Reizen naar Nicaragua

Nicaragua reizenJe kunt per vliegtuig en over land naar Nicaragua reizen. Per vliegtuig is het land goed bereikbaar vanuit andere landen in Midden-Amerika en vanuit de Verenigde Staten. Over land kun je naar Nicaragua reizen vanuit de buurlanden Honduras en Costa Rica.

Vliegen naar Nicaragua

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks naar Nicaragua vliegen, dus je zal altijd ergens in Midden- of Noord-Amerika moeten overstappen. Je bent waarschijnlijk lange tijd onderweg (minimaal 20 uur), omdat de overstaptijden niet altijd even gunstig zijn. Voor zover bekend, gaan er geen rechtstreekse vluchten vanuit Europa naar Nicaragua.

Een van de mogelijkheden is om te vliegen via het zuidelijke buurland Costa Rica. KLM vliegt een paar keer per week rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar de Costa Ricaanse hoofdstad San José (11 uur en 40 minuten). Met luchtvaartmaatschappij Copa Airlines kun je doorvliegen naar Managua, de hoofdstad van Nicaragua (1 uur).

KLM heeft ook vluchten naar de stad Liberia in het noordwesten van Costa Rica, niet ver van de grens van Nicaragua. Daarbij wordt een tussenstop gemaakt in San José. De reisduur is dan 14½ uur. Vanaf Liberia kun je over land verder reizen naar Nicaragua (hieronder lees je daar meer over). Een vliegticket met KLM naar Costa Rica is te koop vanaf € 600. ► Boek hier een vliegticket met KLM naar Costa Rica

Een andere optie is om te vliegen via Mexico-Stad. KLM en de Mexicaanse luchtvaartmaatschappij Aeroméxico vliegen beide rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar de hoofdstad van Mexico (een vlucht van circa 12 uur). Aeroméxico heeft ook vluchten van Mexico-Stad naar Managua in Nicaragua. Het voordeel hiervan is dat je op Schiphol maar één keer je bagage hoeft in te checken, omdat je met dezelfde luchtvaartmaatschappij vliegt.

Je kunt verder naar Nicaragua vliegen vanuit onder meer Panama City, San Salvador, Guatemala City, Havana en de Amerikaanse steden Miami, Atlanta en Houston. ► Vergelijk hier goedkope vliegtickets naar Nicaragua

Luchthaven van Managua

Vrijwel alle internationale vluchten komen aan op Aeropuerto Internacional Augusto C. Sandino (MGA) in de hoofdstad Managua. Dit is de grootste en belangrijkste luchthaven van Nicaragua. Het is vernoemd naar de Nicaraguaanse revolutionair Sandino, de leider van de opstand tegen de Amerikaanse bezetting tussen 1927 en 1933.

Het vliegveld ligt ongeveer 10 kilometer ten oosten van het centrum van Managua. Er is één terminal, dat bestaat uit een deel voor internationale vluchten en een deel voor binnenlandse vluchten. Het is een hub voor de Nicaraguaanse luchtvaartmaatschappij La Costeña (lacostena.online.com.ni), die binnenlandse vluchten uitvoert naar 10 bestemmingen (waaronder de Corn-eilanden).

Luchthaven van Managua in Nicaragua

Voorzieningen op de luchthaven van Managua

Het vliegveld van Managua beschikt over banken, geldautomaten en geldwisselkantoren. Er is een souvenirwinkel en in het internationale gedeelte is een taxfreeshop. Voor eten en drinken kun je terecht in de Food Court, geopend van 06.00 uur in de ochtend tot 21.00 uur ‘s avonds.

De luchthaven heeft een VIP-lounge op de tweede verdieping waar iedereen tegen betaling gebruik van mag maken, ongeacht de klasse van je vlucht. Gratis wifi is beschikbaar voor passagiers. Website van de luchthaven: www.eaai.com.ni

Op het vliegveld zelf zijn geen hotels, maar er is wel accommodatie vlakbij waar je kunt overnachten. Op 5 minuten afstand ligt het Best Western Las Mercedes Airport Hotel. Een gratis pendeldienst naar de luchthaven is op aanvraag beschikbaar. Ook op 5 minuten afstand ligt Hotel Globales Camino Real Managua, een luxe en betaalbaar 5-sterrenhotel met mooi zwembad. Een pendeldienst is eveneens op verzoek beschikbaar.

Vervoer vanaf de luchthaven van Managua

Voor vervoer vanaf de luchthaven naar het centrum van Managua kun je de bus of een taxi nemen. De taxi doet er ongeveer een kwartiertje over en kost zo’n C400. Spreek altijd een prijs af voordat je instapt.

Elk kwartier rijdt er een bus van de luchthaven naar het busstation Mercado Roberto Huembes (40 minuten) in Managua. Hier kun je een bus nemen naar binnenlandse bestemmingen als Granada en San Juan del Sur. Het busstation op het vliegveld ligt aan de hoofdweg, de Pan-American Highway (Carretera Norte).

Je kunt ook redelijk goedkoop een taxi transfer regelen vanaf de luchthaven in Managua naar je accommodatie in Granada. Vooral als je met meerdere mensen reist, is dit voordelig. Daarnaast bespaart het een hoop tijd en gedoe.

Reizen over land naar Nicaragua

Reizen van Costa Rica naar Nicaragua

Veel reizigers komen Nicaragua binnen vanuit het zuidelijke buurland Costa Rica, als onderdeel van de backpackers trail in Midden-Amerika. De meest gebruikte en drukste grensovergang is bij Peñas Blancas, in het noordwesten van Costa Rica.

Er zijn verschillende busmaatschappijen op de route van San José in Costa Rica naar de Nicaraguaanse hoofdstad Managua (8 tot 9 uur). Veel bussen stoppen onderweg in Liberia (Costa Rica) en Granada (Nicaragua). Busmaatschappijen zijn onder meer Ticabus (www.ticabus.com), Transnica (www.transnica.com) en Nicabus (www.nicabus.com.ni). Via de websites kun je de dienstregeling raadplegen en vaak ook direct een busticket kopen.

Reizen van Honduras naar Nicaragua

Ook kun je makkelijk met de bus van het noordelijke buurland Honduras naar Nicaragua reizen. De meest gebruikte grensposten zijn GuasauleEl Espino en Las Manos. De busrit van de hoofdstad Tegucigalpa in Honduras naar Managua duurt 8 tot 10 uur. Busmaatschappijen die deze route aanbieden zijn onder meer Ticabus (www.ticabus.com) en Transnica (www.transnica.com).

Reizen over zee naar Nicaragua

Reizen van El Salvador naar Nicaragua

Het noordelijke El Salvador grenst niet aan land met Nicaragua, maar ligt wel redelijk dichtbij. Vanuit El Salvador verzorgt rederij Cruce del Golfo aan de westkust verschillende overtochten naar Nicaragua. De boottrips duren 2 tot 8 uur, afhankelijk van de route.

Zo is er een overtocht van het zuidelijke havenstadje La Unión in El Salvador naar Potosí in Nicaragua, en over land verder naar het koloniale stadje León. Voor de dienstregeling en informatie over tickets kun je kijken op de website: www.rutadelgolfo.com

Voor het laatst bijgewerkt op 24 augustus 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Nicaragua, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/alfotokunst; riderfoot.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam