Overnachten in Uruguay

Overnachten en hotels in Uruguay
Sofitel Montevideo Casino Carrasco & Spa

Uruguay heeft vooral in de hoofdstad Montevideo, de steden Punta del Este en Colonia del Sacramento en in de badplaatsen aan de kust een ruim aanbod aan goede hotels. De zomer geldt als het hoogseizoen en de prijzen van hotelkamers liggen dan een stuk hoger, vooral als je wilt overnachten aan het strand.

In de week rond Pasen, in de zomer in de badplaatsen en tijdens de carnavalsweek in Montevideo zijn de hotels snel volgeboekt, dus het is raadzaam dan ruim van tevoren een hotelkamer te reserveren. Buiten de grote steden en de badplaatsen zijn de hotels wat eenvoudiger, en de prijzen zijn dus ook lager. De hotels in Uruguay zijn ingedeeld volgens een sterrensysteem, van 1 tot 5 sterren.

Kleinschaliger en stijlvoller accommodatie betreft de posada, wat we in Nederland beter kennen als een boetiekhotel of bed & breakfast. De posada’s vind je meestal in historische panden. De beste boetiekhotels tref je in Punta del Este en Colonia del Sacramento, die zich met veel comfort en sfeer richten op reizigers die op zoek zijn naar hoogstaande en persoonlijke service.

Buiten de hotels zijn guesthouses en pensions de meest voorkomende vorm van accommodatie in Uruguay. Ze staan bekend als residenciales (budget hotels) of hospedajes (familiepensions). Ze hebben doorgaans minder voorzieningen dan gewone hotels, maar zijn wel goedkoper. Er heerst een meer down to earth sfeer omdat de guesthouses en pensions vaak door families worden gerund.

Buiten de grote steden op het platteland zijn de estancias (ranches) de meest sfeervolle plekken om te verblijven. In deze landelijk gelegen boerderijen zijn alle maaltijden vaak inbegrepen en je kunt er allerlei activiteiten ondernemen, zoals paardrijden, wandelen en vogels spotten. Soms overnacht je in een oude, historische boerderij, maar het kunnen ook moderne accommodaties zijn. Let bij het reizen in Uruguay op borden met het opschrift ‘Estancia Turística’ als je in zo’n boerderij wilt overnachten. Er zijn in Montevideo ook reisbureaus die je kunnen helpen bij het logeren op een ranch, zoals Lares (www.lares.com.uy).

Goedkoop overnachten in Uruguay

El Viejero Hostel in Montevideo
El Viejero Hostel in Montevideo

Uruguay is lid van de Internationale Federatie van Jeugdherbergen. Verspreid over het hele land vind je dan ook zo’n 20 hostels die zijn aangesloten bij de Asociación de Alberguistas del Uruguay (www.hosteluruguay.org). In de hoofdstad Montevideo en in de badplaatsen aan de Atlantische Oceaan vind je ook uitstekende particuliere hostels. Op het platteland is het aanbod van hostels een stuk schaarser. Er geldt geen leeftijdsgrens om in een hostel in Uruguay te overnachten.

In Montevideo heb je verspreid over de stad genoeg keuze uit goedkope accommodatie voor rugzakreizigers. Veel hostels bevinden zich in de buurt van het busstation Tres Cruces. In het hart van de met oude keitjes geplaveide binnenstad heeft het El Viejero Hostel (www.elviajerodowntown.com) goede recensies. Ook bij het plein Plaza Cagancha en de omliggende straten vind je verschillende hostels. In Punta del Este zijn wat minder hostels, maar er zijn genoeg hotels waar je redelijk goedkoop kunt overnachten.

Kamperen in Uruguay

Kamperen is toegestaan op tal van aangewezen locaties in het hele land. Vooral langs de kust zijn campings te vinden. In het laagseizoen kunnen ze gesloten zijn. De kampeerplaatsen in Uruguay zijn verenigd in de Asociacion de Propietarios de Campings (geen website bekend).

Als je in het wild wilt kamperen, moet je eerst toestemming krijgen van de plaatselijke politie. Soms mag je zelfs in het politiebureau de nacht doorbrengen. De grootste camping met meer dan 1200 plaatsen ligt in Parque Nacional Santa Teresa langs de noordelijke Atlantische kust van Uruguay. Voor bezitters van een camper is het niet ongewoon hun voertuig bij een strand neer te zetten.

Voor het laatst bijgewerkt op 4 januari 2015. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Uruguay, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam