Tips voor een vakantie in Trinidad en Tobago

Trinidad en Tobago: een introductie

Een vakantie in Trinidad en Tobago beleef je op twee weelderige eilanden in het Caribisch gebied, vlak voor de kust van Venezuela. Twee eilanden die tot dezelfde natie ‘T&T’ behoren, maar waarvan je je afvraagt of ze wel uit dezelfde stam geboren zijn. Allebei hebben ze spectaculaire regenwouden, watervallen, savannes, koraalriffen en stranden die tot de mooiste van de regio behoren, maar ook een karakter en geschiedenis die mijlenver van elkaar verschillen.

Trinidad is de grootste van de twee, een kosmopolitische oase van Creoolse cultuur en de geboorteplaats van de limbo dans en de steeldrum, het enige akoestische instrument dat in de 20e eeuw is uitgevonden. Het eiland is een plek die bruist van de handel en commercie, met grote voorraden gas en olie die het land tot een van de rijkste maakt in de Cariben. In Port of Spain, ‘s werelds enige hoofdstad die naar een land is vernoemd, verdringen bazaars zich onder moderne wolkenkrabbers en delen moskeeën de skyline met kathedralen. Hier is het toerisme niet de pijler van de economie: toeristen zijn er bezoekers.

Wil je Trinidad en Tobago verkennen met een huurauto?
Check de tarieven van een huurauto bij Sunny Cars

Aan de andere kant heb je het slaperige eiland Tobago, dat rijk is aan natuurlijke wonderen en de verfijnde stedelijke persoonlijkheid mist van de grote olierijke broer. Hier kun je vakantie vieren op onberispelijke witte zandstranden. Tobago is de thuisbasis van het oudste beschermde regenwoud van het westelijk halfrond en wordt zelfs beschouwd als inspiratie voor Daniel Defoe’s Robinson Crusoe. Vanaf eind februari trekken beide eilanden broederlijk met elkaar op voor The Greatest Show in Earth, het spectaculaire carnaval dat een must see is tijdens je vakantie in Trinidad en Tobago. De viering van geschiedenis, cultuur, mode en kunst smelt samen in een dagenlang feest van sensationele muziek, zoete geluiden van de steeldrum en kleurrijke kostuums.

Trinidad en TobagoTrinidad en Tobago in een notendop

– Oppervlakte: 5.128 vierkante kilometer (een achtste van Nederland);
– Inwoneraantal: 1,218,208 (2017);
– Bevolkingsdichtheid: 238 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Port of Spain;
– Talen: Engels (officieel), Engels-Creools, lokale dialecten;
– Munteenheid: Trinidad en Tobago Dollar (TTD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 31.800 (2016).

Informatie over visum Trinidad en Tobago

Reizen en vakantie in Trinidad en TobagoStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Trinidad en Tobago. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek uit het land nog minstens 3 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Zonder visum kun je maximaal 90 dagen in het land verblijven. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Trinidad en Tobago in Brussel.

Wat te doen in Trinidad en Tobago: 10 tips!

Trinidad en Tobago wat te doen
Op de eilanden vind je ongerepte witte zandstranden, tropische regenwouden, verkoelende watervallen en kleurrijke Zuid-Amerikaanse vogels. Bezoek er een uniek asfaltmeer of tuur met je verrekijker naar de rode ibis. Lees hier onze tips wat te doen in Trinidad en Tobago

Overnachten in Trinidad en Tobago

Trinidad en Tobago overnachten
Trinidad en Tobago zijn minder toeristisch dan de meeste andere eilanden in het Caribisch gebied, maar toch zijn er vele mogelijkheden om te overnachten. Op beide eilanden kun je terecht in hotels, resorts, guesthouses, bed & breakfasts, appartementen en vakantievilla’s. Lees hier alle tips voor overnachten in Trinidad en Tobago

Vliegen naar Trinidad en Tobago

Vliegen naar Trinidad en Tobago
Je kunt makkelijk naar de eilanden vliegen vanuit Noord-Amerika, Zuid-Amerika en bestemmingen in de Caraïben. Daarnaast zijn er enkele vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Lees hier alle tips over vliegen naar Trinidad en Tobago

Communicatie in Trinidad en Tobago

Internationaal toegangsnummer: +1 868.
Alarmnummer ambulance en brandweer: 990.
Alarmnummer politie: 999 en 555.
Noodnummer doktersdienst bij noodgevallen: 811.
Inlichtingen telefoonnummers: 6411.

Tijdsverschil met Trinidad en Tobago

Tijdens onze wintertijd is het in Trinidad en Tobago 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Trinidad en Tobago 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Trinidad en Tobago

De elektriciteit in Trinidad en Tobago is 115 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Het land gebruikt Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee rechthoekige pinnen. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Sommige hotels en resorts hebben ook stopcontacten met 220-230 volt.

Voor het laatst bijgewerkt op 25 januari 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Trinidad en Tobago, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam