Booking VAE

Overnachten in de Verenigde Arabische Emiraten

Overnachten in de Verenigde Arabische EmiratenBij overnachten in de Verenigde Arabische Emiraten komt het snel aan op weelde en luxe. De zeven emiraten aan de Perzische Golf hebben enkele van de beste en meest extravagante hotels ter wereld. Vooral Dubai spant de kroon als het gaat om luxe accommodatie. Ook in Abu Dhabi kun je overnachten in eersteklas hotels. In de andere emiraten is het aanbod meer bescheiden, al kun je bij de meeste hotels ook rekenen op een heerlijke nachtrust.

Veel hotels in de Verenigde Arabische Emiraten bevinden zich in spiegelende wolkenkrabbers, waar een luxe inrichting en onberispelijke service de standaard zijn. De handige locatie kan een reden zijn om hier te overnachten, op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden. Aan de kust kun je overnachten in aangename resorts, vaak met privéstrand, zwembaden en meerdere restaurants. Dit is ideaal voor gezinnen. In de woestijn kun je terecht in kampementen met bedoeïenententen.

Het land heeft niet veel goedkope hotels, al zijn er een paar budgetopties in Dubai. De UAE Youth Hostel Association runt drie hostels in Dubai, één in Sharjah en één in Fujairah. De luxe hotels concurreren wel veel met elkaar, waardoor je soms aantrekkelijke aanbiedingen kunt vinden. Vooral hotelketens hebben acties met kortingen. Bij online boeken ben je bijna altijd goedkoper uit.

Zoek je voordelige accommodatie voor je trip naar de Verenigde Arabische Emiraten?
Reserveer hier online een hotel of resort in de Verenigde Arabische Emiraten

Het hoogseizoen in de Verenigde Arabische Emiraten loopt van december tot en met maart, wanneer je te maken hebt met prettige temperaturen. In deze periode betaal je het meest voor een hotelkamer. In de zinderende zomermaanden kun je goedkoop overnachten in het land. Buiten is het bloedheet, maar airconditioning is standaard in de hotels.

Overnachten in Dubai

De meeste accommodatie vind je in Dubai, de populairste vakantiebestemming in de Verenigde Arabische Emiraten. Voor overnachten in Dubai kun je terecht in glinsterende wolkenkrabbers met marmeren lobby’s, weelderige suites, buigzaam personeel en weldadige spa’s. Bijna nergens anders in de wereld zijn zoveel chique hotels als in Dubai.

In dit emiraat vind je twee van ‘s werelds hoogste hotels en het Burj al Arab Hotel, dat zichzelf aanprijst als ‘enige 7-sterrenhotel ter wereld’. Er is veel keuze aan 4- en 5-sterrenhotels. Met een kleiner budget kun je terecht in enkele 2- en 3-sterrenhotels, al vormen die wel een minderheid. ► Lees hier alle tips voor overnachten in Dubai

Overnachten in Abu Dhabi

Abu Dhabi is de hoofdstad en de grootste van de Verenigde Arabische Emiraten. De woestijnstaat heeft zich in rap tempo ontwikkeld tot een luxe metropool met glazen hoogbouw, moderne winkelcentra en toeristische attracties als Ferrari World. Abu Dhabi kan zich echter nog niet meten aan de glitter en glamour in Dubai.

Abu Dhabi overnachten

De meeste luxe hotels vind je aan de Corniche, de promenade die langs het water loopt. Yas Island is een ideale plek om te overnachten voor gezinnen, met talloze attracties in de buurt. Het eiland Saadiyat is de nieuwste en meest luxueuze wijk van Abu Dhabi, boordevol hotels en resorts. Dit is een favoriete plek voor stellen en cultuurliefhebbers, met musea als het Louvre in de buurt.

Overnachten in Sharjah

Sharjah is het op twee na grootste emiraat, dat aan alle andere emiraten grenst. Sharjah heeft minder glitter & glamour dan Dubai en Abu Dhabi, ook al vind je hier de nodige wolkenkrabbers en amusement. Sharjah staat bekend als de ‘culturele hoofdstad’ van de Verenigde Arabische Emiraten, waar veel aandacht is voor cultuur, erfgoed en literatuur. Er zijn meerdere hotels en resorts aan de waterkant en hotels in hoge wolkenkrabbers aan de Corniche, de belangrijkste hoofdstraat van Sharjah. Resorts zijn er vrij weinig. Alcohol is taboe in dit emiraat, dat veel waarde hecht aan tradities. ► Lees hier de tips voor overnachten in Sharjah

Overnachten in Ras al Khaimah

Ras al Khaimah is de meest noordelijke van de Verenigde Arabische Emiraten dat opvalt door het gevarieerde landschap. Het vierde grootste emiraat heeft een mooie kustlijn, maar ook een uitgestrekte woestijn, ruige bergen en mangrovebossen. Het emiraat is nog wat authentieker, al verrijzen langzaam de eerste wolkenkrabbers en spant Ras al Khaimah zich steeds meer in om toeristen te trekken. De meeste mogelijkheden om te overnachten zijn aan de kust, met verschillende 4- en 5-sterrenhotels en resorts met eigen stranden. In de woestijn kun je slapen in bedoeïententen die voor toeristen zijn neergezet.

Overnachten in Fujairah

Fujairah is een bergachtig emiraat aan de oostkust van de Verenigde Arabische Emiraten, dat als enige niet aan de Perzische Golf ligt. Het belangrijkste centrum is de industriële havenstad Fujairah, die zelf weinig bezienswaardigheden heeft. De beste plek om te overnachten zijn de stranden aan de Golf van Oman in het noorden van het emiraat. Hier vind je verschillende hotels en resorts in de luxe categorie. Dat kan een alternatief zijn voor de drukke strandresorts in Dubai of Abu Dhabi. In de hoofdstad Fujairah bevinden zich vooral hotels die zich richten op zakenreizigers.

Overnachten in Umm al-Quwain

Umm al-Quwain is het zesde grootste emiraat en het dunst bevolkt van de Verenigde Arabische Emiraten, met slechts 72.000 inwoners. Het ligt aan de Perzische Golf, ingeklemd tussen Sharjah en Ras al Khaimah. De aantrekkingskracht zijn de eilanden voor de kust die omgeven zijn door dichte mangrovebossen. Umm al-Quwain heeft het grootste waterpark van de emiraten en je kunt er activiteiten ondernemen als zeilen en parachutespringen. Het aanbod van accommodatie is zeer beperkt. Het emiraat heeft maar een handvol hotels en resorts, voornamelijk aan de kust.

Overnachten in Ajman

Ajman is de kleinste van de zeven Verenigde Arabische Emiraten, waar het tempo van modernisering wat lager ligt dan in de andere emiraten. Ajman heeft enkele tientallen hotels, resorts en appartementen waar je tijdens je vakantie kunt overnachten. De meeste hotels bevinden zich in de buurt van de Corniche, de promenade langs het strand. De accommodatie varieert van luxe en dure 5-sterrenhotels tot betaalbare middenklasse hotels en een hostel. ►  Lees hier de tips voor overnachten in Ajman

Voor het laatst bijgewerkt op 4 november 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in de Verenigde Arabische Emiraten, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © TIMDAVIDCOLLECTION/Shutterstock.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam