Tips voor een vakantie in Nicaragua

Nicaragua: een introductie

Een vakantie in Nicaragua beleef je in het ‘tropische paradijs’ van Centraal-Amerika, een land van vulkanen, jungle en stranden dat ingeklemd ligt tussen de Pacific en de Atlantische Oceaan. Door orkanen, aardbevingen en politieke onrust was het land lange tijd uit het vizier van reizigers verdwenen, maar de laatste jaren wint Nicaragua steeds meer aan populariteit.

Vooral backpackers weten het land vaker te vinden. Voor een luttel bedrag kun je genieten van dezelfde natuurlijke schoonheid waar je in het zuidelijke Costa Rica een veelvoud voor kwijt bent. Je kunt een toeristische hotspot bezoeken als het Meer van Nicaragua, het grootste meer van Midden-Amerika waar je kunt zwemmen en tijdens een boottocht afgelegen eilandjes kunt verkennen. In de regenwouden kun je op zoek naar jaguars, apen en ontelbare vogelsoorten. Langs de kust vind je perfecte plekken om te surfen, terwijl het zwarte zand van de vulkanen de ideale bodem is voor sandboarden. Voor het stadse leven en cultuur moet je naar Granada en León, twee van de mooiste koloniale steden van Centraal-Amerika.

Nicaragua is única en original, zo promoot de overheid het land onder buitenlandse toeristen. ‘Onontdekt’ is Nicaragua al lang niet meer, maar het is nog steeds een land waar toeristen spaarzaam zijn. Als de Nicaraguaanse president Daniel Ortega de rust weet te bewaren, ben je verzekerd van een bijzondere vakantie met inspirerende ervaringen, adembenemende landschappen en schappelijke prijzen.

NicaraguaNicaragua in een notendop

– Oppervlakte: 130.370 vierkante kilometer (drie keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 6.025.951 (2017);
– Bevolkingsdichtheid: 46 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Managua;
– Talen: Spaans (officieel), Miskito;
– Munteenheid: Cordoba (NIO);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 5800 (2017).

Informatie over visum Nicaragua

Reizen en vakantie in NicaraguaStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Nicaragua. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Zonder visum mag je maximaal 90 dagen in het land verblijven. Bij aankomst moet je een toeristenkaart aanschaffen voor ongeveer $10. Nicaragua is lid van de C4, die verder bestaat uit El Salvador, Guatemala en Honduras. Binnen de drie maanden mag je ook naar deze andere landen kunt reizen.

Voor een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je contact opnemen met de Ambassade van Nicaragua in Den Haag.

Wat te doen in Nicaragua: 10 tips!

Nicaragua lijkt gemaakt voor avonturiers, wandelaars en natuurliefhebbers, met bijna twintig actieve vulkanen, uitgestrekte zoetwatermeren en weelderige jungle. Je kunt er slenteren in sfeervolle koloniale stadjes en relaxen op zonovergoten stranden. Lees hier onze tips wat te doen in Nicaragua

Tips voor een vakantie in León

Denk je aan León, dan denk je aan vulkaanboarden, een activiteit waarbij je met een houten board op hoge snelheid van de Cerro Negro-vulkaan afglijdt. Maar ook León zelf is zeker de moeite waard! Het is een prachtige koloniale stad met gekleurde huizen. Lees hier meer over een vakantie in León

Reizen naar Nicaragua

Nicaragua reizenJe kunt per vliegtuig en over land naar Nicaragua reizen. Per vliegtuig is het land goed bereikbaar vanuit Midden-Amerika en de VS. Over land kun je vanuit buurlanden Honduras en Costa Rica naar Nicaragua reizen. Lees hier alle tips over reizen naar Nicaragua

Overnachten in Nicaragua

Het toerisme in Nicaragua heeft een grote vlucht genomen de laatste jaren, maar overnachten is er nog altijd erg goedkoop. Je hebt al een bed in een hostel of een hospedaje tussen de $ 5 en $ 10 per nacht. Veel accommodatie is gericht op backpackers. Lees hier alle tips voor overnachten in Nicaragua

Communicatie in Nicaragua

Internationaal toegangsnummer: +505.
Alarmnummer noodgevallen: 118.
Alarmnummer brandweer: 115.
Alarmnummer Rode Kruis: 128.

Tijdsverschil met Nicaragua

Tijdens onze wintertijd is het in Nicaragua 7 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Nicaragua 8 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Nicaragua

De elektriciteit in Nicaragua is 120 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Het land gebruikt Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee rechthoekige pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor. Het is handig daarom ook een zaklantaarn mee te nemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 24 augustus 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Nicaragua, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/paulprescott.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam