Tips voor een vakantie in Paramaribo, Suriname

Door Larissa Scheurwater

Paramaribo vakantieEen Caribische stad met een Hollands tintje, dan hebben we het uiteraard over Paramaribo (de bruisende hoofdstad van Suriname). Het hele jaar zon, goed eten, vriendelijke mensen én elke dag bijkomen met een verse kokosnoot in je hand. Dat klinkt toch geweldig? De jungle van Suriname is het grootste juweel van het land, maar Paramaribo mag er ook zeker wezen.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Unesco Werelderfgoed

Struin lekker langs de houten huizen in het centrum van Paramaribo, dat een vermelding heeft op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Dit kun je te voet doen, maar ook met de fiets. Tijdens een tour zie je alle koloniale bezienswaardigheden in Paramaribo. Van kathedraal tot standbeelden, van synagoge tot moskee.

Ga je aan de wandel, loop dan vanaf Ford Zeelandia een klein stukje langs de rivier en dan via het Onafhankelijkheidsplein door de Henck Arronstraat naar de Zwartenhovenbrugstraat. Als je deze route loopt, kom je door het historische centrum van de stad en vanaf de Zwartenhovenbrugstraat kun je alle winkelstraten verkennen.

De Palmentuin

Hét park van Paramaribo is de Palmentuin, dat zeer centraal ligt. Zoek de rust op en maak een wandeling onder de hoge koningspalmen. In de koloniale tijd was de Palmentuin een ontmoetingsplek voor verliefde zonen en dochters van plantage-eigenaren. Nu is de Palmentuin dé ontmoetingsplek voor iedereen in Paramaribo. Je vindt er gigantische palmbomen en verschillende plekken om tot rust te komen.

Laat jezelf in de watten leggen

Waan je jezelf door het Amazone regenwoud: een oase van groen, overweldigende natuur, water en rust. Jacana Amazon Wellness Resort is een gloednieuw, luxe resort waar al het goede van Suriname samenkomt. Een heerlijke plek om te ontspannen in Surinaamse sula’s en onder reusachtige watervallen, maar in het zwembad kun je ook genieten van verfrissende cocktails.

Aan de waterkant

Dit is een bekende plek in Paramaribo, aan de rand van het centrum. Aan de waterkant doet de lokale bevolking haar boodschappen. Het is best bijzonder om de combinatie van rust en hectiek op deze plek te zien. Tevens heerst er ’s avonds een relaxte sfeer. Dan trekken de locals naar deze spot om samen het glas te heffen, keuvelend de dag door te nemen of gewoon te genieten van de vaak prachtige zonsondergang. De zon gaat het gehele jaar om zeven uur onder, dus zorg dat je er vroeg bent!

Dolfijnen-boottocht

Een rijke ervaring is een dolfijnen-boottocht over de Surinamerivier. Zodra je op de boot zit, bezoek je de rose-dolfijnen. Deze dolfijnen zijn prachtig om te zien en zeer foto-waardig. Na twee uur op de boot, verken je ook nog de Surinaamse geschiedenis. Een boottocht die je dus niet mag missen! Je vangt twee vliegen in één klap: de historie en de Surinamerivier, met als cadeau de dolfijnen.

Praktische informatie over een vakantie in Suriname

Overnachten in Paramaribo

Tijdens je vakantie in Paramaribo heb je diverse verblijfsgelegenheden voor iedere portemonnee. Een aanrader is om een hotel te nemen aan de rivier. Aan de rivier heb je vooral hotels met onwijs veel voorzieningen (zoals een zwembad, gym, restaurants etc.). Ook is de locatie perfect, in de buurt van alles!

Eten en drinken in Paramaribo

Het eten zal je altijd bij blijven in Paramaribo, want wat kan je daar lekker eten! Dankzij de smeltkroes van bevolkingsgroepen die Suriname is, is de keuken gevarieerd. Van authentiek Surinaamse roti tot de lekkerste Javaanse gerechten, Indiase curry’s en Hollandse pannenkoeken; en dat allemaal in één stad!

Bezoek eens Blauwgrond, een lange straat met een hoop eethuisjes. En heb je heimwee naar Nederland, dan zal een pannenkoek je goed doen. Voor de beste Hollandse pannenkoek met spek en Old Amsterdam ga je naar het pannenkoeken- en poffertjes-café. Betere pannenkoeken buiten Nederland ga je zeker niet vinden!

Openbaar vervoer in Paramaribo

Had je gedacht om heerlijk door de stad te fietsen of te wandelen, dan halen we je uit deze droom! Er gebeuren dagelijks verkeersongelukken én dan zijn meestal de fietsers en de wandelaars de slachtoffers. We raden je dan ook aan om een auto te huren of een taxi te pakken. In het centrum heb je wel trottoirs, waar je dus gerust kunt wandelen. In de rest van de stad loopt iedereen in de berm…

Voor het laatst bijgewerkt op 6 januari 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Suriname, Paramaribo, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © depositphotos.com/jeewee; Flickr.com/rustinpc; Flickr.com/Pieter Edelman.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam