Booking VAE

Overnachten in Dubai

Voor overnachten in Dubai kun je terecht in glinsterende wolkenkrabbers met marmeren lobby’s, weelderige suites, buigzaam personeel en weldadige spa’s. Bijna nergens anders in de wereld zijn zoveel extravagante en chique hotels als in Dubai, misschien met uitzondering van Las Vegas. Het is niet voor niets dat Dubai ook wel een ‘Las Vegas zonder casino’s’ wordt genoemd.

In het steenrijke en kosmopolitische emiraat heb je dan ook veel keuze uit 4- en 5-sterrenhotels, die zich vooral richten op sjeiks, zakenreizigers en welgestelde vakantiegangers. De meeste luxe hotels maken onderdeel uit van de grote internationale hotelketens. In het emiraat bevindt zich ook het Burj al Arab Hotel, dat bekendstaat als het meest luxe hotel ter wereld en als enige over 7 sterren beschikt.

Dubai heeft daarnaast aan het strand vele resorts die zich vooral richten op families, met eigen privéstranden. Deze bevinden zich vooral in de wijk Jumeirah. Je hoeft overigens niet stinkend rijk te zijn om in Dubai te overnachten. Een slaapplek is zeker niet goedkoop, maar bijvoorbeeld niet veel duurder dan in de hotels in Scandinavië. Je bent soms voordeliger uit in een luxe hotel of resort als je een pakketreis naar Dubai boekt, waarbij de vlucht en de accommodatie zitten inbegrepen.

Goedkoop overnachten in Dubai

Backpackers en reizigers met een kleiner budget kunnen ook terecht in 2- en 3-sterrenhotels, al vormen die wel de minderheid bij het aanbod aan accommodatie. Veel middenklasse hotels zijn vooral functioneel en comfortabel, maar missen sfeer en karakter. Je kunt bijna altijd schone en nette kamers verwachten, met eigen badkamer, satelliettelevisie en warm water.

In de wijk Deira, het commerciële hart van Dubai waar zich ook de souk met de nauwe straatjes bevindt, zitten de goedkoopste hotels. Je zit hier in de nabijheid van talloze betaalbare restaurants en cafés, met onder meer de Indiase, Pakistaanse, Filipijnse en Libanese keuken. Let erop dat sommige goedkope hotels extra kosten in rekening kunnen brengen voor het gebruik van wifi.

Daarnaast kun je redelijk goedkoop overnachten in enkele hostels. Een bijzondere plek is het At The Top Hostel (www.topdubaihostel.com) op de 66e verdieping van een wolkenkrabber, dus een spectaculair uitzicht is hier gegarandeerd. Als je met een familie of een groep vrienden naar Dubai reist, kan het voordelig zijn om een appartement te huren. Er is een groeiend aanbod via websites als Airbnb. Kamperen is vooral beperkt tot tenten die al klaarstaan in de woestijn, maar die zijn ook behoorlijk luxe en meestal alleen via een tour te boeken.

Het hoogseizoen in Dubai loopt van november tot en met februari. Overnachten is dan het duurst en het is raadzaam ruim van tevoren te reserveren. Vooral de resorts en hotels aan de zee zijn dan snel volgeboekt. Ook tijdens islamitische vakanties en feestdagen betaal je het meeste voor een hotelkamer. Het laagseizoen is de zomer, dan kun je het goedkoopst overnachten in Dubai. De hoge luchtvochtigheid en temperaturen van meer dan 40 °C zijn dan niet zo aangenaam, maar vrijwel alle hotels hebben airconditioning.

Beste luxe hotels in Dubai

Burj Al Arab Hotel

Een keertje overnachten in het Burj Al Arab Hotel staat voor velen op de bucketlist. Het is een van de meest luxueuze hotels ter wereld en het enige hotel ter wereld met maar liefst ‘7 sterren’. Dit hotel van 27 verdiepingen is gebouwd in de vorm van een gigantisch zeil en is inmiddels een van de iconen van Dubai. Er zijn 202 suites, met mozaïeken badkamers, een fantastisch uitzicht over de Perzische Golf en een privé-butler 24 uur per dag.

Het hotel ligt op een eigen eiland en heeft een helikopterplatform, een privéstrand, een bar die versierd met 24-karaats bladgoud en negen restaurants. Het Al Mahara-restaurant zit naast het zeewater-aquarium van het hotel, het Al Muntaha-restaurant zit op de 27e verdieping. Voor een overnachting in het Burj Al Arab Hotel ben je minstens € 1200 per nacht kwijt.

Voor het laatst bijgewerkt op 31 maart 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Dubai, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/Observer; Pixabay/Keerthi Ramesh.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam