Booking VAE

Burj Khalifa, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

De beste bezienswaardigheden in Dubai

De Burj Khalifa torent overal bovenuit in Dubai, en dat is niet verwonderlijk. Met zijn indrukwekkende 828 meter is dit het hoogste gebouw ter wereld. Vanuit de verte lijkt het net of er een ‘dunne naald’ vanuit de woestijn opstijgt. De bouw begon in 2004 en al op 4 januari 2010 kon de smalle wolkenkrabber in gebruik worden genomen. Na de opening met veel vuurwerk kon het Midden-Oosten eindelijk weer zijn hegemonie claimen op ‘s werelds hoogste bouwwerk, die de regio in 1311 was kwijtgeraakt. Tot die tijd was de Piramide van Cheops (139 meter) in Egypte bijna 4000 jaar lang de hoogste ter wereld.

De Burj Khalifa heeft 200 verdiepingen, waarvan er zo’n 160 bewoonbaar zijn, maar dan in enig ander gebouw in de wereld. In de toren zitten kantoren, 900 appartementen en ‘s werelds eerste Armani Hotel. Op de bovenste etages bevinden zich vooral technische installaties en zendmasten. De ramen van de Burj Khalifa zijn gemaakt van speciaal glas dat de weerkaatsing van het felle zonlicht moet tegenhouden. De omvang van het bouwwerk is onvoorstelbaar – alleen het gebruikte beton weegt al evenveel als 100.000 olifanten….

Als toerist kun je een bezoek brengen aan het uitkijkplatform van de Burj Khalifa. Op de 125e verdieping is er het observatiedek At the Top (op een hoogte van 456 meter), waar je een ongeëvenaard 360-graden uitzicht hebt op de stad Dubai, de Perzische Golf en de woestijn. Daar kun je een speciale lift nemen naar het observatieplatform At the Top SKY op de 148e verdieping (555 meter hoog), waar het uitzicht nog adembenemender is en je bijna een gevoel van gewichtloosheid ervaart (niet geschikt dus voor wankele reizigers met hoogtevrees). Er is zelfs een buitenterras, met hoge glazen wanden uiteraard. Voor de rit naar boven neem je een van de snelste liften per wereld, met een snelheid van 10 meter per seconde. Op de 76e verdieping is overigens nog een zwembad en op de 158e etage vind je een moskee (de hoogste moskee ter wereld). Op de 122e verdieping vind je ‘s werelds hoogste restaurant At.Mosphere (www.atmosphereburjkhalifa.com), waar je ook kunt ontbijten of van een high tea kunt genieten.

De Burj Khalifa, bijgenaamd The Vertical City, is een van de bezienswaardigheden die je niet mag missen in Dubai. De monstrueuze maar ook elegante toren bevindt zich in het centrum naast de Dubai Mall, het grootste winkelcentrum ter wereld. Je kunt al online via de website kaartjes kopen. Kaartjes in de middag, de piekuren, zijn een stuk duurder. Adres: 1 Sheikh Mohammed bin Rashid Blvd, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten. Website: www.burjkhalifa.ae

Voor het laatst bijgewerkt op 17 februari 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de Burj Khalifa in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam