autohuur USA

Vakantie in Houston, Texas, Verenigde Staten van Amerika

Houston wat te doenHouston, we have a problem”. Deze quote is wereldwijd bekend en komt van astronaut Jack Swigert tijdens de crash van de Apollo. Houston staat voornamelijk bekend om de ruimtevaartorganisatie NASA, máár er is zoveel meer te doen en te zien in de grootste stad van de Amerikaanse staat Texas.

Denk aan het groen, de kunst, de winkels en het eten. Bezoek een van de 19 musea in het Museum District of dompel je onder in de geschiedenis in Historic Heights, de wijk waar de eerste bewoners zich settelden in 1891. Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen in de vierde grootste stad van de Verenigde Staten? Lees snel verder voor de leukste tips voor een vakantie in Houston!

Bezienswaardigheden in Houston

Space Center Houston

De bekendste bezienswaardigheid in Houston is het Space Center Houston. Raak de maan aan, ervaar een reis door de ruimte óf zie een astronaut in training. In het Space Center Houston krijg je een kijkje in de ‘keuken’ van de ruimtevaartorganisatie NASA. Vergeet niet, het is geen museum! Het NASA-gebouw is dagelijks in gebruik. Mission Control, die alle Amerikaanse ruimtemissies begeleidt, is hier gewoon aan het werk.

Space Center in Houston

Iedereen kan zich er inmiddels iets bij voorstellen, al is het maar door de film Apollo 13 over de legendarische missie naar de maan die moest worden afgebroken. De beroemde zin ‘Houston, we’ve got a problem’ komt van die vlucht in 1970 en verwijst dus naar dit commandocentrum.

Houston NASA ruimtevaartcentrum

Over historisch gesproken: je kunt hier de ruimte bezoeken waar contact werd gelegd met de mannen van de Apollo 11, die op 20 juli 1969 de eerste stappen op de maan zetten. In dit centrum hebben vele mensen benauwde ogenblikken beleefd.

Shuttle Houston Space Center

Altijd al een aantal vragen willen stellen aan een echte astronaut? Denk aan de vragen: hoe spannend is de lancering, hoe voelt gewichtloosheid? Je krijgt de tijd om dit écht te vragen! Elke week is er de mogelijkheid om een echte astronaut te ontmoeten in het Space Center en daar gezamenlijk van een lunch te genieten. Uiteraard moet je er wel snel bij zijn! Het ruimtevaartcentrum ligt een halfuur rijden ten zuidoosten van het centrum van Houston. Adres: 1601 E NASA Pkwy, Houston, TX 77058, Verenigde Staten. Website: www.spacecenter.org

Museum District

De meeste musea in Houston zijn te vinden in het Museum District. Houston beschikt over veel boeiende musea. Wat zeer indrukwekkend is, is het Holocaust museum. Een museum dat volstaat met herinneringen uit de Holocausttijd in Houston. In het 194C Air Terminal Museum vind je alles over de geschiedenis van de vliegvaart. Hou je meer van auto’s, dan is het Art Car Museum interessant.

Winkelen HoustonWinkelen, winkelen en winkelen

Winkelen kun je als de beste in Houston. Wist je al dat Houston op plek zeven staat in de lijst ‘best shopping city in America’? In Houston kun je voor bijzondere kledingstukken terecht. Zo heeft de winnaar van het programma Project Runway een winkel geopend in deze stad.

Naast mooie kledingstukken kun je ook leuke markten bezoeken, zoals de Ranch Market, waar je typisch Amerikaanse spullen kunt kopen. Tot slot is de Mexicaanse openluchtmarkt ook een aanrader! Je maakt dan op een bijzondere manier kennis met de Mexicaanse cultuur.

Buffalo Bayou Park

De Buffalo Bayou Promenade is een 2 kilometer lange groene loper van en naar het centrum van de stad. Het spiksplinternieuwe Sabine to Bagby Waterfront Park, onderdeel van de strook, is rijk aan wandel- en fietspaden. Alles is met veel zorg verlicht en kunstwerken sieren de routes. Een wandeling is hier nooit saai.

Kunst speelt een belangrijke rol in het groene landschap. Belangrijke herkenningspunten zijn de in het oog springende stalen boten, dit zijn sculpturen van de lokale beroemdheid John Runnels. De voetgangersbrug, die de twee oevers van de promenade met elkaar verbindt, trekt ook de aandacht. En om dat alles nog een beetje mooier is vanaf het water, hebben de landschapsarchitecten het park voorzien van steigertjes, waarvandaan je gemakkelijk met een kano of kajak het water op kunt gaan.

Vakantie in Houston: praktische tips

Overnachten in Houston

Waar ga je voornamelijk voor tijdens je vakantie in Houston? Pak je liever de rust of zoek je graag de drukte op? In deze uitgestrekte metropool heb je veel hotels in diverse prijsklassen én ook heel veel keuze uit verschillende wijken. Tip: zoek eerst uit of je het rustig aan doet of graag de drukte op zoekt, kijk dan wat je wilt gaan doen in Houston en zoek dan het hotel uit.

Zoek je voordelige accommodatie voor je trip naar Houston?
Reserveer hier een hotel of appartement in Houston, tegen de laagste prijzen

Voor het aflopen van zoveel mogelijk bezienswaardigheden is Downtown Houston een handige locatie om te overnachten. Dit is de centrale zakenwijk met vele wolkenkrabbers en hoofdkantoren van bedrijven, ook bekend als het Central Business District. Er zijn theaters en restaurants, musea en attracties zijn op loopafstand en de wijk is via het openbaar vervoer goed verbonden met andere delen van Houston.

Houston overnachten

Het zakendistrict is echter niet de meest sfeervolle plek om te overnachten. Liefhebbers van winkelen kun een hotel zoeken in Uptown ten westen van het centrum. De wijk wordt ook wel The Galleria genoemd, verwijzend naar het grootste winkelcentrum van Texas dat hier te vinden is. Er zijn ook andere winkelcentra en chique hotels en restaurants.

Tussen Uptown en Downtown ligt Montrose, de bohemien wijk van Houston waar je moet zijn voor een bruisend nachtleven. In deze hippe kunstzinnige buurt vind je kunstgalerieën, vintage boetiekjes en gezellige koffietentjes, bars en clubs. Populair bij studenten, de LGBTQ+-gemeenschap en alternatievelingen. Voor gezinnen en cultuurliefhebbers is een hotel in het Museum District een goede optie.

Eten en drinken in Houston

Houston wordt ook wel eens ‘Dining Out Capital of the US’ genoemd. De stad wordt omarmd door talloze restaurants. Doordat Houston zo dicht bij Mexico ligt, zijn de Mexicaanse gerechten blijvertjes (onder de naam tex-mex). Een ander populair gerecht van Houston is een gerecht van de BBQ. Ook voor chique restaurants ben je in Houston aan het juiste adres. Er heerst een fijne sfeer.

Reizen naar Houston

Het openbaar vervoer in Houston is zeer goed geregeld. Zo is er een uitgebreid metronetwerk aanwezig en deze metro’s rijden om het kwartier. Naast de metro kun je ook de taxi pakken, deze is wel zeer geprijsd. Houston staat tevens bekend om de vele files, dus een metrorit biedt het grootste voordeel.

Voor meer informatie over een vakantie in Houston kun je kijken op de officiële website van het toeristenbureau: www.visithoustontexas.com

Voor het laatst bijgewerkt op 28 mei 2024. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Houston, Texas, Verenigde Staten van Amerika, dan kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com; Pixabay; Flickr.com/júbilo haku.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam