autohuur USA

Overnachten in de Verenigde Staten van Amerika

De Verenigde Staten van Amerika hebben een enorme keuze aan accommodatie. Er zijn meer dan 37.000 hotels, verspreid in het hele land. Daarnaast kun je overnachten in motels, bed & breakfasts, appartementen en hostels. Dankzij Airbnb en andere verhuurplatforms zijn er ook veel mogelijkheden om in woningen van particulieren te overnachten.

Er zijn twee vormen van accommodatie die bijzonder overheersend zijn in de Verenigde Staten: de motels en de hotelketens. Ze zijn ook in Amerika uitgevonden. Motels vind je vooral langs de (snel)wegen, hotelketens langs de autowegen en in downtown. Kleine, onafhankelijke en gezellige familiehotels met slechts een paar kamers – zoals je die vaak vindt in Europa – zijn schaars. Kleinere onafhankelijke hotels vind je vooral in de grote steden, zoals New York en San Francisco, en steden met een bijzondere historische of koloniale geschiedenis, zoals Charleston in South Carolina.

Veel hotels in Amerika hanteren een prijs per kamer, en niet per persoon. Een double room met een tweepersoonsbed is meestal maar een paar dollar duurder dan een single room met een eenpersoonsbed. Een kamer voor vier personen is slechts een tikkeltje duurder dan een kamer voor twee personen. Dit betekent dat twee mensen die samen reizen of bereid zijn om een hotelkamer te delen, flink op de kosten kunnen besparen. Als je in Amerika alleen gaat reizen, zul je echter weer duurder uit zijn. Wees niet verbaasd als je twee grote bedden in je hotelkamer treft als je om een single room hebt gevraagd. In veel hotels is een ‘eenpersoonskamer’ exact hetzelfde als een tweepersoonskamer.

Hotels verwachten vaak van hun gasten dat ze reserveren en dat ze vooraf betalen met hun creditcard. Hotels houden kamers vast tot 18.00 uur, tenzij je hebt aangegeven later op de avond (of in de nacht te arriveren). In minder toeristische plaatsen of in steden met een enorm groot aanbod kun je gerust op de bonnefooi aankloppen. In populaire oorden als New York of Miami is het zeker raadzaam van tevoren te reserveren, vooral tijdens grote evenementen of belangrijke zakelijke congressen. In de grote steden zijn hotels in de buitenwijken vaak een stuk goedkoper dan in het centrum, al ben je dan wel meer tijd kwijt om bij de belangrijkste bezienswaardigheden te komen. Check out is meestal om 11.00 of 12.00 uur.

Hotelketens in de Verenigde Staten

De eerste hotelketens ontstonden rond 1930 in de Verenigde Staten. Sindsdien hebben de Amerikanen hun suprematie rond hotelketens behouden. De grootste hotelketens ter wereld hebben hun hoofdkantoor in de VS. Tijdens een rondreis in Amerika zul je waarschijnlijk voor een groot deel overnachten in hotels van hotelketens. Ongeveer 70 procent van alle hotels in de Verenigde Staten behoort tot een keten. Enkele van de grotere hotelketens zijn Wyndham, Marriott, Hilton, Hampton Inn, Choice Hotels, InterContinental, Best Western en Quality Inn. Deze formules hebben honderden tot soms duizenden vestigingen, tot in alle uithoeken van Amerika. Hier vind je een overzicht van hotelketens in de Verenigde Staten

De hotels van de hotelketens zijn vaak groot, met vele kamers. In Las Vegas hebben The Venetian Hotel en The Palazzo Hotel meer dan 7000 kamers, waarmee ze tot de grootste hotels ter wereld behoren. In de grote steden zijn hotels vaak enorme torens, op het platteland uitgestrekte complexen. De hotels zijn in het algemeen comfortabel, met alle voorzieningen zoals wifi, telefoon, televisie en airconditioning. De verscheidenheid aan hotelketens is echter groot. Sommige bestaan vooral uit luxe 4- en 5-sterrenhotels, zoals JW Marriott, Hyatt en Hilton. Er zijn ook budgetketens, zoals Super 8, Motel 6, Econo Lodge en Days Inn. De prijzen in deze hotels zijn laag, maar ze scoren ook laag in tests van klantentevredenheid. Ketens met middenklasse hotels zijn onder meer Fairfield Inn en Hampton Inn.

Ondanks de hoge mate van comfort zijn de hotels van ketens vaak wel sfeerloos en hebben ze weinig karakter. Elke hotelkamer ziet er min of meer hetzelfde uit, of je nou in het koude en regenachtige Seattle bent of in het warme Miami. Het voordeel is dat je er eigenlijk altijd wel terechtkunt voor een redelijke prijs, dankzij het grote aanbod. De laatste jaren zie je echter wel een trend dat ook de hotels binnen ketens zich proberen te onderscheiden, omdat reizigers behoefte hebben aan ‘een speciale ervaring’. Ook steeds meer reizigers willen in een bed & breakfast overnachten omdat ze op vakantie in Amerika de uniformiteit van de hotelketens op een gegeven moment wel gezien hebben.

Bed & breakfasts in de Verenigde Staten

Overnachten in een bed & breakfast is in de Verenigde Staten minder gemeengoed dan in Europa. Het aantal b&b’s in Amerika is wel groeiende om tegemoet te komen aan reizigers die op zoek zijn naar een persoonlijke, intieme of romantische sfeer tijdens hun verblijf. Bed & breakfasts zijn vaak ondergebracht in oude historische of koloniale huizen of boerderijen en stralen een exclusieve en charmante sfeer uit. Het niveau van luxe, dienstverlening en voorzieningen loopt sterk uiteen – sommige proberen gasten te werven door gratis bagels bij het ontbijt te serveren.

Een overnachting in een bed & breakfast is meestal duurder dan in een motel of middenklasse hotel. In tegenstelling tot bij hotels rekenen ze vaak wel een prijs per persoon, en niet een prijs per kamer. Er zijn ook grotere bed & breakfast inns, met soms meer dan 20 kamers. Op internet zijn verschillende overzichten te vinden van bed & breakfasts in de Verenigde Staten, zoals op www.bbonline.com en www.selectregistry.com

Hostels in de Verenigde Staten

Je kunt goedkoop overnachten in een hostel, al vind je in de Verenigde Staten veel minder hostels dan in bijvoorbeeld Europa. De hostels zijn meestal gelegen in schilderachtige, historische of culturele plaatsen en bieden reizigers eenvoudige accommodatie voor een redelijke prijs. Een kamer in een motel kan echter hetzelfde kosten als een bed in een slaapzaal van een hostel downtown in een grote stad.

Een van de grootste organisaties is Hostelling International USA (HI USA) (www.hiusa.org), met zo’n 50 aangesloten hostels in heel Amerika. HI USA heeft zowel hostels in steden als in landelijke gebieden. Ze organiseren talloze evenementen en zijn daarmee de perfecte plek om gelijkgestemde reizigers te ontmoeten. Sommige hostels zijn alleen in de winter of de zomer geopend. De hostels staan open voor reizigers van alle leeftijden, maar voor Europeanen is het wel raadzaam voor vertrek lid te worden van de internationale organisatie Hostelling International.

De wereldwijde christelijke organisatie YMCA (Young Men’s Christian Association) biedt ook enkele hostels aan voor reizigers, tegen aantrekkelijke prijzen. Meestal zijn zowel mannen als vrouwen welkom. Zo heeft de YMCA in New York zes guesthouses: www.ymcanyc.org

Naast deze organisaties zijn er met name in de grote toeristische steden ook onafhankelijke hostels en hostelketens, zoals USA Hostels met vier vestigingen in Californië (www.usahostels.com) en Jazz Hostels in New York en Miami (www.jazzhostels.com).

Overzicht van hotels in de Verenigde Staten van Amerika

Hieronder staat een overzicht van officiële websites van hotels en andere accommodatie in de Verenigde Staten van Amerika, gerangschikt per staat. Als je ergens wilt overnachten, kun je via de website een hotelkamer reserveren.

Voor het laatst bijgewerkt op 16 januari 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in de Verenigde Staten van Amerika, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam