SyriëReizen en vakantie in Syrië

Kerngegevens

– Oppervlakte: 185.180 vierkante kilometer (4,5 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 22.457.336 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 121 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Damascus;
– Talen: Arabisch (officieel), Koerdisch, Armeens;
– Munteenheid: Syrische Pond (SYP);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 5100 (2011).

Informatie over visum Syrië

Reizen en vakantie in SyriëStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Syrië. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij de aanvraag nog minstens 6 maanden geldig is. Verder dien je te beschikken over een hotelreservering en een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Daarnaast dien je een werkgeversverklaring te overleggen waarin staat beschreven wat voor werk je doet. Ben je zelfstandig ondernemer, dan geldt een kopie van de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Journalisten moeten een brief namens hun werkgever/opdrachtgever inleveren waarin staat beschreven wat voor werkzaamheden ze in Syrië willen verrichten.

Een visum kun je aanvragen bij de Ambassade van Syrië in Brussel. Voor de aanvraag van het visum moet je twee recente kleuren pasfoto’s inleveren.

Communicatie in Syrië

Internationaal toegangsnummer: +963.
Alarmnummer ambulance: 110.
Alarmnummer politie: 112.
Alarmnummer brandweer: 113.

N.B. Wees ervan bewust dat door de burgeroorlog de ambulancediensten en medische voorzieningen in het land niet meer normaal werken, vooral buiten de hoofdstad Damascus.

Tijdsverschil met Syrië

In Syrië is het 1 uur later dan in Nederland. Tussen de laatste vrijdag en zondag in maart is het in Syrië 2 uur later dan in Nederland. Tussen de laatste vrijdag en zondag in oktober is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Syrië.

Elektriciteit in Syrië

De elektriciteit in Syrië is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Europese stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee ronde pinnen, dus een wereldstekker is niet nodig. Door de burgeroorlog hapert de elektriciteitsvoorziening in een groot deel van het land.

Foto © depositphotos.com/milosk50.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
XX - HOME STICKY
Sort by