UruguayReizen en vakantie in Uruguay

Kerngegevens

– Oppervlakte: 176.215 vierkante kilometer (4 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 3.324.460 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 19 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Montevideo;
– Talen: Spaans (officieel), Portuñol, Brasilero;
– Munteenheid: Uruguayaanse Peso (UYU);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 15.800 (2012).

Tips voor een vakantie in Montevideo

Montevideo vakantieDe hoofdstad Montevideo ligt in het zuiden van Uruguay, aan de Rio de La Plata. De stad met zijn historische gebouwen en mooie architectuur bestaat uit een oud centrum en een nieuw centrum en is overzichtelijk opgebouwd in rechte straten met huizenblokken. Lees hier meer over een vakantie in Montevideo

Vakantie in Colonia del Sacramento

Colonia del Sacramento (kortweg Colonia) ligt in het zuiden van Uruguay, aan de Rio de la Plata. Het ligt op nog geen uurtje varen van Buenos Aires, dat aan de andere kant van deze brede rivier ligt. Het is de oudste stad van het land en hij werd gesticht door de Portugezen in 1680. Lees hier meer over een vakantie in Colonia del Sacramento

Informatie over visum Uruguay

Reizen en vakantie in UruguayStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Uruguay. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Zonder visum kun je maximaal 90 dagen in het land verblijven. Voor een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je contact opnemen met de Ambassade van Uruguay in Den Haag.

Communicatie in Uruguay

Internationaal toegangsnummer: +598.
Alarmnummer noodgevallen: 911.
Alarmnummer verkeerspolitie: 109.

Tijdsverschil met Uruguay

Tijdens onze wintertijd is het in Uruguay 3 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is het in Uruguay 5 uur vroeger dan in Nederland. De zomertijd in Uruguay loopt niet gelijk met die in Nederland. Daarom is het tussen de tweede en laatste zondag in maart en tussen de eerste en laatste zondag in oktober in Uruguay 4 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Uruguay

De elektriciteit in Uruguay is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt vooral Europese stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee ronde pinnen, maar ook Australische/Chinese stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Foto © depositphotos.com/xura.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by