Booking VAE

Reizen met de taxi in Dubai

De taxi is de meest gangbare manier om je te verplaatsen in Dubai. Er rijden meer dan 7000 taxi’s rond, die onder toezicht staan van de overheid. De taxi’s zijn crèmekleurig en hebben een gekleurd dak. Elke taxicentrale heeft zijn eigen kleur. Ze beschikken over airconditioning en een navigatiesysteem. Er wordt zelfs aan gewerkt om in elke taxi gratis wifi aan te bieden. De taxichauffeurs spreken in de meeste gevallen Engels.

Alle taxi’s hebben een meter en hanteren dezelfde tarieven. In de nacht betaal je iets meer. Je kunt een taxi op straat aanhouden door je hand op te steken of een taxi nemen bij een taxistandplaats. Deze bevinden zich bij hotels, winkelcentra, bezienswaardigheden en metrostations.

Heb je een taxi nodig voor aankomst op de luchthaven van Dubai?
Boek hier alvast je privétaxi van het vliegveld naar je accommodatie in Dubai

Taxicentrales in Dubai

De grootste taxicentrale is de Dubai Taxi Corporation (DTC), met ruim 3500 aangesloten taxi’s die te herkennen zijn aan hun rode dak. De DTC staat onder beheer van de Roads & Transport Authority (RTA), de overheidsorganisatie voor het wegverkeer. Je kunt telefonisch een taxi reserveren via 800-88088 of door het downloaden van een app. Informatie: www.dubaitaxi.ae

De overige taxicentrales in Dubai zijn Arabia Taxis (groen dak), Cars Taxi Services (blauw dak), Metro Taxis (oranje dak) en National Taxi (geel dak).

Privétaxi’s

Als je bij de receptie van een hotel een taxi bestelt, zullen ze vaak een privétaxi voor je regelen. Deze taxi heeft geen meter is veel duurder dan een reguliere taxi. Vraag om een lokale taxi of loop naar de straat om daar een taxi aan te houden.

Vrouwentaxi’s in Dubai

Op initiatief van de overheid rijden er ook ladies taxis rond in Dubai, taxi’s speciaal bedoeld voor vrouwen die alleen reizen. In veel Arabische landen vinden vrouwen het onprettig bij een onbekende man in de auto te zitten. De vrouwentaxi’s worden beheerd door de Dubai Taxi Corporation. De taxichauffeurs zijn ook vrouwen.

De taxi’s zijn te herkennen aan een roze dak en een roze interieur. De tarieven zijn hetzelfde als bij de reguliere taxi’s. Een vrouw met een man kan deze taxi niet nemen, met kinderen kan wel. De ladies taxis zijn minder makkelijk op straat aan te houden, dus je kunt het beste telefonisch reserveren.

Watertaxi in Dubai

Om te ontsnappen aan de verkeersdrukte in de stad, kun je ook een watertaxi nemen in Dubai. Er zijn 44 opstapplaatsen, aan de Dubai Creek en langs de kades aan de Arabische Golf (inclusief het palmeiland Palm Jumeirah). Tijdens een tochtje over het water heb je een fantastisch uitzicht op de skyline van Dubai.

De watertaxi’s varen tussen 10.00 en 19.00 uur en zijn behoorlijk luxe, met verstelbare stoelen en lcd-schermen in elke stoel. In een watertaxi is plek voor 10 passagiers. Je kunt bij de opstaphaltes betalen met contant geld of een creditcard. Het reserveren van een watertaxi doe je via telefoonnummer 800 9090.

Lees hieronder verder voor meer tips voor een vakantie in Dubai:

Bezienswaardigheden in Dubai

Tijdens een vakantie in Dubai kun je niet om Burj Khalifa heen, het hoogste gebouw ter wereld. Je kunt naar het uitkijkplatform, maar Dubai heeft ook vele andere toeristische attracties, musea, monumenten en markten. Lees hier meer over de bezienswaardigheden en musea in Dubai

Vliegen naar Dubai

Vanuit Nederland kun je gemakkelijk naar Dubai vliegen. KLM en Emirates vliegen dagelijks rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Dubai. De vliegtijd is ongeveer 6½ uur. Je kunt vaak een goedkoop vliegticket krijgen als je overstapt in de Turkse stad Istanbul. Lees hier meer over vliegen naar Dubai

Overnachten in Dubai

Voor overnachten in Dubai kun je terecht in glinsterende wolkenkrabbers met marmeren lobby’s en weelderige suites. Bijna nergens anders in de wereld zijn zoveel extravagante en chique hotels als in Dubai, als zijn er ook goedkopere opties. Lees hier alle tips voor overnachten in Dubai

Voor het laatst bijgewerkt op 24 april 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen met de taxi in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/bloodua.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam