Reizen Dubai

Reizen met de taxi in Dubai

Reizen met de taxi in DubaiDe taxi is de meest gangbare manier om je te verplaatsen in Dubai. Er rijden meer dan 7000 taxi’s rond, die onder toezicht staan van de overheid. De taxi’s zijn crèmekleurig en hebben een gekleurd dak. Elke taxicentrale heeft zijn eigen kleur. Ze beschikken over airconditioning en een navigatiesysteem. Er wordt zelfs aan gewerkt om in elke taxi gratis wifi aan te bieden. De taxichauffeurs spreken in de meeste gevallen Engels.

Alle taxi’s hebben een meter en hanteren dezelfde tarieven. In de nacht betaal je iets meer. Je kunt een taxi op straat aanhouden door je hand op te steken of een taxi nemen bij een taxistandplaats. Deze bevinden zich bij hotels, winkelcentra, bezienswaardigheden en metrostations. Ook kun je een taxi telefonisch reserveren via (+971)(0)4 208 0808.

Taxicentrales in Dubai

De grootste taxicentrale is de Dubai Taxi Corporation (DTC), met ruim 3500 aangesloten taxi’s die te herkennen zijn aan hun rode dak. De DTC staat onder beheer van de Roads & Transport Authority (RTA), de overheidsorganisatie voor het wegverkeer. Informatie: www.dubaitaxi.ae

Overige taxicentrales

Privétaxi’s

Als je bij de receptie van een hotel een taxi bestelt, zullen ze vaak een privétaxi voor je regelen. Deze taxi heeft geen meter is veel duurder dan een reguliere taxi. Vraag om een lokale taxi of loop naar de straat om daar een taxi aan te houden.

Vrouwentaxi’s in Dubai

Op initiatief van de overheid rijden er ook ladies taxis rond in Dubai, taxi’s speciaal bedoeld voor vrouwen die alleen reizen. In veel Arabische landen vinden vrouwen het onprettig bij een onbekende man in de auto te zitten. De vrouwentaxi’s worden beheerd door de Dubai Taxi Corporation. De taxichauffeurs zijn ook vrouwen.

De taxi’s zijn te herkennen aan een roze dak en een roze interieur. De tarieven zijn hetzelfde als bij de reguliere taxi’s. Een vrouw met een man kan deze taxi niet nemen, met kinderen kan wel. De ladies taxis zijn minder makkelijk op straat aan te houden, dus je kunt het beste telefonisch reserveren.

Voor het laatst bijgewerkt op 30 mei 2014. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen met de taxi in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam