NicaraguaReizen en vakantie in Nicaragua

Kerngegevens

– Oppervlakte: 130.370 vierkante kilometer (drie keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 5.788.531 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 44 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Managua;
– Talen: Spaans (officieel), Miskito;
– Munteenheid: Cordoba (NIO);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 3300 (2012).

Informatie over visum Nicaragua

Reizen en vakantie in NicaraguaStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Nicaragua. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Zonder visum mag je maximaal 90 dagen in het land verblijven. Bij aankomst moet je een toeristenkaart aanschaffen voor ongeveer $10. Nicaragua is lid van de C4, die verder bestaat uit El Salvador, Guatemala en Honduras. Binnen de drie maanden mag je ook naar deze andere landen kunt reizen.

Voor een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je contact opnemen met de Ambassade van Nicaragua in Den Haag.

Communicatie in Nicaragua

Internationaal toegangsnummer: +505.
Alarmnummer noodgevallen: 118.
Alarmnummer brandweer: 115.
Alarmnummer Rode Kruis: 128.

Tijdsverschil met Nicaragua

Tijdens onze wintertijd is het in Nicaragua 7 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Nicaragua 8 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Nicaragua

De elektriciteit in Nicaragua is 120 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Het land gebruikt Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee rechthoekige pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor. Het is handig daarom ook een zaklantaarn mee te nemen.

Foto © depositphotos.com/paulprescott.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam