Overnachten en hotels in El Salvador

In El Salvador kun je overnachten in hotels, resorts, guesthouses, hostels, appartementen, villa’s en vakantiehuisjes. De meeste accommodatie vind je in de hoofdstad San Salvador, variërend van luxe 5-sterrenhotels tot goedkope en eenvoudige hostels. Vooral in de wijken Zona Rosa en Colonia Escalón zijn veel hotels te vinden. Guesthouses en budgethotels voor backpackers tref je in de omgeving van Boulevard de los Héroes.

Buiten de hoofdstad is er voldoende accommodatie in toeristische plaatsen als Sonsonate, Suchitoto, Costa del Sol en La Libertad. De standaard en voorzieningen van 5-sterrenhotels komt niet altijd overeen wat je in het westen gewend bent van luxe hotels. De laatste jaren hebben ook veel internationale hotelketens vestigingen geopend in El Salvador, waaronder Marriott, Hilton en Barceló.

In een aantrekkelijk hotel kun je overnachten in een tweepersoonskamer vanaf $ 30. Een overnachting in een budgethotel kost zo’n $ 20, waarvoor je een comfortabel bed, airconditioning en ontbijt kunt verwachten. Wil je slapen in een luxer hotel met een zwembad, reken dan op minimaal $ 40 per nacht voor een tweepersoonskamer. In hostels kun je in een slaapzaal overnachten voor $ 5 tot $ 10, terwijl je een eigen kamer hebt voor gemiddeld $ 12. In hostels is ontbijt en gratis wifi meestal inbegrepen, maar een gezamenlijke keuken is er zelden.

Tijdens het hoogseizoen in El Salvador (november tot en met april) is het raadzaam van tevoren een hotel te boeken. Vooral rond Kerstmis en Pasen zijn hotels snel volgeboekt. Het laagseizoen is juli en augustus, met uitzondering van de eerste week van augustus, wanneer in de hoofdstad het Fiestas de San Salvador plaatsvindt. Tijdens het laagseizoen loont het de moeite op aanbiedingen te letten op websites van hotels en af te dingen. Wees alert op je bezittingen als je gaat overnachten in El Salvador – loop niet te koop met sieraden, geld en andere luxe accessoires.

Kamperen in El Salvador is niet gebruikelijk. Er zijn nauwelijks campings en kamperen is eigenlijk aan te raden als je met een groep en een gids op pad gaat in de natuur. In enkele surfoorden kun je op het strand slapen, maar wees hier voorzichtig mee in verband met diefstal. Als je een tent bij je hebt, kun je vaak wel slapen op het terrein van een hostel of guesthouse, voor minder geld dan een bed in een slaapzaal. Ook kun je overnachten via Airbnb. Voor een enkele kamer betaal je ongeveer $ 18 per nacht, terwijl je voor een heel appartement rond de $ 40 per nacht kwijt bent.

Beste, beroemde en bijzondere hotels in El Salvador

El Salvador heeft enkele beroemde en bijzondere hotels waar je kunt overnachten. Hier vind je meer tips over de beste accommodatie in het land.

Barceló San Salvador Hotel

Dit 5-sterren Barceló Hotel in de hoofdstad San Salvador springt er vooral uit vanwege de hoogte. Met 15 etages (52 meter) is dit een van de hoogste gebouwen van El Salvador. Het postmodernistische hotel met meer dan 200 kamers is gebouwd in 1996 en 1997, en in 2011 alweer gerestaureerd. De lobby heeft een marmeren vloer en grote schilderijen en de kamers hebben dikke tapijten met zware houten kasten. Het was tot 2016 onderdeel van de Hilton-hotelketen. Het hotel heeft twee restaurants, een bar en een buitenzwembad. Beroemde gasten waren onder anderen de koningin Sofia van Spanje en de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton. Adres: Boulevard del Hipódromo, Avda. las Magnolias, Colonia San Benito, San Salvador, El Salvador. Website: www.barcelo.com

La Cocotera Resort & Ecolodge

La Cocotera is een van de beste ecolodges in heel Midden-Amerika. Het resort op het schiereiland Barra de Santiago ligt in een afgelegen en prachtig deel van het land, maar heeft toch een stijlvolle en internationale uitstraling. Deze exclusieve ecolodge bestaat uit slechts drie modern ingerichte bungalows met zes enorme en luxe kamers. De badkamers zijn op Azië geïnspireerd. Het resort strekt zich uit van de baai tot het strand, wat betekent dat je aan beide kanten water hebt. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel: de ecolodge maakt gebruik van zonne-energie en doet aan de recycling van afvalwater en gescheiden afvalverzameling. Het werkt zelfs aan een broedprogramma voor schildpadden en papegaaien. La Cocotera heeft een eigen restaurant en een door palmbomen omringd zwembad. Website: www.lacocoteraresort.com

Voor het laatst bijgewerkt op 5 december 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in El Salvador, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam