IrakReizen en vakantie in Irak

Kerngegevens

– Oppervlakte: 438.317 vierkante kilometer (bijna 11 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 31.129.225 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 71 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Bagdad;
– Talen: Arabisch (officieel), Koerdisch (officieel), Turks, inheemse talen;
– Munteenheid: Iraakse Dinar (IQD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 4600 (2012).

Informatie over visum Irak

Reizen en vakantie in IrakStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Irak. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is.

Een visum is een maand geldig en kun je aanvragen bij de Ambassade van Irak in Den Haag. Het aanvraagformulier kun je al downloaden via de website van de ambassade. Voor de visumaanvraag moet je één recente kleuren pasfoto inleveren. Ook mag je geen strafblad hebben en moet je met een recent bankafschrift kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf in Irak te kunnen bekostigen. Bij de ambassade moet je verder een overtuigende reden aangeven waarom je naar Irak wilt reizen.

Als je alleen naar Iraaks Koerdistan reist, krijg je bij aankomst een gratis visum. Dit visum is echter niet geldig in de rest van Irak.

Communicatie in Irak

Internationaal toegangsnummer: +964.
Alarmnummer noodgevallen: 122.
Alarmnummer politie: 104.
Alarmnummer brandweer: 115.

Tijdsverschil met Irak

Tijdens onze wintertijd is het in Irak 2 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Irak 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Irak

De elektriciteit in Irak is 220-230 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt zowel Europese, Britse als Indiase stopcontacten, die geschikt zijn voor 2-polige of 3-polige stekkers. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Door oorlog en conflicten is de elektriciteitsvoorziening in grote delen onbetrouwbaar. Hou dus rekening met stroomstoringen en stroomuitval.

Foto © depositphotos.com/Angel_Vasilev77.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by