toegangsnummer: +503.
Alarmnummer noodgevallen: 911.

Tijdsverschil met El Salvador

Tijdens onze wintertijd is het in El Salvador 7 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in El Salvador 8 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in El Salvador

De elektriciteit in El Salvador is 110 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Het land gebruikt voornamelijk Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee rechthoekige pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Stroomstoringen en stroomuitval komen buiten de hoofdstad San Salvador regelmatig voor.

Foto © depositphotos.com/pxhildalgo.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Reisnieuws Latijns Amerika El Salvador
Sort by