Saoedi-ArabiëReizen en vakantie in Saoedi-Arabië

Kerngegevens

– Oppervlakte: 2.149.690 vierkante kilometer (52 keer Nederland)
– Inwoneraantal: 26.534.504 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 12 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Koninkrijk;
– Hoofdstad: Riyad (Riaad);
– Talen: Arabisch;
– Munteenheid: Saoedische riyal (SAR);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 24.400 (2011).

Informatie over visum Saoedi-Arabië

Reizen en vakantie in Saoedi-ArabiëStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Saoedi-Arabië. Toeristen worden (vooralsnog) niet toegelaten tot het land. Vooral zakenreizigers en moslimpelgrims maken kans op een visum. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

De procedure voor de aanvraag van een visum is ingewikkeld en tijdrovend. Je kunt geen toeristenvisum aanvragen, dus om het land binnen te komen moet je een business visum proberen te regelen.  Je moet in ieder geval in het bezit zijn van een uitnodigingsbrief van een organisatie in Saoedi-Arabië. Verder is een garantiebrief van je werkgever vereist. Een visum kun je aanvragen via de website van het Saoedische Ministerie van Buitenlandse Zaken: visa.mofa.gov.sa. Meer informatie over de visumvereisten en visumprocedure kun je krijgen bij de Ambassade van Saoedi-Arabië in Den Haag.

Joodse burgers krijgen geen visum voor het land. Ook wordt een visum geweigerd als je een visum van Israël in je paspoort hebt staan. Vrouwelijke reizigers moeten samen reizen met een man of bij aankomst in Saoedi-Arabië worden opgewacht door een mannelijke gastheer.

Communicatie in Saoedi-Arabië

Internationaal toegangsnummer: +966.
Alarmnummer ambulance: 997.
Alarmnummer politie: 999.
Alarmnummer brandweer: 998.
Alarmnummer verkeersongevallen: 993.

Tijdsverschil met Saoedi-Arabië

Tijdens onze wintertijd is het in Saoedi-Arabië 2 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Saoedi-Arabië 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Saoedi-Arabië

De elektriciteit in Saoedi-Arabië is 127 of 220 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Het land gebruikt zowel Britse stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers, als Europese stopcontacten die geschikt zijn voor ronde 2-polige stekkers. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Foto © depositphotos.com/afaizal.
Share Button