autohuur Canada

Casa Loma, Toronto, Canada

De beste bezienswaardigheden in Toronto

Hou je van kastelen? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan Casa Loma, een gigantisch kasteel dat de sfeer oproept van de middeleeuwen. Het is begin vorige eeuw gebouwd door Sir Henry Pellatt (1859-1939), een excentrieke Canadese multimiljonair die zijn fortuin vergaarde door elektriciteit op te wekken met de Niagara watervallen.

Pellatt was een voormalige soldaat die er zijn hele leven lang al van droomde om een kasteel te bouwen met uitzicht op Toronto. Tijdens een reis in Europa had hij vele kastelen gezien waar hij flink van onder de indruk was. Zo’n 300 mensen hebben drie jaar gewerkt aan Casa Loma, en in 1914 was het klaar. De bouw kostte meer dan $ 3,5 miljoen, een enorm bedrag in die tijd. Na voltooiing was dit een tijdje het grootste bouwwerk van Noord-Amerika. Toen hij er eenmaal woonde, had Pellatt 40 personeelsleden in dienst. Niet verwonderlijk dus dat deze Canadese zakenman snel failliet ging nadat hij zijn kasteel had betrokken…

Casa Loma heeft 98 kamers, waaronder drie dozijn badkamers. Het kasteel heeft alles waardoor Pellatt zich een koning kon voelen, met torens, rijk gedecoreerde suites, paardenstallen, geheime gangen en een enorme wijnkelder met ruimte voor meer dan 1800 flessen. Ook is er een onberispelijke tuin van 2 hectare met fonteinen, sculpturen en vele wilde bloemen.

Het kasteel is nu te bezoeken als museum en daarmee een van de leukste bezienswaardigheden van Toronto. Het is leuk om doorheen te dwalen, waarvoor je ook een audiogids kunt gebruiken. Je kunt het extravagante interieur bewonderen, die Europese elegante en pracht uitstraalt. Het zal je niet verbazen dat Casa Loma het decor was van enkele Hollywood-films, waaronder Chicago en X-Men. Kinderen zijn dol op de 244 meter lange tunnel die het huis met de stallen verbindt.

Het bijbehorende Liberty Café nodigt uit voor een koffie of lekkere lunch, maar je kunt ook terecht in een steakhouse of grillrestaurant. Casa Loma ligt ongeveer 5 kilometer ten noorden van het centrum van Toronto en is elke dag geopend van 09.30 uur tot 17.00 uur. Adres: 1 Austin Terrace, Toronto, ON M5R 1X8, Canada. Website: www.casaloma.ca

Voor het laatst bijgewerkt op 28 september 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het bezoeken van Casa Loma in Toronto, Canada, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam