autohuur USA

Tips voor een vakantie in Houston, Texas, Verenigde Staten van Amerika

Door Larissa Scheurwater

Houston vakantieHouston, we have a problem”. Deze quote is wereldwijd bekend en komt van astronaut Jack Swigert tijdens de crash van de Apollo. Houston staat voornamelijk bekend om de ruimtevaartorganisatie NASA, máár er is zoveel meer te doen en te zien in de grootste stad van de Amerikaanse staat Texas… Denk aan het groen, de kunst, de winkels en het eten.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Houston

Space Center Houston

De grootste en bekendste bezienswaardigheid in Houston is het Space Center Houston. Raak de maan aan, ervaar een reis door de ruimte óf zie een astronaut in training. In het Space Center Houston krijgt u een kijkje in de ‘keuken’ van de ruimtevaartorganisatie NASA. Vergeet niet, het is geen museum! Het NASA-gebouw is dagelijks in gebruik. Mission Control, die alle Amerikaanse ruimtemissies begeleidt, is hier gewoon aan het werk.

Space Center in HoustonIedereen kan zich er inmiddels iets bij voorstellen, al is het maar door de film Apollo 13 over de legendarische missie naar de maan die moest worden afgebroken. De beroemde zin ‘Houston, we’ve got a problem’ komt van die vlucht in 1970 en verwijst dus naar dit commandocentrum. Over historisch gesproken: je kunt hier de ruimte bezoeken waar contact werd gelegd met de mannen van de Apollo 11, die op 20 juli 1969 de eerste stappen op de maan zetten. In dit centrum hebben vele mensen benauwde ogenblikken beleefd.

Lunchen met een astronaut

Altijd al een aantal vragen willen stellen aan een echte astronaut? Denk aan de vragen: hoe spannend is de lancering, hoe voelt gewichtloosheid? Je krijgt de tijd om dit écht te vragen! Elke week is er de mogelijkheid om een echte astronaut te ontmoeten in het Space Center en daar gezamenlijk van een lunch te genieten. Uiteraard moet je er wel snel bij zijn!

Museum District

De meeste musea in Houston zijn te vinden in het Museum District. Houston beschikt over veel boeiende musea. Wat zeer indrukwekkend is, is het Holocaust museum. Een museum dat volstaat met herinneringen uit de Holocausttijd in Houston. In het 194C Air Terminal Museum vind je alles over de geschiedenis van de vliegvaart. Hou je meer van auto’s, dan is het Art Car Museum interessant.

Winkelen HoustonWinkelen, winkelen en winkelen

Winkelen kun je als de beste in Houston. Wist je al dat Houston op plek zeven staat in de lijst ‘best shopping city in America’? In Houston kun je voor bijzondere kledingstukken terecht. Zo heeft de winnaar van het programma Project Runway een winkel geopend in deze stad.

Naast mooie kledingstukken kun je ook leuke markten bezoeken, zoals de Ranch Market, waar je typisch Amerikaanse spullen kunt kopen. Tot slot is de Mexicaanse openluchtmarkt ook een aanrader! Je maakt dan op een bijzondere manier kennis met de Mexicaanse cultuur.

Buffalo Bayou Park

De Buffalo Bayou Promenade is een 2 kilometer lange groene loper van en naar het centrum van de stad. Het spiksplinternieuwe Sabine to Bagby Waterfront Park, onderdeel van de strook, is rijk aan wandel- en fietspaden. Alles is met veel zorg verlicht en kunstwerken sieren de routes. Een wandeling is hier nooit saai.

Kunst speelt een belangrijke rol in het groene landschap. Belangrijke herkenningspunten zijn de in het oog springende stalen boten, dit zijn sculpturen van de lokale beroemdheid John Runnels. De voetgangersbrug, die de twee oevers van de promenade met elkaar verbindt, trekt ook de aandacht. En om dat alles nog een beetje mooier is vanaf het water, hebben de landschapsarchitecten het park voorzien van steigertjes, waarvandaan je gemakkelijk met een kano of kajak het water op kunt gaan.

Praktische informatie over een vakantie in Houston

Overnachten HoustonOvernachten in Houston

Waar ga je voornamelijk voor tijdens je vakantie in Houston? Pak je liever de rust of zoek je graag de drukte op? In Houston heb je onwijs veel hotels in diverse prijsklassen. Tip: zoek eerst uit of je het rustig aan doet of graag de drukte op zoekt, kijk dan wat je wilt gaan doen in Houston en zoek dan het hotel uit. Dan ben je pas verzekerd van een goed verblijf.

Eten en drinken in Houston

Houston wordt ook wel eens ‘Dining Out Capital of the US’ genoemd. De stad wordt omarmd door talloze restaurants. Doordat Houston zo dicht bij Mexico ligt, zijn de Mexicaanse gerechten blijvertjes (onder de naam tex-mex). Een ander populair gerecht van Houston is een gerecht van de BBQ. Ook voor chique restaurants ben je in Houston aan het juiste adres. Er heerst een fijne sfeer.

Vervoer in Houston

Het openbaar vervoer in Houston is zeer goed geregeld. Zo is er een uitgebreid metronetwerk aanwezig en deze metro’s rijden om het kwartier. Naast de metro kun je ook de taxi pakken, deze is wel zeer geprijsd. Houston staat tevens bekend om de vele files, dus een metrorit biedt het grootste voordeel.

Voor het laatst bijgewerkt op 30 december 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Houston, Texas, Verenigde Staten van Amerika, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Pixabay; Flickr.com/júbilo haku.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam