autohuur USA

6 tips om goed voorbereid op vakantie te gaan naar Amerika

Amerika staat bij velen hoog op de lijst van favoriete vakantiebestemmingen. Het land van de onbegrensde mogelijkheden heeft ongelooflijk veel te bieden, van bruisende steden die nooit slapen tot prachtige nationale parken. De Verenigde Staten zijn niet onder één noemer te vangen: het is een wereld binnen de wereld met verschillende culturen, een complexe geschiedenis en een waanzinnige politiek.

Het is wel handig de nodige voorbereidingen te treffen voordat je de reis maakt naar de andere kant van de Atlantische Oceaan. Hier vind je 6 tips om goed voorbereid op vakantie te gaan naar Amerika.

#1 Kies een stad of streek

Amerika is na Rusland en Canada het derde grootste land ter wereld, een immens gebied dat je onmogelijk tijdens één vakantie kunt beleven. In een metropool als New York kun je alleen al een paar weken vakantie vieren. Het is dus raadzaam vooraf te bedenken waar je naartoe wilt.

Wil je een reis maken langs steden, langs de kust, door het platteland of langs nationale parken? Als je maar een vakantie hebt van een paar weken, kun je je trip beter beperken tot een paar staten. Zo ben je minder tijd kwijt met reizen en kun je meer zien.

#2 Hou rekening met het klimaat

Amerika heeft het grote voordeel dat je er het hele jaar door vakantie kunt vieren. Of het een beetje aangenaam is, hangt echter wel in grote mate af van de plek en de tijd van het jaar. De VS kent maar liefst zes klimaatzones, waarbij de weersomstandigheden variëren van extreem koud tot bloedheet. Wil je in de winter naar Amerika, dan is het in Florida en de zuidelijke staten lekker weer. Van juni tot en met oktober kun je het diepe zuiden beter mijden door de kans op orkanen.

Een bezoek aan New York is ideaal in het voorjaar en het najaar, terwijl het er in de zomer erg warm kan worden. Ook in Californië zijn de lente en de herfst aangenaam, terwijl je San Francisco juist weer beter midden in de zomer kunt bezoeken. Verdiep je dus in het klimaat van Amerika voordat je op vakantie gaat.

#3 Begin tijdig met boeken

Amerika is geen typische last minute bestemming. Het is een populair vakantieland onder Europeanen, maar er zijn ook vele miljoenen Amerikanen die in eigen land vakantie vieren. Om goed voorbereid op vakantie te gaan, is het aan te raden je accommodatie minstens een halfjaar van tevoren te boeken. In de zomer zijn de beste hotels in druk bezochte streken snel volgeboekt, zoals in New York en in Orlando bij Disney World.

Ook de accommodatie in de nationale parken is razend populair, vooral in de weekenden. Verder kun je het beste zo vroeg mogelijk de vliegtickets regelen als je in de zomer naar Amerika op vakantie gaat. Niet alleen voor de vlucht vanaf Amsterdam, maar ook voor binnenlandse vluchten.

#4 Regel je visum voor Amerika op tijd

De tijd is helaas voorbij dat je zonder formaliteiten naar Amerika kunt reizen. Voor een vakantie naar de Verenigde Staten moet je altijd eerst reistoestemming regelen. Dit staat bekend als ESTA, Electronic System for Travel Authorization. Alleen met deze ESTA kom je het land binnen! Dus als je je niet hebt geregistreerd, wordt je bij aankomst op de luchthaven meteen teruggestuurd. De Amerikaanse immigratie autoriteiten zijn hierin onverbiddelijk.

Je kunt de ESTA aanvragen door een online formulier in te vullen en een reeks vragen te beantwoorden. Meestal is de reistoestemming binnen enkele uren geregeld. Je moet de ESTA wel minstens 72 uur voor vertrek aanvragen, dus begin hier tijdig mee (bijvoorbeeld direct na het boeken van de vliegtickets). De ESTA is twee jaar geldig en je mag dan per keer maximaal 90 dagen in Amerika blijven.

#5 Hoe ga je in Amerika rondreizen?

Heb je er ook over nagedacht hoe je in Amerika gaat rondreizen? Het is een land waar de auto heilig is en veel plekken zijn alleen met de auto bereikbaar. Het is handig als je een rijbewijs hebt, waarbij het raadzaam is zo vroeg mogelijk een auto te huren. Het openbaar vervoer is in de Verenigde Staten veel minder ontwikkeld dan in Europa en het is veel minder gebruikelijk om met de trein of de bus te reizen.

Dat neemt niet weg dat je heus wel zonder rijbewijs kunt rondreizen in Amerika. Er zijn enkele busmaatschappijen, zoals Greyhound, die de grootste steden met elkaar verbinden. Er is een spoorwegmaatschappij, Amtrak, waarmee je vooral in het oosten van de VS met de trein van de ene naar de andere stad kunt reizen. En het is makkelijk om een binnenlandse vlucht te nemen in Amerika. Er zijn vele tientallen luchtvaartmaatschappijen en vliegtickets zijn redelijk goedkoop.

#6 Zorg voor een creditcard

Tijdens een vakantie in Amerika kun je niet zonder creditcard. Betalen met plastic is in de Verenigde Staten net zo normaal als fietsen in Amsterdam. In restaurants en cafés, in winkels en supermarkten, in musea en nationale parken: Amerikanen leggen overal hun creditcard op tafel. Op deze plekken kun je eventueel nog papieren dollars overhandigen, maar bij het huren van een auto of het betalen en reserveren van een hotel is een creditcard een must.

Ook voor het boeken van binnenlandse vluchten en het tanken van benzine is een creditcard essentieel. Vergeet dus niet een creditcard te regelen als je op vakantie gaat naar Amerika. Je gebruikt ‘m bij het betalen net als je bankpas in Nederland: toets je pincode in, en je bent klaar.

Voor het laatst bijgewerkt op 6 april 2018. Als je aanvullingen of opmerkingen hebt over de tips om goed voorbereid op vakantie te gaan naar Amerika, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam