Tips voor een vakantie in Uruguay

Uruguay: een introductie

Een vakantie in Uruguay beleef je in een van de rijkste en meest ontwikkelde plekken van Zuid-Amerika, een relaxt land met vrijwel geen corruptie waar alle schoolkinderen een gratis laptop met wifi krijgen. Uruguay heeft een lange liberale traditie, het eerste land ter wereld waar marihuana legaal te kweken en te kopen is en de meest democratische natie van het continent – ook al was het tot 1985 een militaire dictatuur.

Ingeklemd tussen grootmachten Brazilië en Argentinië is het misschien een bestemming die je over het hoofd ziet, maar Uruguay is op zichzelf aantrekkelijk genoeg voor een vakantie. Het is een grotendeels plat land van heuvelachtige weiden en rivieren met koloniale steden, liefdevolle estancias, slaperige vissersdorpjes en keurig aangelegde wijngaarden. Langs de kust vind je 500 kilometer aan idyllische zandstranden, met Punta del Este als de pleisterplek voor een hip nachtleven en het spotten van beroemdheden. De hoofdstad Montevideo heeft een charmante koloniaal centrum, terwijl je in het 17e eeuwse Colonia del Sacramento een reis terug maakt in de tijd.

Bekijk hier de beste aanbieders van een vakantie naar Uruguay:
Boek hier de beste tours en activiteiten in Uruguay
Reserveer online een hotel of vakantiehuis in Uruguay

Carnaval is niet exclusief voorbehouden aan Rio de Janeiro, ook in Uruguay vieren de inwoners vanaf half januari twee maanden feest. Veel reizigers komen naar Uruguay om te chillen nadat ze de hectiek in de grote buurlanden hebben ervaren, om tot rust te komen in een voetbal minnend land met een rijke cultuur, lage misdaadcijfers en verrukkelijke steaks. Als je hier tijdens je vakantie echt weleens wilt ontspannen, moet je naar het Uruguayaanse volkslied luisteren. Dat duurt meer dan 5 minuten, langer dan enig ander volkslied ter wereld.

UruguayUruguay in een notendop

– Oppervlakte: 176.215 vierkante kilometer (4 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 3.360.148 (2017);
– Bevolkingsdichtheid: 19 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Montevideo;
– Talen: Spaans (officieel), Portuñol, Brasilero;
– Munteenheid: Uruguayaanse Peso (UYU);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 21.500 (2016).

Informatie over visum Uruguay

Reizen en vakantie in UruguayStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Uruguay. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Zonder visum kun je maximaal 90 dagen in het land verblijven. Voor een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je contact opnemen met de Ambassade van Uruguay in Den Haag.

Tips voor een vakantie in Montevideo

Montevideo vakantieDe hoofdstad Montevideo ligt in het zuiden van Uruguay, aan de Rio de La Plata. De stad met zijn historische gebouwen en mooie architectuur bestaat uit een oud centrum en een nieuw centrum en is overzichtelijk opgebouwd in rechte straten met huizenblokken. Lees hier meer over een vakantie in Montevideo

Bezienswaardigheden in Uruguay

Uruguay bezienswaardighedenAls je wat meer tijd uittrekt, blijkt Uruguay ongelooflijk veel te bieden. Slenter door koloniale steden, slijt een paar dagen aan een van de stranden, proef lokale wijnen en ontspan in warmwaterbronnen. Lees hier meer over de beste bezienswaardigheden in Uruguay

Vakantie in Colonia del Sacramento

Colonia del Sacramento (kortweg Colonia) ligt in het zuiden van Uruguay, aan de Rio de la Plata. Het ligt op nog geen uurtje varen van Buenos Aires, dat aan de andere kant van deze brede rivier ligt. Het is de oudste stad van het land en hij werd gesticht door de Portugezen in 1680. Lees hier meer over een vakantie in Colonia del Sacramento

Wat te doen in Punta del Este: 10 tips!

Punta del Este wordt ook wel het ‘Saint-Tropez van Zuid-Amerika’ genoemd, dankzij het hippe nachtleven en het feit dat deze stad geliefd is bij menig celebrity. Hier kun je terecht voor een zonovergoten strandvakantie met een flinke dosis glamour. Lees hier onze tips wat te doen in Punta del Este

Overnachten in Uruguay

Uruguay overnachten
Uruguay heeft vooral in de hoofdstad Montevideo, de steden Punta del Este en Colonia del Sacramento en in de badplaatsen aan de kust een ruim aanbod aan goede hotels. De zomer geldt als het hoogseizoen: de prijzen liggen dan een stuk hoger. ► Lees hier alle tips voor overnachten in Uruguay

Communicatie in Uruguay

Internationaal toegangsnummer: +598.
Alarmnummer noodgevallen: 911.
Alarmnummer verkeerspolitie: 109.

Tijdsverschil met Uruguay

Tijdens onze wintertijd is het in Uruguay 3 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is het in Uruguay 5 uur vroeger dan in Nederland. De zomertijd in Uruguay loopt niet gelijk met die in Nederland. Daarom is het tussen de tweede en laatste zondag in maart en tussen de eerste en laatste zondag in oktober in Uruguay 4 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Uruguay

De elektriciteit in Uruguay is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt vooral Europese stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee ronde pinnen, maar ook Australische/Chinese stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 17 mei 2023. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Uruguay, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/xura.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam