Booking VAE

Vliegen naar Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Tips over vliegen naar Dubai

Vanuit Nederland kun je gemakkelijk naar Dubai vliegen. KLM en Emirates vliegen dagelijks rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Dubai. De vliegtijd is ongeveer 6½ uur. Het gaat vaak om nachtvluchten.

Je kunt een goedkoop vliegticket krijgen (onder de € 300 voor een retourtje) als je vliegt met de Turkse luchtvaartmaatschappij Pegasus Airlines en overstapt in de Turkse stad Istanbul. De reistijd is dan totaal 11 uur. Ook vluchten met Swiss Airlines zijn relatief goedkoop, met een overstap in de Zwitserse stad Zürich. Dan ben je in totaal 9 uur onderweg.

Luchthaven van Dubai

Platform van Dubai luchthavenAlle internationale vluchten uit Nederland komen aan op Dubai International Airport (DBX), nu nog de belangrijkste luchthaven van het emiraat. Dubai International Airport is de thuisbasis van luchtvaartmaatschappij Emirates. Daarnaast zijn er honderd andere luchtvaartmaatschappijen die vanuit 240 bestemmingen overal ter wereld naar Dubai vliegen. Voor veel reizigers is Dubai één van de belangrijkste overstappunten in het Midden-Oosten.

Door de onstuimige groei van het aantal passagiers is het vliegveld inmiddels de drukste internationale luchthaven ter wereld, met 78 miljoen reizigers in 2015. Dubai Airport stootte Heathrow in Londen in 2014 naar de tweede plek op de wereldranglijst van drukste vliegvelden.

Dubai opende in 2013 in het zuiden een grote tweede luchthaven voor passagiersvluchten, Al-Maktoum International Airport (DWC). Deze wordt de komende jaren flink uitgebreid en staat ook bekend als Dubai World Central. Na voltooiing is Al-Maktoum International Airport tien keer zo groot als Dubai International Airport en zullen er jaarlijks 120 miljoen passagiers aankomen, vertrekken of overstappen.

Terminals op de luchthaven van Dubai

Vliegen naar DubaiDubai International Airport ligt ongeveer 4 kilometer ten zuidoosten van Dubai en bestaat uit drie terminals. Terminal 1 wordt gebruikt voor alle internationale vluchten, met uitzondering van Emirates en Qantas. Terminal 2 is voor Flydubai, regionale luchtvaartmaatschappijen en low budget vliegmaatschappijen.

Terminal 3 wordt gebruikt door Emirates en de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas. (Enkele maatschappijen, waaronder Qatar Airways en Gulf Air, maken al gebruik van de nieuwe luchthaven Dubai World Central. Check dit bij je luchtvaartmaatschappij). Na de opening in 2008 was de futuristisch aandoende Terminal 3 het grootste gebouw ter wereld, met een oppervlakte van 1.713.000 vierkante meter. Nu is het New Century Global Center in de Chinese stad Chengdu ‘s werelds grootste gebouw.

Tussen de terminals rijdt 24 uur per dag een gratis shuttle bus. Volg hiervoor de borden of vraag het aan een luchtvaartmedewerker van het May I Help You-team. Tussen Terminal 1 en Terminal 3 rijdt ook een metro. Als je moet overstappen in Dubai, regelt de luchtvaartmaatschappij het vervoer van de ene naar de andere terminal, als dat nodig is.

Faciliteiten op de luchthaven van Dubai

Dubai luchthavenDe luchthaven van Dubai beschikt over banken, geldwisselkantoren, geldautomaten en een postkantoor. Er is een speelterrein voor kinderen, een moskee en een medische kliniek die 24 uur per dag open is. Wifi is gratis voor het eerste uur en er zijn douches waar je gratis gebruik van kunt maken.

Het vliegveld is een paradijs voor shoppers, met tientallen winkels. De keuze loopt uiteen van elektronicawinkels en duty free winkels tot modeboetieks, juweliers, drogisterijen en wijnzaken. Er zijn vele restaurant, koffietentjes, fastfood tenten, cafés en pizzeria’s (waaronder een Heineken Lounge).

Voor rust en ontspanning kun je naar de Zen Gardens (bij gate B7 en B27). In Terminal 1 kun je even een dutje doen in een Snooze Cube. Dit zijn geluidsdichte cabines met een bed waarin je afgesloten bent van de buitenwereld. Je kunt ze huren per uur, dus handig als je vertraging hebt en moe bent. Er zijn tien Snooze Cubes. Kijk voor meer informatie op www.snoozecube.com

Op het vliegveld zelf is ook een hotel, het Dubai International Airport Hotel (www.dubaiintlhotels.com). Je bereikt het 5-sterrenhotel via Terminal 1 of Terminal 3, nog voor de paspoortcontrole. Dit hotel is vooral bedoeld voor reizigers die overstappen op de luchthaven. Het hotel heeft echter ook een zwembad, een fitnessruimte, een sauna en een jacuzzi waar je tegen betaling gebruik van kunt maken.

Op Dubai International Airport lopen kruiers rond die je tegen betaling helpen met je bagage. In Terminal 1 en Terminal 3 is een bagagedepot en is er een bagage wrapping service. Passagiers van Emirates Airlines kunnen hun bagage tegen betaling ook naar hun hotel laten bezorgen op elke bestemming binnen de Verenigde Arabische Emiraten. Website van Dubai International Airport: www.dubaiairports.ae

Vervoer van de luchthaven naar Dubai

Metro

Vervoer vanaf luchthaven DubaiDe metro is de makkelijkste en snelste manier om van de luchthaven naar het centrum van Dubai te reizen. De metro is schoon en modern en heeft air conditioning. De onbemande metro’s vertrekken elke 10 minuten van Terminal 1 en Terminal 3 en rijden van ‘s ochtends vroeg tot middernacht. Alleen vrijdagochtend rijden er geen metro’s, omdat het dan een gebedsdag is in de islamitische wereld.

Je kunt een metrokaartje kopen op de luchthaven. De prijs van het kaartje is afhankelijk van het aantal zones dat je reist. Veel hotels en bezienswaardigheden zijn relatief dichtbij een metrostation. Er is een apart metrostel dat enkel toegankelijk is voor vrouwen en kinderen. In de metro van Dubai mag je per persoon maximaal twee stuks bagage meenemen (waaronder je handbagage). Voor meer informatie kun je kijken op de website van de Roads & Transport Authority: www.rta.ae/dubai_metro

Taxi

Buiten bij elke terminal is een taxistandplaats waar je 24 uur per dag een taxi kunt nemen. Volg de borden of vraag het aan een medewerker van het May I Help You-team. De taxi’s zijn crèmekleurig en hebben een gekleurd dak. De taxi’s hebben een meter en hanteren dezelfde tarieven. Bovenop het tarief van de meter komt een tarief van AED25 voor de luchthaventoeslag. Lees hier de tips over het reizen met de taxi in Dubai

Bus

De bus is de goedkoopste optie voor het vervoer van de luchthaven naar Dubai en wordt vooral gebruikt door locals en mensen die al vaker in het emiraat zijn geweest. Bussen vertrekken vanaf bushaltes tegenover terminal 1, 2 en 3. Je kunt geen kaartje kopen bij de buschauffeur, maar je hebt een zogeheten NOL Card nodig. Dat is een soort ov-chipkaart, die je kunt kopen op de luchthaven.

Dubai heeft een uitgebreid netwerk van buslijnen. Kijk voor meer informatie over de routes op www.dubai-buses.com

Auto

In de aankomsthal van alle terminals vind je balies van autoverhuurbedrijven. De grote internationale autoverhuurders zijn vertegenwoordigd in Dubai, maar je kunt ook een auto huren bij een lokaal bedrijf.

Voor het laatst bijgewerkt op 7 juni 2016. Heb je tips, opmerkingen of aanvullingen over vliegen naar Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, laat het dan aan ons weten via het contactformulier.

Foto's © Dubai Department of Tourism; Dubai Airports.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam