Overnachten en hotels in Irak

Palestine Hotel in Bagdad, Irak.

Door geweld, aanslagen en militaire conflicten zullen gewone vakantiegangers niet snel in Irak overnachten. De accommodatie in het land is dan ook beperkt. In de gevaarlijke hoofdstad Bagdad vind je nog wel enkele grote hotels, waar vooral zakenmensen, diplomaten, journalisten en hulpverleners overnachten. Deze zijn duur en relatief goed beveiligd, al is er altijd een risico op incidenten.

Een van de beroemdste hotels in Bagdad is het Palestine Hotel, dat in 1982 is gebouwd door de Iraakse regering. Het hotel van 18 verdiepingen aan de Tigris-rivier is vaak gebruikt door journalisten en de media, onder meer tijdens de Golfoorlog en de Amerikaanse invasie van Irak in 2003. Het Palestine Hotel staat niet in de zwaar beveiligde groene zone van Bagdad en was als groot herkenbaar gebouw ook na de oorlog soms het doelwit van incidenten en mortiergranaten. De meest recente aanslag dateert uit 2005, toen een truck bij de ingang van het hotel explodeerde en een deel van de lobby werd vernietigd. Je kunt er nog altijd overnachten, maar het Palestine Hotel heeft geen website.

Zoek je voordelige accommodatie voor je reis naar Irak?
Reserveer hier online een hotel of appartement in Irak

Het Cristal Grand Ishtar Hotel is het grootste gebouw in Bagdad, een enorm hotel van 18 verdiepingen en met meer dan 300 kamers en suites. Het ging in 1982 open als een Sheraton-hotel en was een van de populairste hotels voor westerlingen tot het uitbreken van de Golfoorlog in 1991. Tot de Amerikaanse invasie van Irak in 2003 verbleven vooral journalisten, zakenlieden en bouwondernemers in het Grand Ishtar Hotel. In 2005 en 2010 was het hotel het doelwit van aanslagen waarbij tientallen doden vielen. In 2011 is het hotel gerenoveerd en sinds 2013 vormt het onderdeel van de Cristal hotelketen. Website: www.cristalhospitality.com

Reizigers met minder budget kunnen in Irak ook overnachten in kleinere hotels met minder voorzieningen, maar dat is om veiligheidsredenen niet aan te raden. In de Koerdische provincies in het noorden komen nog mondjesmaat toeristen, vooral uit andere landen in het Midden-Oosten. Daar is een ruimer aanbod aan hotels, vooral in de steden Erbil en Suleimaniyah. In de zuidelijke havenstad Basra zijn een paar luxe 4- en 5-sterrenhotels.

Voor het laatst bijgewerkt op 27 juli 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Irak, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam