autohuur USA

Tips auto huren in Amerika

Wil je een rondreis maken in Amerika? Dan kan dat eigenlijk niet zonder het huren van een auto. Als er ergens een plek is in de wereld waar de auto heilig is, dan is het wel in de Verenigde Staten van Amerika. Bijna nergens anders is de samenleving zo ingericht op autobezitters. Natuurlijk rijden er ook treinen en bussen, maar de meeste en mooiste plekken kun je toch echt alleen met een auto bereiken. Zo is een huurauto een must voor het bezoeken van de nationale parken in Amerika. Maak je alleen een stedentrip naar New York, dan is het huren van een auto niet nodig.

Het huren van een auto in Amerika is gelukkig niet zo ingewikkeld. Er is een enorm aanbod van autoverhuurbedrijven in de Verenigde Staten. Je hebt de grote bekende autoverhuurders die in het land actief zijn, zoals Avis en Alamo, maar er zijn ook veel lokale bedrijven waar je een auto kunt huren. Dat is te overwegen als je in dezelfde staat blijft (dat geldt met name voor Alaska en Hawaï).

Door de grote concurrentie is het huren van een auto in Amerika ook helemaal niet zo duur. En autorijden is goed te doen, omdat het rijtempo in de VS een stuk slomer is dan in het gehaaste Nederland. De kwaliteit van de wegen is in het algemeen erg goed en er is altijd wel een ruime parkeerplek te vinden – maar dat kan natuurlijk niet anders in hét autoland bij uitstek. Wil je een rondreis maken in de Verenigde Staten? Hier vind je handige tips voor het huren van een auto in Amerika!

Huur voordelig een auto in Amerika, zonder eigen risico en verborgen kosten
► Vergelijk de tarieven van een huurauto in Amerika bij Sunny Cars, EasyTerra of TUI Cars

Regels voor een huurauto in Amerika

De minimumleeftijd voor het rijden in een auto is in de meeste landen 18 jaar, maar in Amerika is dat officieel 16 jaar. Elke staat kan echter een eigen minimumleeftijd instellen voor het halen van een rijbewijs. Er zijn dus nogal wat verschillen. Zo moet je in Californië minimaal 17 jaar zijn en in Florida minimaal 18 jaar om achter het stuur te kunnen zitten.

De lage leeftijdsgrens betekent echter niet dat je als jongere al een auto kunt huren in Amerika. De meeste autoverhuurbedrijven hanteren een minimumleeftijd van 20 of 21 jaar voordat zij een auto uitlenen. Daarbij betaal je als jong volwassene vaak een toeslag als je onder de 25 jaar bent. Sommige autoverhuurders in Amerika rekenen ook een toeslag voor automobilisten van 70 jaar of ouder.

Voor het huren van een auto in Amerika dien je in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs, dat je minstens één jaar op zak hebt. Dat moet je meenemen als je op vakantie gaat naar de Verenigde Staten, een kopie wordt niet geaccepteerd. Daarnaast moet je een internationaal rijbewijs meenemen. Dat kun je tegen betaling ophalen bij elke ANWB-winkel. Neem een recente pasfoto mee, en je krijgt het direct mee. Ook als je geen lid bent van de ANWB, kun je een internationaal rijbewijs ophalen.

Daarnaast is een geldige creditcard in de meeste gevallen een vereiste bij het huren van een auto in Amerika. Dit is een waarborg voor het verrekenen van eventuele schade, tol, toeslagen en brandstof. Sommige autoverhuurders accepteren ook een bankpas of prepaid creditcard als garantie, als er een logo van VISA of MasterCard op staat. Je moet de auto dan inleveren op dezelfde locatie en je moet een borg betalen van minimaal $ 200.

Zoeken en boeken van een huurauto

Het is verstandig om je huurauto voor een rondreis in Amerika vooraf te regelen. Je hebt dan de meeste keuze en je krijgt de voordeligste tarieven. Je kunt altijd wel ergens een auto huren als je net in Amerika aankomt, maar dan is het aanbod schaarser en je betaalt waarschijnlijk meer. Er zijn handige websites waar je de tarieven van huurauto’s in Amerika kunt vergelijken. Wij hebben goede ervaringen met Sunny Cars, EasyTerra en TUI Cars, omdat je hier geen eigen risico hebt en alle kosten zijn inbegrepen.

Het is gemakkelijk om je huurauto meteen op te halen na aankomst op een luchthaven. Vrijwel alle autoverhuurbedrijven hebben een locatie op het vliegveld. Het kan echter goedkoper zijn om je huurauto op te halen op een locatie in de stad. Je kunt je vakantie in Amerika bijvoorbeeld beginnen in een stad als New York, Miami of Los Angeles, eerst een paar dagen acclimatiseren en van de stad genieten, en daarna ter plekke je huurauto ophalen.

Toeslag bij inleveren andere locatie

De meeste vakantiegangers willen een auto huren voor een roadtrip in Amerika. Je maakt een rondreis aan de westkust, de oostkust of je rijdt helemaal van New York tot Los Angeles (ruim 4000 kilometer). Als je de huurauto op een andere plek inlevert dan waar je ‘m ophaalde, betaal je bijna altijd een toeslag. Dit staat bekend als de one-way fee. Dit kan al snel meer dan $ 200 bedragen, afhankelijk van de afstand.

Sommige autoverhuurders maken een uitzondering voor enkele staten. Zo betaal je bij Alamo geen extra kosten in Florida of Californië als je de huurauto op een andere locatie inlevert. Zo kun je zonder toeslag een roadtrip maken van San Francisco naar San Diego.

Prijzen en soorten huurauto’s in Amerika

Verreweg de meeste huurauto’s in Amerika zijn automaten. Die zijn meestal ook goedkoper dan handgeschakelde auto’s, dus waarom zou je het niet doen? Autorijden in een automaat is erg comfortabel, vooral in drukke en chaotische verkeerssituaties waarbij je in de wirwar van over elkaar hangende snelwegen net de juiste moet zien te vinden.

Over het algemeen zijn er vele soorten huurauto’s beschikbaar, van een compacte stadsauto en een cabrio tot een ruime SUV of een pick-up truck. De huurauto’s in Amerika zijn meestal groter en breder dan je in Europa gewend bent. In het begin is dat misschien even schrikken, maar ook de wegen en parkeerplaatsen in de Verenigde Staten zijn breder dan bij ons. Zelfs met een luxe ‘premium’ auto is het weinig moeite om te parkeren in het juiste vakje.

De kwaliteit van de huurauto’s verschilt. Autoverhuurbedrijven als Alamo en Avis staan erom bekend dat ze nieuwere auto’s hebben, met airconditioning en cd-speler. Je kunt bijvoorbeeld ook een goedkopere auto huren bij Rent-a-Wreck. Die verhuren auto’s die eerder door andere autoverhuurbedrijven of gewone automobilisten zijn gebruikt. Deze firma richt zich vooral op jongeren en vakantiegangers zonder creditcard.

De prijs van het huren van een auto in Amerika ligt gemiddeld op zo’n $ 40 per dag of $ 200 per week (inclusief belastingen). Je kunt echter al een kleine auto (‘subcompact’) huren voor ongeveer $ 150 per week. Landelijk opererende verhuurders zijn meestal duurder dan lokale autoverhuurbedrijven, maar die leveren wel nieuwere auto’s. Check bij een lokale verhuurder altijd of je de huurauto mee mag nemen naar een andere staat, want dit is niet altijd het geval. Reserveer altijd een huurauto met unlimited mileage, zodat je een onbeperkt aantal kilometers kunt rijden.

Verzekeringen voor huurauto’s in Amerika

Je bent zelf verantwoordelijk voor schade aan de huurauto, ook al is het een nauwelijks zichtbaar krasje en is het niet je eigen schuld. Het is raadzaam een uitgebreide verzekering af te sluiten, dat bekendstaat als Collision Damage Waver (CDW) of Loss Damage Waiver (LDW). De kosten van een extra verzekering bedragen zo’n $ 12 tot $ 20 per dag.

Steeds meer staten in Amerika vereisen dat autoverhuurders deze verzekeringen standaard meenemen in het pakket dat ze aanbieden, dus dit zal ook inbegrepen moeten zijn in de vermelde tarieven. Vraag het vooraf als je twijfels hebt.

Zelfs bij het huren van een auto met extra verzekering heb je nog een eigen risico of kan niet alle schade gedekt zijn (bijvoorbeeld van ramen, wielen of spiegels). Het eigen risico bij een huurauto in Amerika loopt meestal uiteen tussen de $ 500 en $ 3500. Het is fijn dat je altijd zonder zorgen kunt autorijden tijdens je rondreis in Amerika, zonder extra kosten als je onverhoopt wat schade oploopt. Als je een all-in auto huurt via Sunny Cars of TUI Cars heb je géén eigen risico.

Voor het laatst bijgewerkt op 24 juli 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het huren van een auto in Amerika, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/kavramm/Marina113; Pixabay.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam