Vliegen naar Trinidad en Tobago

Vliegen naar Trinidad en TobagoTrinidad en Tobago zijn twee eilanden in het Caribisch gebied, net boven Venezuela. Je kunt makkelijk naar de eilanden vliegen vanuit Noord-Amerika, Zuid-Amerika en bestemmingen in de Caraïben. Daarnaast zijn er enkele vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

De meeste internationale vluchten gaan naar Trinidad, het grootste eiland met de hoofdstad Port of Spain. Daar vandaan kun je een goedkope binnenlandse vlucht of een veerboot nemen naar het kleinere eiland Tobago. Vroeger kon je met een veerboot van Venezuela naar Trinidad en Tobago reizen. De veerdienst is in 2014 echter opgeschort wegens de economische onzekerheid en instabiliteit in Venezuela.

Vliegen van Nederland naar Trinidad en Tobago

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks naar Trinidad en Tobago vliegen, dus je hebt minimaal één tussenstop. Een van de snelste manieren is om met British Airways via Londen naar de eilanden te vliegen, waarbij je zo’n 14 uur onderweg bent en dezelfde dag ‘s avonds aankomt op Trinidad.

Je neemt in de ochtend een korte vlucht van Amsterdam Schiphol naar de luchthaven London Heathrow, waar je moet overstappen op een andere vlucht. In 9 uur vliegt British Airways naar het eiland Barbados en daarna in 1 uur verder naar Trinidad. Het voordeel is dat je je bagage op Schiphol maar één keer hoeft in te checken omdat je met dezelfde luchtvaartmaatschappij vliegt.

Wil je goedkoop vliegen naar Trinidad en Tobago?
Vergelijk hier vliegtickets naar Trinidad en Tobago

De Duitse luchtvaartmaatschappij Condor Airlines (www.condor.com) vliegt in het hoogseizoen (de wintermaanden) rechtstreeks van Frankfurt naar het eiland Tobago, een vlucht van 10 uur. Vanaf Amsterdam kun je makkelijk met de trein of het vliegtuig naar Frankfurt.

Als alternatief kun je een vlucht nemen via de Verenigde Staten. Je kunt bijvoorbeeld overstappen in New York. Er zijn dagelijks meerdere vluchten van JFK Airport in New York naar Port of Spain, van luchtvaartmaatschappijen Caribbean Airlines en JetBlue Airways. De vlucht duurt 5 uur. Ook vanuit Miami zijn dagelijkse vluchten naar Trinidad (3½ uur). De overstaptijden kunnen niet altijd gunstig zijn.

Vliegen vanuit de regio naar Trinidad en Tobago

Trinidad en Tobago zijn goed te bereiken vanuit bestemmingen in het Caribisch gebied en Zuid-Amerika. Caribbean Airlines (www.caribbean-airlines.com) is de nationale luchtvaartmaatschappij van Trinidad en Tobago en verzorgt een scala aan vluchten vanuit de regio. Je kunt onder meer naar de eilanden vliegen vanuit Curaçao, Sint Maarten, Barbados, Grenada, Antigua, Jamaica en Sint Vincent en de Grenadines.

Caribbean Airlines en Surinam Airways bieden vluchten aan vanuit Paramaribo in Suriname naar Port of Spain (anderhalf uur). Caribbean Airlines vliegt ook meerdere keren per dag van Georgetown in Guyana naar Trinidad (1 uur). Daarnaast zijn er vluchten vanuit Caracas, de hoofdstad van Venezuela.

Luchthaven van Trinidad

De meeste internationale vluchten komen aan op Piarco International Airport (POS) op het eiland Trinidad. Het is vernoemd naar het dorp Piarco. De luchthaven ligt ongeveer 27 kilometer ten oosten van de hoofdstad Port of Spain.

Het vliegveld bestaat uit twee kleine terminals, de South Terminal en de modernere North Terminal (geopend in 2001). Alleen de noordelijke terminal wordt voor passagiersvluchten gebruikt. Het vliegveld beschikt over geldautomaten, een geldwisselkantoor, een bank (Banco de Reservas) en een medische dienst die 24 uur per dag beschikbaar is. Er is een hal waar je games kunt spelen en wifi is gratis beschikbaar voor passagiers.

Trinidad luchthaven

De luchthaven heeft een verscheidenheid aan winkels, waaronder een taxfreeshop, souvenirwinkels, elektronicazaken en delicatessenwinkels. Voor eten en drinken zijn er verschillende cafés, restaurants en fastfoodtenten, waaronder KFC en Pizza Boys. Het beheer van de luchthaven is handen van de Airports Authority of Trinidad en Tobago: www.tntairports.com

Vervoer vanaf de luchthaven van Trinidad

Buiten de aankomsthal is een taxistandplaats waar je 24 uur per dag een taxi kunt nemen naar de hoofdstad Port of Spain of andere plaatsen op het eiland Trinidad. Officiële taxichauffeurs zijn gekleed in een wit shirt met blauwe of zwarte broek en dragen een geel pasje met pasfoto. Geautoriseerde taxi’s hebben kentekenplaten die beginnen met de letter “H”, wat staat voor hire. De taxi’s hebben geen meter, dus spreek met de chauffeur een prijs af voordat je instapt.

Vermijd stress bij aankomst op de luchthaven van Trinidad
Boek hier een privé taxi transfer naar je accommodatie in Trinidad

Je kunt ook de bus nemen van het vliegveld naar Port of Spain. De bus rijdt van maandag tot en met vrijdag naar South Quay in Port of Spain, van 06.30 uur in de ochtend tot 20.15 uur ‘s avonds. Er vertrekt één bus per uur. Een kaartje kost $4 (in 2021) en kun je kopen bij de krantenkiosk in de terminal. Kijk voor de dienstregeling op de website van de Public Transport Service Corporation: www.ptsctt.com

Wil je het eiland Trinidad graag op eigen gelegenheid verkennen? Op Piarco International Airport zijn verschillende kantoren van autoverhuurbedrijven. Goede huurprijzen vind je bij AVIS, waarbij je gratis kunt wijzigen of annuleren als je plannen veranderen. Voor autorijden in Trinidad en Tobago is het aan te raden een internationaal rijbewijs mee te nemen, dat je kunt aanschaffen bij een ANWB-winkel (ook voor niet-leden). Let erop dat je in dit land aan de linkerkant van de weg rijdt. ► Check hier de prijzen van een huurauto in Trinidad bij AVIS

Luchthaven van Tobago

De vluchten naar Tobago komen aan op ANR Robinson International Airport (TAB), een vliegveld op het uiterste zuidwestelijke punt van het eiland. Het stond vroeger bekend als Crown Point International Airport, maar is in 2011 vernoemd naar een minister-president van Trinidad en Tobago. Het vliegveld ligt 11 kilometer ten westen van de plaatselijke hoofdstad Scarborough.

De luchthaven op Tobago is kleiner dan op Trinidad, maar toch zijn er wel een paar internationale vluchten. In het hoogseizoen kun je met Condor Airlines van Frankfurt naar Tobago vliegen. De kleine passagiersterminal beschikt over enkele winkels, een restaurant, een fastfoodtent, een bank en een geldautomaat.

Er rijdt elk uur een bus tussen de luchthaven en Scarborough en buiten de aankomsthal zijn taxi’s beschikbaar. De taxi’s hebben geen meter, dus spreek vooraf een prijs af met de chauffeur. De rit naar Scarborough duurt 20 tot 30 minuten. Je kunt onder meer een auto huren bij Alamo, waarbij alle verzekeringen zijn inbegrepen. ► Check hier de prijzen van een huurauto in Tobago bij Alamo

Reizen tussen Trinidad en Tobago

Caribbean Airlines vliegt de hele dag tussen de eilanden Trinidad en Tobago. De vlucht van Port of Spain naar Scarborough duurt ongeveer 25 minuten. Daarnaast kun je gebruikmaken van een ferry om van het ene eiland naar het andere te reizen. Er zijn twee snelle veerboten voor passagiers, de T&T Express en de T&T Spirit Service, die in 2½ uur van Trinidad naar Tobago varen. Kijk op deze website voor tickets en de dienstregeling: www.ttitferry.com

Voor het laatst bijgewerkt op 25 januari 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over vliegen naar Trinidad en Tobago, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Altin Osmanaj/Shutterstock.com; TNTAirports.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam